HeSt wobbler’n

Har tidligere skrevet litt om prosessen rundt å lage en egen wobbler. Tanken med skriveriet denne gangen er først og fremst å informere om at jeg har laget en egen FB side, som heter HeSt Wobbler’n, samt å skrive litt rundt prosessen med å bli en selvstendig wobblermaker 🧐

Hele dette wobblerprosjekt mitt var fra starten av kun ment for å tilfredsstille nysgjerrigheten, uten noen som helst plan om å starte med dette på fast basis. Men jeg ble så absolutt bitt av denne basillen og dermed ble det vanskelig å gi seg 🤪

Første runde var med et forsiktig antall wobblere, men siden dette var så sabla gøy ble det til en runde til med et litt større antall emner. Stadig var lysten til der til å gjøre det flere ganger… Når man i tillegg klarte å ta noen laks på dem var det rett og slett ingen vei utenom!

Jeg måtte bare få ordna meg slik at jeg kunne fortsette med denne hobbyen når jeg selv hadde lyst og mulighet, uten å være avhengig av andre 🤪 Tidligere har jeg nemlig måtte ha litt hjelp med proprionat og annet småtteri, samt måtte dratt til Hallingdal for å gjøre lakkeringsjobben 🚗

Noen av wobblerne fra runde nr 2. Bilde fra lakkbua til Martin Løvstuen (Halling wobbler)

Til tross for mangel på plass og egnet lokale for et wobblerverksted fant jeg en OK løsning. Det ble å bygge rom i andre etasje i garasjen. Riktignok ikke helt kurant høyde oppunder taket for en mann på nesten 2m, men heldigvis sitter man jo for det meste mens man driver med dette 😊

Foruten å ha svidd av en liten formue på bygging av verksted, anskaffelse av alt tenkelig utstyr og materiell, har siste året gått med til å lage prototyper i hopetall 🤪 For øyeblikket har det blitt laget rundt 150 emner i Sedertre og SvartOr, hvor proprionat, lakkering osv gjenstår😳😳😳

Er vist ankommet noe Abachi treverk også, dermed er jeg i gang med ytterligere noen til 😅

De første i Abachi er delvis klare, så får vi se hvor mange det ender opp med til slutt 🤔

En prototype er jo først og fremst noe som skal testes ut på en god måte for å gi deg svar! Svaret man leter etter er om den har et potensiale til å bli en god fiskefanger og om den takler ulike forhold. Om den består testen så er kanskje en fremtidig modell blitt skapt👍

Denne grundige testingen kan for min del bli en tilnærmet umulig oppgave med et så høyt antall prototyper, så her må det nok bli en tøff utvelgelsesprosess underveis 😂 Forhåpentligvis er 150-200 prototyper redusert til 15-20 stk før sesongen 2022, men for å komme dit må alle gjøres helt ferdige og gjennom en svømmetest!

Samtlige emner er laget uten mal, eneste hjelpemidler har vært en kniv og sandpapir. Størrelsene varierer fra 60-90mm og det finnes altså ikke 2 like 😳 Når man i tillegg tar med de 30 som ble laget i Balsa tre før sesongen 2020 og 2021 blir det litt å velge i 😊

Av disse 30 første har jeg klart å velge ut en kropp som er sendt til Finland for å få noen søsken. Selv om jeg ikke var helt 100% fornøyd med denne så mener jeg at jeg så et stort potensiale i den 👍 Dette fordi den hadde en relativt fin gange med potensielt mye søk! Den var også veldig stabil selv med disse søkene. Og til sist så syntes jeg den så ganske så delikat ut også 😊 Er jo tross alt ikke bare laksen som må være fristet av en wobbler. For er den ikke fristende nok for fiskeren, så får den neppe muligheten til å fange fisk 🤪

Det jeg ikke var helt fornøyd med var at den sakset litt for mye. Denne saksingen tror jeg vil ordne seg med en litt annen plassering av bukøye og vinkel på leppa. I tillegg vil Balsa være byttet ut med SvartOr, uten at jeg har noen aning om hvordan eller om det vil påvirke gangen på den… Time will show 😊👍

Etter en liten tur til Finnland kommer altså denne tilbake i 3 størrelser; 90mm, 80mm og 70mm. Krysser fingre for at det ikke tar for lang tid, slik at jeg kan klare å ha noen klare før neste sesong🤞🎣🎣

Wobbler’n måtte pusses helt ned til treverket igjen før avreise til Finland.

Laks ga i alle fall denne proto’n sist sommer, selv om det kun var snakk om 1 stk. Har jo andre selvlagde som har gitt flere og større laks, men troa på denne var uansett størst 😊

9kg med kunde på Heknin, Namsen

Blir veldig spennende å ha flere like emner å jobbe videre med 😊 Og om det skulle vise seg at jeg ikke får den til slik jeg ønsker og tror, så vil jeg ha litt flere å velge blant ut fra disse nye prototypene 😊👍

Egen FB side, HeSt Wobbler’n

Som de fleste andre wobblermakere har jeg altså laget en egen FB side som heter HeSt wobbler’n. Om du har lyst til å følge siden så vil jeg sette stor pris på det! Der vil det bli lagt ut bilder underveis fra produksjonen og forhåpentligvis noen fangstbilder etter hvert også m.m.

2 laks tatt på HeSt wobbler’n av min kone 🎣

Jeg vet interessen for håndlagde wobblere har eksplodert de seneste årene og jeg ønsker derfor å informere om at det ikke vil bli solgt noen wobblere fra meg foreløpig! De skal testes godt først! Dermed vil alt av wobblere som blir produsert bli gitt bort for utprøving inntil videre. Hvem som får vet jeg foreløpig ikke, men det vil sikkert bli gitt bort til noen tilfeldige følgere på siden, samt til spesielt utvalgte som fisker mye og som ønsker å være testpilot 😊

Min sønn Mathias med en storlaks i enden av snøret, på HeSt wobbler 😊🎣

Til slutt om noen undres over det merkelige navnet på wobblern min, så skal jeg gi kortversjonen 😂

Når jeg hadde laget ferdig mine 5 første wobblere, før 2020 sesongen, spurte noen av mine guide kolleger hva jeg skulle kalle wobbler’n. Dette hadde jeg ikke tenkt på, men sa at jeg i alle fall ikke kan bruke de 2 første bokstavene i navnene mine, slik som Benny (BeWa) har gjort, for da blir det HeSt sier jeg🐎. Dette syntes de var et veldig festlig navn på en wobbler og dermed omtalte de den som det. Mye oppmerksomhet fikk både wobblern og dette navnet når min kollega Rune Lassemo livestreamet første laksen som ble tatt på den. Den var på hele 16,1kg og ble tatt i 2020! Dermed får den vel bare fortsette å hete det, selv om hest og fiske hører dårlig sammen 🐎🎣😂

Her den første og så langt største HeSt laksen på 16,1kg med Even Amdal 🎣🐟

Slagordet må jo i alle fall bli; HeSt er best!, selv om jeg skal være forsiktig med å bruke det i evt markedsføring foreløpig 😂

Slenger til slutt med et siste bilde av de første som har fått dyppet seg i proprionat, samt noen jeg har forsøkt å legge folie på.

Er vel så smått i gang med lakkering også, men selv om det er lite som blir særlig å skryte av ennå så får jeg kanskje driste med til et bilde av det også 🤪 Satser på at ting bedrer seg raskt 🙏

Igjen så ønsker jeg deg velkommen til å følge FB siden HeSt wobbler’n, så skal jeg love å gjøre mitt ytterste for å klare å lage gode wobblere og en spennende side å følge for wobblerfreaker 🤪🎣🐟

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s