Sesongens siste Namsentur, 2021

Når jeg våknet onsdag 25 august hadde jeg ikke engang tenkt tanken eller ytret noe ønske om å dra til Namdalen samme dag. Planene for resten av uka var spikra! En pensjonert snekker skulle hjelpe meg å gjøre ferdig det kommende wobblerverkstedet mitt, jeg skulle på et møte senere på kvelden, samt delta på et 50-års lag til helgen + de vanlige aktiviteter med barna.

Hadde vist invitert min mor til middag denne dagen også, men den skulle det vise seg at hun måtte komme og lage selv og ha klar til barna kom hjem fra skolen 😂 For en liten kommentar til frua rundt frokostbordet, mens jeg satt å sjekket vannstand og sa at nå blir det fiskeforhold i Namsen, var det som endret alt 😊

Rundt lunsjtid mottar jeg en SMS fra kona som skriver; jeg syntes du bør dra til Namsen, jeg tar hånd om alt her hjemme!

Måtte gni meg litt i øya og sjekke om jeg hadde lest riktig 😳 Det hadde jeg og dermed var det ikke så mye å tenke på, det var bare å pakke, få i seg en liten matbit og ta fatt på den 8 timer lange bilturen!

Faktisk ble jeg så gira at når jeg skulle varme meg en tallerken med mat i micro’n før jeg dro, oppdaget jeg etter at det plinga i ovnen og maten skulle være klar at jeg hadde glemt å ta maten på tallerkenen som sto i ovnen🤪 Men andre ord litt i overkant gira! For jeg hadde fått med meg at vannstand i Namsen hadde bikka 1000kubik på dette tidspunkt 😳🎣🐟 Dette måtte bli bra 👍😊

De 2 foregående og eneste oppfløingene i år har i alle fall gitt bonanza fiske 🎣🐟

Siden jeg ikke var på plass i Namdalen før kl 21:30 og det var rukket å bli mørkt måtte jeg sove noen timer før grålysningen. Når jeg står opp kl 03:00 er elva rukket å mer enn halvert! Altså fremdeles fin størrelse, men for hvor lenge 🤔

Kl 04:15 var det klart for å utpå, hadde riktignok glemt å se på gradestokken og ikke helt kledd meg etter forholdene 🥶 2 grader i lufta gjorde at de 2-3 første timene var litt ubehagelige, men det får man bare tåle når man endelig skal få fiske på gode forhold 🤪

Man er jo tilnærmet sikker på resultat under slike forhold, men etter de 2 første timene hadde jeg ikke så mye som et napp 🤔 Ser at kollega Rune kommer utpå og i løpet av få minutter er han på tur mot land med laks 😳 Jeg skriker til han og får beskjed om han også har rukket å miste en i tillegg til denne😳😳 Slikt er ikke godt for selvtilliten, selv om at det tross alt er godt å se at fisken biter.

Like etter smeller det på en bra laks til meg også. Jeg får opp de 2 stengene uten laks samtidig som jeg ser at det er en relativt stor laks som jeg har på, da den er i overflata og viser seg. I det jeg skal ta stanga med laksen så glipper den… Shit happens!

Foruten en SØ på rundt kilo’n på denne første 4 timers økta skjer det ikke noe mer. Det ble vist også helt stille i stengene til Rune også.

Jeg drar rett opp til valdet Ranum, litt høyere opp i elva. Der biter det mye SØ, noe som er noe dritt når man singleharler på et vald med mye strøm. De jeg ikke klarte å riste av måtte sveives inn og dermed har du seilet 100m ned 😳 Men endelig går det på skikkelig fisk her også 😊👍 Det ble en reprise av den jeg opplevde tidligere. Satt på lenge nok til at jeg fikk inn de 2 tomme stengene og til den var oppi overflaten og viste seg, men sa takk for seg i det jeg skulle ta stanga 😳 Dette var også en fisk med bra størrelse!

Det gikk heldigvis ikke mange minuttene til jeg skulle få en ny sjanse. Denne gang en noe mindre laks og endelig kom jeg meg helt i land med den 😊 Begynner og kjøre den før det blir bom stopp. Laksen går ned til bunn og fester kroker i noen skikkelige gresstuster 😳 Laksen glipper, mens gresstustene blir med hele veien inn🤪

Jeg fikk med meg at det ble tatt greit med laks rundt omkring i elva, også noen på de valdene jeg fisket på. Riktignok ikke helt den bonansa’n vi alle hadde trodd på forhånd, men helt greit.

Uvanlig mye C&R denne sensommer’n i Namsen i år, da alt av ho-laks er fredet. At man kun kan ta livet av 1 laks pr dag spiller selvfølgelig også inn 😊

Jeg drar ned igjen til Sellæg for å prøve mer der. Det er stille og elva begynner å nærme seg 300kubik.. Stopper opp i toppen av sone 4 og slår av en prat med en fiskekompis som driver og pakker sammen for dagen. Han hadde for øvrig klart å sikre røykelaksen for i år (på bilde under).

Når jeg skal fortsette tar det ikke lange stunda før den sitter! Ikke så store greiene, men omsider skulle det bli tellende resultat 😅 En laks på rundt 4kg som ble sluppet forsiktig ut igjen, i likhet med all SØ som jeg hadde tatt denne dagen.

Hadde bestemt meg å fiske til «the bitter end» denne dagen og fortsatte å prøve, men foruten et par små hugg og noen SØ til så kunne det virke til å være over for denne gang.

Med fiske fra kl 04:15 til 20:00, kun avbrutt av et par korte spisepauser var det godt å gi seg. Både sliten og vondt i kroppen etter en laaang dag på elva!

Selv om resultatet var langt unna hva jeg hadde trodd og håpet på så var det fantastisk å kunne få oppleve å dra ut på elva denne sesongen med gode forhold og troa på resultat 😊 Det er i seg selv verdt turen til Namdalen og gir snev av go-følelse på slutten av sesongen 😊🎣🎣

Til tross for et forsiktig antall fiskere på elva ser jeg at det ble meldt inn over 80 fisk på Laksebørsen i går og at det har bikket 18tonn totalt for sesongen. Noen dager er det igjen til å pynte litt på statistikken. En elendig sesong for min og de fleste andres del!!! Krysser fingre for at pila peker oppover i sesongene som kommer!

Jeg blir et par dager til for å prøve litt til. Elva er fremdeles på 200kubik og slett ikke umulige forhold, selv om troa ikke er like fryktelig stor lengre!

Ønsker alle som skal fiske de siste dagene av sesongen Skitt fiske!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s