Litt påfyll i allerede fulle wobblerkasser 🤪

Kanskje vært i overkant mye wobbler-relatert innhold på denne bloggen min i det siste, men når det ikke fiskes må man jo fylle bloggen med noe… For dere som ikke er interessert i slikt kan jeg love at dette blir det siste på ei stund, for nå er det snart fisking som er fokus!

Here we go 🤪 Selv om mine wobblerskrin er fulle og jeg på ingen måte trenger noe påfyll av wobblere, så klarer jeg rett og slett ikke å gå i møte med en ny laksesesong uten 🤪 Og som vanlig skriver jeg en liten post om hva jeg har valgt å fornye med og hvorfor 😊

Har vel allerede skrevet litt om de 25 nye som jeg selv har laget og har ikke tenkt å vie dem noe mer oppmerksomhet nå. Utover et bilde og si at det skal bli fryktelig spennende å teste dem 🤪🎣🐟🎉

Her mine 25 selvlagde, som har fått navnet HeSt wobbler 😊

Nå er det de andre nye som er i fokus, en liten bunke med BeWa og Halling, som er wobblerne jeg i hovedsak sverger til.

Viktig for meg å presisere at det finnes massevis av andre produsenter utover BeWa og Halling som lager fantastisk flotte og gode wobblere. Det nærmer seg faktisk 50 wobblermakere i Norge nå. Saken er bare at jeg har funnet ut at disse 2 nevnte funker godt for meg og ser ikke noen grunn til å bruke tid på å prøve ut alt annet. Da spesielt nå som jeg har begynt å lage noen selv som også må få litt svømmetid 😊

I år har jeg ikke bare kjøpt nye, men også gjort flere byttehandler, hvor ting som har ligget ubrukt har blitt byttet i noe som vil bli brukt 😊

Sist sesong, når elva omsider ble lita og vanskelig opplevde jeg at utvalget av små og viltre wobblere, som tåler strøm var mangelvare i skrinene mine. Eller mangelvare er kanskje å ta i, men i alle fall ikke fryktelig mye å velge i 🤪 Har derfor i stor grad gått for litt påfyll av den slags denne gangen 😊

Tror nemlig at sesongen 2021 fort kan bli den strake motsetning av 2020. Det er ikke særlig mye snø i fjella rundt Namsen og dermed kan det fort bli en sesong med lite vann, om ikke værgudene spiller på lag med oss i sommer og gir myyyye regn 🌧⛈☔️

Her er i alle fall de nye herlighetene jeg skal prøve å terge laksen med til sommers 😊

Halling H3 60mm hadde jeg kun en av sist sesong. Denne imponerte, selv om den kun ga noen smålaks! Mye søk, samtidig som jeg opplevde den som stabil. Nå har jeg noen å velge i 😀

Mye forskjellige farger, som bør kunne dekke de fleste forhold. Rød «Lassemo» var den jeg hadde fra før og er ikke med på bilde. Ellers rødhuggu, panda tiger og Pappegøye de sikre stikkene for min del, så får de andre være til litt testing og variasjon 😊

BeWa 65mm er en litt større og kraftigere wobbler enn denne Hallingen ovenfor. Uansett ganske liten, vilter og stabil. Denne hadde jeg vel en del av fra før og de har mange ganger vist sin verdi 👍 Kjekt at jeg fikk byttet til meg enda litt flere farger å velge i 😊

Relativt safe fargevalg her, men det er jo først og fremst de 2 til høyre som er mine favoritter. Panda Tiger’n har jeg noen av fra før, men denne har en P leppe, noe som gjør den ny for min del 😊 Styggen fargen har jo de siste år vært av mine aller beste, men for denne modellen er den uprøvd.

Halling H1 65mm hadde jeg faktisk ingen av fra før, men i følge wobblermakeren selv, en av hans foretrukne på lita elv. Nå har jeg i alle fall et par for testing 😀👍

Uprøvd modell i sikre fargevalg; Lassemo farga og Panda Tiger 😍

BeWa 75mm går vel kanskje ikke i kategorien veldig liten, men heller ikke veldig stor 😊 Uansett en sak jeg er veldig spent på! Personlig har jeg nemlig aldri helt fått taket på denne modellen, selv om jeg vet mange har den som en favoritt. Men sist sommer var det en kunde som ønsket hjelp med å justere noen av denne modellen med rundleppe (p9 tror jeg den heter). Jeg ble faktisk helt satt ut av hvor fint den gikk med denne leppa og tenkte at slik må jeg ha! Nå har jeg ett par av dem 🎉👍

Går også for det sikre med tanke på fargevalg her også 😊 Panda Tiger’n blir jo aldri feil, mens de andre (rødhuggu, styggen og denne gromme gråværsfargen med rød rygg) er farger jeg har fanget myyyye laks på tidligere 😊👍

Halling H1 75mm har jeg noen av fra før og de har ved flere anledninger vist hva de duger til. Lånte blant annet bort en av denne modellen til en kompis som skulle ha med sin 14årige datter på sin første fisketur i Namsen sist sesong og det ga laks på 14,7kg 😊

Ingo versjon 2, rosa og Kineser’n. Denne Ingo farga er uprøvd for egen del, men fikk jo med meg at den fanget mye laks sist sesong. Hel rosa fant jeg ut at var mangelvare sist sesong hvor mine kolleger fanga myyye på denne fargen i perioder. Kinerser’n er og har vært manges favoritt i åresvis!

BeWa 80mm har i flere år vært av mine absolutte favoritter. Når det ble mulig å bytte til seg noen så trengte jeg ikke å tenke meg om 😊

Spennende kombo’r alle sammen, men disse 2 til venstre vet jeg er gull!!!! Øverste er en versjon av Lasse farga som jeg har en tilsvarende av fra før. Hvit buk gjør at den kan brukes på noe kaldere vann en den vanlige Lasse farga. Har de siste 4-5 årene gitt meg minst en bra laks eller to hver sesong. Kjekt med en reserve 😊 Styggen er som nevnt en av mine favoritter. Denne med litt annen utførelse i lakken en mine 3-4 tilsvarende i samme farge/modell 😊

Halling 75mm DD trenger vel ingen presentasjon!!! Disse viser hvert år at de er gull verdt og da spesielt sist sesong hvor ekstremt mye laks ble tatt dypt i den flomstore elva. Skal vel mye til at vi drar like stor nytte av DD’r hvert år, men vi vet at det blir dager/perioder som DD’r fisker bedre enn alt annet. Jeg kjenner ikke til alt av DD’r som produseres, men vet med sikkerhet at disse er fantastiske!!!

Skarpe farger på DD’r er for min del alfa omega. Dette fordi jeg syntes de funker best på stor og farget elv. Disse er derfor i mitt hode perfekte alle sammen 😍😍😍

BeWa 85mm, må jo bare ha noen nye av disse hvert år. Wobblerkroppen som gir meg mest laks hvert eneste år!

Hva skal man si om fargene annet enn at de ser fantastiske ut 🤔 Øverste i alle fall i chrome utgave. Kombo’n gull kropp med orange hode er velprøvd og svært god, men gul rumpe i tillegg gjør denne enda mer spesiell 😍 Grønn, gull, orange (Kvikk Lunsj fargen) er en safe farge som det tas mye på hvert år. Denne utgaven med de svarte stripene som gir skikkelige kontraster ser fryktelig giftig ut!!

Åhhh som jeg gleder meg til sommern!!! Møkkaåret 2020 resulterte i at høsten gikk, nesten uten en eneste fisketur 😔 Vinteren det samme og våren ser også ut til å bli relativt rolig. Toget har i alle fall gått i forhold til tropisk fiske før sommern, så gjenstår det å se om man får lov til å dra nordover for Kveitefiske 😔 Noe må det forhåpentligvis bli før laksesesongen starter opp… Time will show!

Uansett når det endelig blir 1te juni og jeg er på plass i Namsen, tror jeg det vil føles bedre enn noen gang tidligere, for nå er jeg sultefora på fiskeopplevelser!!!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s