Starten på årets laksefiske i Namsen, 2021

Det er i skrivende stund 6 juni og vi er godt i gang med årets laksesesong 🎣🐟

Minutter før midnatt natt til 1 juni på Grande/Ranum 🎣🐟

Elva har vel egentlig hatt en god vannføring på +/- 400 kubik, men siden dette kun dreier seg om smeltevann er elva krystallklar. Sola har også stekt fra skyfri himmel og dermed ikke helt ideelle forhold. En del laks har det likevel blitt tatt 😊👍

Det er registrert 464 laks med en samlet vekt på 3121kg, om vi tar med fangsten fra mai måned i Bjøra. Dette er vel en helt ok start, selv om det ikke har vært noe bonanza fiske noen steder. Den store forskjellen fra sesongen 2020 er at fisken har blitt tatt jevnt fordelt i hele vassdraget og ikke kun i de nedre deler, som i fjor.

Selve åpningstimene eller første halve døgnet ble det tatt mye! Selv var jeg på valdet Grande/Ranum hvor vi tok hele 5 laks (fordelt på 5 båter) de 4 første timene. 3 av dem på 10kg eller mer.

Det gode fisket var det langt flere enn oss på Grande/Ranum som fikk oppleve. Noen vald nedenfor oss, nemlig på Heknin, ga åpningstimene virkelig grunn til jublel. Skal ikke skrive om alt de tok, men i alle fall årets første på over 20kg 😳😊👍

Stein Ove Nordsveen med Dennis Nordahl som roer var de heldige/dyktige som tok den største av disse og den var på hele 21,5kg. Bøyer meg i støvet og gratulerer🎉🎉

Selv om det kom opp ytterligere 1 laks på over 20kg samme dag, samt 1 stk i dag, 6 juni er dette fremdeles den aller største. De andre var det Ole Klevan og Einar Johs på Moum/Heggum valdet 20,1kg og Geir Inge Gjørva på Mediå/Fossland 21kg. Gratulerer dem alle med sin livs fangst🎉🎉

Bare for å nevne det så er det ikke hvert år det kommer opp laks på over 20kg, så 3 stk på under 1 uke må i alle fall kalles en kanonstart!!!

Ellers er mye av den nye laksen som kommer opp i elva av typen mellomlaks, altså 4-6kg. De fleste med litt størrelse på er uten lus og har tydeligvis stått på elva ei stund.

Inntrykket er at det ikke er fryktelig mye laks på elva enda og at det heller ikke er særlig store mengder som kommer. Knapt en fisk å se i overflata, til tross for vanntemperatur på rundt 10grader, men føler meg sikker på at den er på tur 😊

Finværet ser også ut til å ta slutt rett over helga. Muligheter for litt regn ser det også ut til å kunne komme, så ut fra en litt frustrert laksefiskers ståsted så tror jeg vi går «lysere» dager i møte 😊🎣🎣🎣

For egen del har det, som du kanskje skjønner, vært en litt treg start. Etter en mellomlaks en snau time ut i årets sesong har det vært stille i stangtuppene. Riktignok med en liten opptur i går hvor jeg klarte å ro på 2 laks. Den ene av disse på en av mine selvspikka wobblere, noe som gjorde det ekstra gøy 😊 Denne var på 9kg og er sesongens største for meg som roer, så langt.

Foruten disse 3 laksene har det kun vært noen små hugg. Og her er wobblerne som har gitt tellende resultat: Øverst en Halling H2-90mm, så denne selvspikka og nederst en BeWa 80mm.

Klarer for øvrig ikke se noen rød tråd i forhold til hva laksen tar. Sett fangstbilder av ymse merker, størrelser og farger. Eneste som kanskje har overrasket meg litt er å at skarpe farger har fisket såpass bra i det klare vannet.

Må også kjapt fortelle om en litt spesiell opplevelse som skjedde 30 mai 🤪 BeWa mannen Benny kom innom på kaffe og etter hvert spør jeg om han har lyst til å ta en titt på mine selvspikka wobblere. Vi går ned til elva for å se hvordan de svømmer. Kun et par meter med sene ute mens vi drar dem gjennom vannet. Plutselig ser jeg en laks kommer, hugger borti wobbler’n og svinger ut igjen i strømmen 😳😳😳 Så du det Benny, sier jeg nærmest sjokkskadd… Fy f…, må jo ha vært omkring 10-12kg sier Benny.

Tenkte for meg selv at det var godt den ikke satt, for hva skulle man gjort om man måtte stå å kjøre storlaks midt på dagen før sesongstart 🤔

Team Halling med et morsomt påfunn i varmen på Krukåren i år 😂

Som nevnt opplever de fleste fisket som noe tregt, men vi vet fra tidligere år at dette snur fort. Kanskje væromslaget om et par dager er det som skal til?!? Hvis regnet som er meldt kommer så tror i alle fall jeg at vi går spennende tider i møte 👍👍👍

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s