Tilbake i Barra del Colorado på Tarponfiske 😎

Som vanlig tilbake i Costa Rica for å feire jul med familien og etter 1 dag var det ingen vei utenom, jeg bare måtte til Barra for å se om jeg kunne lure noen Tarpon’s 🎣🐟

Til tross for at jeg måtte starte opp allerede kl 03 i dag morges, for å få noe ut av dagen, klarte vi ikke å komme oss utpå før nærmere kl 09. Altså en relativt kort dag med fiske, da solen går ned ca kl 17 og vi må gi oss.

Men fisken var i alle fall bitevillig og allerede på første kastet var vi borti en Tarpon. Få minutter senere klarte jeg å kroke en på fluestanga og denne satt 😊👍 Riktignok bare en liten tass på omkring 30kg, men en god start 😊

Etter dette beit det jevnt og trutt med både Tarpon og Jack Crevalle. Landet totalt 5 Jack’s før lunsj og som vanlig mista de fleste Tarponene som beit på, men hadde flere lange og gode fighter 👍

En Tarpon til før lunsj ble det da og den var på småpene 65kg, tatt på jigg 😊

Så var det en kort lunsj 😊 Denne gangen bor jeg i landsbyen, som jeg er så glad i og spiste hos Hilma som etter min mening lager den aller beste maten i Barra. Hun vet også hva jeg liker og hadde disket opp med Snook i en deilig tomatsaus med løk og mye annet snadder 😊 Kan man ha det bedre???

Etterpå var det ut igjen for å fiske og som på morgenøkta tok det ikke mange minuttene før første fisken satt på flua🎣 Etter en god fight vendte nok en Tarpon på rundt 65kg blanksiden opp 👍 Dagens 3dje var et faktum 😎

Som før lunsj beit det jevnt og trutt med både Jack’s og Tarpon. Når en Tarpon fremdeles sitter etter 2-3 første hoppene pleier de å bli med helt inn, men dette var ikke tilfellet i dag… Klarte å rive av lina 2 ganger, retta ut jiggkroken 2-3 ganger og noen ganger bare glapp de 😳 Thats Tarpon Fishing, som Clifford og Roy sier.

4 Jack’s og 1 Tarpon til skulle det da i alle fall bli. Denne gangen på jiggen og Tarponen var på omkring 45kg 😊 I det hele tatt var det mye av fiskene jeg fightet i dag som var relativt små til her å være.

Må nevne til slutt at jeg var svært nære å oppnå et stort mål på slutten av dagen i dag. For de siste 30 minuttene bestemte jeg meg for å gjøre noen kast med en hjemmelaget wobbler (HeSt wobblern) og etter en stund smalt det på en relativt svær Tarpon, men den glapp dessverre på første hoppet 😢 Så nære, men likevel så langt unna 🤪

Uansett en fantastisk dag med myyye action 💪👍🍺 Satser på en ny god dag i morgen 😊

Tight Lines!

Helge

1 kommentar

  1. Fantastisk, Helge! Size matters. Herlig når en 30-kilos ‘poon på fluestanga beskrives som en liten tass(!) Det sier noe om forventet størrelse på CR.
    -18C på Gjøvik i går, så ingen grunn til å lengte til en White Christmas her. God jul!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s