Fiskeåret 2022 🎣

Da har jeg nok hatt min siste dag med fiskestanga i hånda for i år, tror jeg 🤔 Helt sikkert er det jo ikke, da jeg fremdeles er i Costa Rica og jeg skal ut mot Stillehavskysten i romjula 🤪

Som relativt nystartet wobblermaker har myyyye tid gått med til å lage wobblere i år. Dette har kanskje til en viss grad gått ut over fisketiden min. Da kanskje først og fremst i forhold til de normale dagsturene rundt på Østlandet, mens jeg er hjemme på Gjøvik.

Men det har tross alt, som vanlig, blitt en del både flotte og hyggelige fisketurer til spennende destinasjoner. Året 2022 vil likevel ikke gå inn i historien som mer enn et middels bra år rent fangstmessig.

Foruten en liten tur med pilkestikka så var vel den første skikkelige fisketuren i mai måned. Da var det Kveitefiske i Finnmark som sto på agendaen 😊

Som alltid superhyggelig og flott å komme opp dit! Fantastisk natur, hyggelige folk, deilig mat og godt fiske! Et høydepunkt i året som jeg alltid ser frem til 😊👍

Målet var som alltid stor Kveite, men den lar fremdeles vente på seg inntil videre. Vi hadde vel egentlig ganske godt fiske. Mye stor å fin Torsk, Lange, Brosme og ny PB på Sei, men kun ei Kveite for egen del og den mer av størrelsen som ypperlig matfisk. Kveita jeg drømmer om er ikke det 🤪

Så var det laksefisket som sto for tur! Totalt 6-7 uker som guide/fisker. Var mer spent enn noen gang før denne sesongen siden jeg for første gang hadde produsert mye wobblere som skulle brukes av flere enn bare meg 😊

I Trøndelag var det mye snø i fjella og forutsetningene for godt laksefiske var dermed gode 👍 Gode forhold ble det og når snøsmelting tok slutt fikk vi stadige påfyll med vann i form av regn 🌧️☔️

En del fisker ble det, men langt fra hva jeg hadde forventet etter en sesong med så gode fiskeforhold. Og dette gjalt nok de aller fleste som fisket i Namsen…. Faktisk må jeg innrømme at jeg ble litt bekymret i forhold til tingenes tilstand, uten at jeg skal gå særlig nærmere inn på dette temaet. For dette har vært et hett tema det strides om mellom grunneiere og fiskere i øvre og nedre deler av vassdraget de 2-3 siste årene 😳 Altså om det står bra til med stammen av Namsenlaks eller ei.

Årets høydepunkt må være denne som min sønn fikk, mens han var med meg 😊👍

Fangststatestikken viser i alle fall at det kun ble et middels godt år, til tross for at forholdene var historisk gode. I tillegg ble vi forbigått med god margin av elver som Gaula og Orkla for første gang på mange år.

Skal riktignok nevnes at kilenotfiskerene fjorden utenfor Namsen hadde et historisk godt fiskeår, i følge dem selv. Uforståelig og forkastelig 🤮🤮🤮

Krysser fingre for at mine bekymringer er grunnløse og at 2023 blir godt 👍

I slutten av oktober var det duket for første tur med inviterte fiskere til Costa Rica og Barra del Colorado. Som vanlig STOR Tarpon som sto på menyen 😎🎣🐟

12 lidenskapelige fiskere inkl meg selv. Dette er turer som alltid er like hyggelige og som jeg ikke ville vært foruten 😊

Men bortskjemt som jeg er i forhold til dette vanvittig gode Tarponfisket som jeg er vant til her, så svarte ikke fisket helt til forventningene denne turen… Samtlige som var med fikk Tarpon. Fra 1 til 5 stk på de ulike og det ble tatt flere riktig store +\- 100kg. Kun antall fisk jeg vet kan være veldig mye bedre!

Etter denne turen ble det bare en måned hjemme i Norge før den årlige familieturen til CR og da ble det ny runde med Tarponfiske 😊👍

Forholdene var bra de 2 første dagene og det var mye aktivitet 🎣 I løpet av disse 2 første dagene landet jeg 10 Tarpon, fra 30 til 80kg samt mange Jack Crevalle.

Dette er relativt godt fiske, men langt fra unormalt når man treffer på forholdene i desember/januar. Barra har da nemlig fått ligge i ro siden begynnelsen av november og du er nesten alltid helt alene som fisker der 😊

Dag 3 og 4 ble forholdene dårligere og fisken forsvant, skulle likevel få meg en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Når en av få Tarpon’s tok jiggen min hoppet del like godt rett opp i båten 😳 Dette er selvfølgelig først og fremst farlig og ikke minst trist med tanke på fisken. Men heldigvis gikk det bra med oss og ga meg en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme!

Satser på at neste år blir et begivelsesrikt år med STOR Kveite, skikkelig godt laksefiske, mye fanget fisk rundt om i Norges land på mine HeSt wobblere og ikke minst noen fantastiske Tropiske fiskeopplevelser 😎🎣🐟🐟🐟

Ønsker alle en Riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s