Namsen; snart braker det løs 🎣🎣🐟🐟😁😁

Kanskje feil å skrive at det snart braker løs, da sesongen allerede er godt i gang enkelte steder. 15 mai gikk startskuddet i deler av Namsenvassdraget og vi skulle ikke vente lenge før første laksen var på land. Allerede 16 mai ble den første STOR-laksen tatt, 19,5kg 👍💪😊. Denne bragden var det søstrene Berit og Anne som sto for på Bjøra valdet Flasnes Glømmen.

Dagene etter og frem til nå har det kommet opp en og annen laks stort sett hver dag. 16,2kg, 11,2kg, 10,8kg, for å nevne noen av de største 😊

Fryktelig mye laks er det ikke normalt at det tas så tidlig i sesongen, faktisk ikke så vanlig at det blir tatt noe som helst før etter 17mai, så jeg tror vi kan kalle dette en relativt god start 👍

Noen rapporter har jeg også fått med meg fra denne prøvenota og det har ligget omkring det normale, hvor det ikke tas fryktelig mange i starten, men at man kan se en jevn økning. Så laksen er på tur 😊 Største jeg har hørt om fra nota til nå var omkring 20kg og siden alle som blir tatt der slippes ut igjen er nok denne på plass i Namsen og venter på meg eller deg 🤪

Hva kan vi så forvente denne sesongen???

Snømengdene i fjellet er og har vært betydelig mindre enn i fjor og vi må nok derfor regne med helt andre fiskeforhold enn sesongen 2020. Så vidt jeg har hørt ligger det fremdeles igjen noe snø i fjellet, men en del forsvant nok sist uke når varmen kom i disse områdene og Namsen steg til omkring 1000 kubikk.

Til venstre 2020 og til høyre i år, hvor blåfargen viser snømengden.

Det at elva fikk en oppfløing er i grunn bare positivt. Litt ferskvann ut i fjorden tror vel jeg og mange andre gjør at mer laks finner veien opp elva og er på plass til 1 juni 😊👍

Litt kaldere er det også blitt og elva faller. Omkring 500kubikk for øyeblikket. Så får vi håpe litt av den gjenværende snøen blir liggende en drøy ukes tid til. Uansett stor eller lita elv så vil det nok bli mulig å ta noen laks og ikke minst vil det uansett bli fantastisk å kunne dra tilbake til Namdalen 😊 Sommerens paradis 🌴😎🎣

Å om jeg har tatt motet fra noen med at det er lite snø og du tror at det blir umulig å fange laks, så er visstnok snømengden større i år enn det var før 2019 sesongen. Og totalfangsten i 2019 sesongen ble på småpene 28 tonn. Den aller største forskjellen fra i fjor vil nok sannsynligvis bli at ikke all laksen tas i de nedre deler av vassdraget i starten og det er vel til glede for svært mange 😊👍

Laks på 16,2kg fra årets start i Bjøra. Bildet funnet på nettet 😊

Etter en lang vinter med Corona-restriksjoner, ingen reiser, omtrent uten noe fiske blir det for meg og sikkert mange andre fantastisk å bare være på plass igjen ved elva. Møte fiskevenner og drive med det man elsker mest her i verden 😍

Man vet det vil bli et virvar av oppturer, nedturer, frustrasjon, optimisme, skuffelser, pur glede osv, men selv i de mørkeste stundene er det ikke noe jeg ville byttet bort dette fantastiske laksefisket i Namsen med. Hver eneste sesong gir opplevelser jeg ikke ville vært for uten og jeg tviler på at 2021 sesongen vil bli noe annerledes!

For de som liker å lese skriveriet mitt rundt laksefiske i Namsen så vil jeg som tidligere år prøve å skive litt om erfaringer, opplevelser, status og tanker underveis i sesongen, som vanlig 😊 Om du foreløpig ikke følger siden min, Fiskekameratene, så vil jeg selvfølgelig sette stor pris på om du gjør det 😊👍

Så vil jeg samtidig komme med en oppfordring om å følge FB siden Elvenes Dronning – Namsenvassdraget. Dette er en flott side for en hver med snev av fiskeinteresse, som jeg og noen andre Namsenfiskere startet opp for 2 år siden. Siden er mye brukt og viser massevis av livestreaminger av laksefighter, fangstbilder og nyttig informasjon rundt laksefisket i Namsen med mer 👍

Ønsker med dette alle en fantastisk sommer med myyye stangbøy!!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s