Status snart 3 uker inn i årets laksesesong, Namsen

Nærmer seg 3 uker inn i årets sesong i Namsen og selv om noen har opplevd store ting i elva så kan vel de fleste av oss si at det så langt har vært en sesong langt under normalen. For egen del må jeg innrømme at frustrasjonen har vært til å ta og kjenne på…

Virker til å være lite laks i elva og at innsiget av ny laks har vært langt under normalen. Dette kommer klart til syne gjennom offentliggjorte fangststatistikker fra kilenøtene ute i fjorden.

Som med alt annet finnes det mange teorier rundt hvorfor innsiget er dårlig. En teori, som jeg velger å tro på, er at det er for lite ferskvann ute i fjorden og at laksen fremdeles står langt ute. Dette pga mangelen på en skikkelig vårflom og relativt lita elv så langt.

Lyspunktet får være at vi fikk rapport fra nota på fredag 18 juni om at fangsten hadde tatt seg kraftig opp. Dette kan tyde på at laksen omsider er på tur 😊👍👍👍

Jeg har hørt snakk om dette såkalte Sankthans rennet av laks i mange år, kanskje jeg omsider nå skulle kunne få oppleve det, om det ikke hadde vært for at jeg må hjem til Gjøvik om et par dager 🤔😳

Kobbe (Sel) har også vært et problem i år. Tidvis vært flere av dem i elva som har blitt observert helt opp til Grong.

Når disse svømmer rundt deg blir et vanskelig fiske enda vanskeligere. Disse både spiser, skader og skremmer laksen og utgjør et stort problem 😞 Søknaden om fellingstillatelse ble sendt i starten av sesongen og det skulle ta rundt 2 uker før tillatelse ble gitt 🤨

Mulig jeg er i overkant negativ nå, for det har tross alt blitt tatt snart 7500kg med fisk og ennå er det 10 dager igjen av juni. 3 laks over 20kg er også blitt tatt 👍 Så helt svart har det altså ikke vært. Det blir tatt noe laks hver dag!

Det er spesielt markfiskerne som har begynt og plukke noen av laksene som har stilt seg opp. Og mange av disse er STORE!

Under et bilde av brødrene Frantz og Pål Eddy som tok hver sin på 14,7kg 💪👍 Frantz også et par dager tidligere laks på 14,6kg, samt noen litt mindre 😊

Rune og Robert er et par andre karer som har hatt stor suksess med marken 😊 Hørte snakk om at de i løpet av de 2 første dagene hadde tatt 6 laks med en snittvekt på over 13kg 😳😳😳 Så det er tydeligvis mulig om du er både dyktig og har litt flaks i tillegg 😊👍🎉

Felles for mange av disse store bamsene som er blitt tatt er at de er uten lus, altså stått på elva ei stund. Dermed må du ned til bunnen av elva for å lure dem. Mark og søkke har dermed vært redskapen som har blitt brukt for å få dem til å bite.

Selv er det wobblerfiske jeg sverger til og som jeg kan best. Det har blitt noen laks, men i hovedsak av mellomlaks med lus. Med andre ord, så kommer det noe ny laks på elva, men det er langt mellom dem. Regnet ut at det i snitt har gått 12 timers fiske mellom hver av dem🤨 Dette føles som fryktelig mye, men vet at mange har slitt betydelig mer…

Som vanlig legger jeg ved et bilde av wobblere som har gitt tellende resultat, uten at jeg kan si at jeg ser noen rød tråd i forhold til hva laksen foretrekker. Litt gøy har det i alle fall vært at noen av mine egenproduserte har gitt laks 😊

Så er det noen Halling, BeWa og Murto som også har gitt stangbøy 😊

Ikke så mye mer å meddele denne gangen, men både håper og tror på mer stangbøy i tiden som kommer 😊

Fortsatt skitt fiske og god sommer 👍

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s