Dag 2; en actionfylt dag i mitt Tarpon-paradis 😎🎣🐟

I dag fikk jeg startet opp rundt soloppgang, ca kl 05:30. Forholdene relativt bra, men det gikk nesten 1,5time før første Tarpon beit på. Den satt og var relativt grei størrelse 😊 Hadde kroka den i overleppa og da har de en tendens i å gå dypt og stå å stange der nede. Det er tungt, musklene begynner å verke osv 🤪

Etter en drøy halvtime klarte jeg omsider å lande den og dagens første var et faktum 👍 Den var omkring 70kg.

Kjørte inn mot elvemunningen igjen og kastet uti på nytt og omtrent med det samme kroket jeg en ny. Denne satt også og gikk dypt som den forrige 😳😅

Omtrent samme legde på fighten og i likhet med den første måtte den tilslutt gi tapt 😊👍 Fisken var et lite hakk mindre enn den første, men anslått å være omkring 65kg. 2 bitt og 2 landa Tarpon’s er sjelden vare 👍

Armene begynte å gjøre vondt og jeg tenkte litt for meg selv at det spørs hvor mange til jeg kan klare i dag. Men så er nesten med dette som annen sport at når du bare klarer å komme deg over kneika så funker kroppen som bare det igjen 😊

Vi måtte jobbe litt mellom hvert hugg, men vil uansett vil jeg karakterisere det som svært godt fiske. 2-3 fisker i lufta før neste skikkelige fight. Det var heldigvis en litt annerledes fight, hvor fisken dro på langtur og gikk høyt i vannet. Klarte å stoppe den før det ble kritisk i forhold til meter med sene. Jobbet den nærmere båten, før den dro på langtur igjen 😊

Som vanlig en drøy halvtimes fight og dagens 3dje var et faktum 😎💪🎣 Rundt 70kg’s Silver King 👍

Det fortsatte å bite jevnt og trutt og etter hvert fikk jeg kroket en litt mindre Yellowbelly Tarpon. Dette er kraftpakker som du ikke finner andre steder enn her i Barra. En knallhard fight med høye hopp, lange uttas og dypt ned, altså litt av alt. Denne flotte fisken på ca 55kg måtte dessverre bøte med livet 😢 Men får trøste meg med at den vil gi mat på bordet til mange familier i landsbyen her 👍

Vi er fremdeles før lunsj og jeg hadde mye action i vente. For jeg kroket en grisesvær Tarpon som nesten tømte snella mi 2 ganger, hvor vi måtte starte båten og følge den. Etter en laaang kamp begynte den å bli sliten og jeg var overbevist om at jeg skulle klare å lande den, men så bare glapp den 5 meter fra båten…

Skulle likevel klare å lande nr 5 før lunsj 💪💪💪 Som på alle de andre var det jiggen som var redskapen. Fisken var stor og ga en bra kamp før den vendte blanksiden opp. Anslått å være omkring 80kg og turens største så langt (selv om den som glapp rett før var betydelig større) 😊

Etter en deilig lunsj var det på’n igjen. Kunne det gode fisket fortsette🤔

Det startet i alle fall bra! For etter å hatt snøret i vannet knappe 5 sekunder beit det, men klarte ikke å sette kroken…

Etter dette var det treigt lenge. Ett og annet hugg, men ingen fisker i lufta. Gikk vel nesten 1,5 time før første fisken satt, men det var ingen Tarpon. Tok flua med stor kraft og gikk ut med mye line. Føltes veldig annerledes enn alt annet jeg har hatt på kroken. Clifford trodde det kunne være en Cubera, mens Roy trodde det var en Rey.

Fikk beskjed å kjøre den forsiktig, for her var alle spente 😊 Men til min store skuffelse og overraskelse var det bare en stor Jack 😳 Merkelig for disse gjenkjenner man alltid tidlig i fighten, men ikke denne gangen 🤪

Foruten noen hugg og fisker i lufta på jiggene var det plutselig flua fiskene var lystne på. Kroka først en fin Tarpon som ga en god fight med 2 skikkelig lange uttas, men som glapp når den var omtrent sluttkjørt. Deretter en til på flua som ga en skikkelig god fight til tross for sin relativt beskjedne størrelse på ca 45kg.

Hadde et par fisker til i lufta før det var tid for å gi seg, men det ble med 1 Jack og 1 Tarpon etter lunsj.

Uansett svært fornøyd med dagen i dag. Mye stor fisk med totalt 6 landa Tarpon’s, noen lange fighter hvor Tarponen gikk av med seieren, rundt 25 Tarpon’s oppe i lufta ++

Ser ut til at vi får mer sjø fra i morgen av, så litt usikker på om vi vil klare å komme oss utpå havet eller om det blir oppankring i elvemunningen. Time will show, men uansett har jeg tro på litt snellehyl 😊👍

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s