Endelig på fisketur igjen 😀 Kveitefiske; Mai 2021

Begynner å bli ei stund siden sist jeg var på fisketur, men endelig var det på tide å finne frem fiskeutstyret igjen 😊👍🎣🐟

Som i fjor høst var det Kveita som skulle til pers, sammen med Bengt og David.

Bengt ble jeg kjent med for et par år siden da han var med på tur til Costa Rica på Tarponfiske. Foruten å drive med Tarpon- og Kveitefiske er han også fiskeguide i den fantastiske Alta elva, en «sommerjobb» som antakelig flere enn bare jeg er litt misunnelig på 🤪

Denne gang skulle vi bo på hytta til Bengt, som ligger i Storekorsnes, som ikke er langt fra Sørøya, samt bruke hans private båt.

Planen var å ta båten ut til Sørøya, hvor Kveitefisket har vært svært bra siste tiden, men så var det dette med været da… Både vind og snøvær gjorde at vi måtte holde oss godt inne i fjorden 😳 Normalt sett godt fiske der også, men muligens litt for tidlig på sesongen her.

Bengt og David startet første dagen med hver sin lille Kveite (under minstemål), samt en Steinbit.

Ut over dette ble det bare noen små Torsk. Kvelden kommer og Bengt sier at nå er det nok for i dag og nesten i samme øyeblikk smeller det i stanga mi. Kjenner fort at det er av rette slaget og den er sterk!!!

Jeg er ingen erfaren Kveitefisker og har ikke tatt større Kveite enn fjorårets på rundt 12kg. Denne hadde jeg en klar oppfatning om at var større, men hvor mye større?? Jeg hadde ikke peiling, men den var som nevnt sterk!!

Etter en god fight så kommer det til syne og selv om den ikke helt var så stor jeg hadde håpet så ble det en fantastisk avslutning på dagen med ny pers 😊👍 Drøyt 20kg og jeg var en fornøyd mann😀

Så tilbake til hytta for å sløye fisk, spise fantastisk deilig og kortreist mat, godt drikke, utendørs hot-tub i fantastiske omgivelser og lade batteriene før neste dags fiske 😊😊😊

Må nesten skrive noen ord om maten også. David er en fantastisk kokk og første dag disket han opp med en spicy og utrolig god blåskjellsuppe. Blåskjellene plukket vi selvfølgelig selv 😊 Dag 2 var det Boknafisk som sto på menyen. Tørrfisken hadde Bengt fisket og tørket selv. Siste dag var det Fish and chips av dagens fangst (Torsk og Kveite). Må si at alt smakte til terningkast 6 og var alene vert turen til Finnmark!!!

Så tilbake til fisket og dag 2 🤪 Snøen lavet ned og selv om vi hadde en relativt rolig sjø hvor vi fisket første dagen var det ikke mulig å sette kursen mot andre områder enn vi var første dagen.

Starter med å ta noen torsk og etter hvert sier Bengt at det ikke ser ut som at Kveita liker denne jiggen han bruker. Da smeller det omtrent momentant 😳 Ikke noe monster av ei Kveite, men uansett en ok fight og fornøyd med tellende resultat (7-8kg) 👍

Dette var også tidlig på dagen og troa var derfor bra, men særlig mer action ble det ikke denne dagen… Noen små Torsk, men ikke en gang småsei for agn-stanga klarte vi å finne 🤔

Vel…, tilbake til hytta, mer god mat osv. Som dagen før ble det en tur ut i stampen og det må jeg også skrive noen ord om 😊 Det å sitte der i disse omgivelsene er jo ikke annet enn fantastisk! Utsikt ut over fjordarmene, snødekte vakre fjell på alle kanter, litt snø og kald trekk i lufta slik at man blir litt kald på alt som er over det varme vannet… Kan vel bare beskrives som FANTASTISK!!!

Siste dagen på havet var vel egentlig bare en halv dag, da jeg hadde et fly fra Alta som jeg måtte rekke. Sto derfor opp litt ekstra tidlig for å få mest mulig ut av dagen 😊

Denne dagen var vind og værforhold betydelig bedre og vi bestemte oss derfor å dra lengre ut mot havet. På nordsiden av Stjerneøya, hvor vi hadde det beste fisket i fjor høst.

Torsk med bra størrelse beit omtrent før vi kom ned med jiggen, men det var jo ikke den vi var ute etter… Hører Bengt banner når nok en Torsk tar og samtidig er det noe borti jiggen min. Jeg smeller til og forventer det er en Torsk, men så begynner det å dra, Kveite!!!

Kjenner at den er mindre enn den jeg tok første dagen, men helt ok kraft. Etter ei stund er turens andre for min del et faktum 👍😊

Vi begynner å få litt vondt av David som foreløpig ikke har fått noen Kveite over minstemål. Klarer omsider å få tak i et par småsei og det gjør susen 😊 Få minutter etter at agnet er i vannet så begynner det å tikke i snella. Denne er David’s!!! Kveita sitter og endelig er det tellende resultat på han også 😊

Ting roer seg litt, riktignok en og annen Torsk. Bengt sier at vi må gi oss om en snau time og lurer på om vi skal prøve oss på litt grunnere vann den siste tiden. Et sted vi hadde prøvd tidligere på dagen uten så mye som et napp. Jeg spør om vi ikke heller skal prøve i et annet område i nærheten, som jeg husket vi hadde litt action på i fjor. Helt i orden sier Bengt!

Dette er på noe dypere vann (30-40m) og dette skulle vise seg å være et godt valg 😊

Her var både stor Torsk og Kveite på hugget👍. Etter noen Torsker hugger det skikkelig til for Bengt. Denne er sterk og vi er alle skjønt enige om at dette kunne være en riktig så bra fisk. David har også et Kveitehugg i det han skal sveive opp for å følge fighten til Bengt, men som glipper. Etter ei stund viser Kveita til Bengt seg og det er ikke helt den størrelsen vi trodde, men 12-15kg. Mulig at han kjente på snev av skuffelse over at den ikke var like stor som vi en stund trodde, men samtidig også fornøyd 😊👍 Glemte vist helt av å ta bilder denne siste timen pga all aktivitet, så dessverre ikke noe fangstfoto 🤪

Det tikket til stadighet i snella med agn uten at vi klarte å få flere på den, men samtlige av oss skulle klare å få hver vår Kveite til på jiggen før vi måtte dra. Min var riktignok ei under minstemålet, mens Bengt og David’s på +\- 5kg.

Ikke noe alright å måtte bryte opp og vende hjemover når man endelig har funnet Kveita, men thats life… Totalt 6 kveiter denne dagen og 10 stk til sammen på disse 2,5 dagenes fiske (med stort og smått). Det må man si seg svært så godt fornøyd med og veldig flott at de ble så godt fordelt innad i gjengen 😊

Drømmen om Kveite på 40kg + lever videre, men uansett fantastisk fornøyd med denne helga! Ikke bare selve fisket som gjør dette til en perfekt helg, men hele pakka; reisefølget, naturen, maten og alt annet 😊😊👍👍👍

Var forresten i land for å plukke måkeegg også, noe som var nytt for meg. Selv fant jeg ikke et eneste ett, mens Bengt og David fant nærmere 50stk på no time 🤪

Stort takk til Bengt og David for en flott helg!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s