Fiske, en lidenskap på grensen til galskap 🤪🎣🐟

Å være en lidenskapelig fisker som gjerne ønsker å dyrke denne lidenskapen hele året, men ikke kan fordra å sitte å fryse på isen og titte ned i et hull (isfiske), har det vært en tøff høst og vinter 😔 Planlagte fisketurer til varmere strøk har blitt kansellert en etter en…

Dermed har 3 planlagte turer til Costa Rica og en tur til Madagaskar gått i vasken så langt 😢 Drømmen om ytterligere store sterke Tarpon’s og GT’er, samt nye arter som Dogtooth Tuna, Napoleon Fish med mer forblir i drømmene så langt.

I stedet stedet er 30 grader, solbriller og shorts byttet ut med – 15 grader, stillongs og topplue. Men uansett klarer jeg ikke helt å legge bort det som har med fiske å gjøre. Tenker jo på fiske hver dag og drømmer om det på natta, så hva er da mer naturlig enn å starte forberedelsene til at sommer’n skal komme her hjemme og at verden skal normalisere seg, slik at man endelig kan dra på tur igjen 😊🤪

Disse forberedelsene for min del er å lage fiskeutstyr. Ikke fordi jeg trenger det, men fordi det gir en god følelse å drive med, samt en følelse av hva man har i vente 🤪

Startet med å binde fluer og jigger for Tarponfiske. Har nok flere hundre liggende i Costa Rica allerede, så det hadde nok holdt for en del turer 😊 Likevel har jeg nå bundet opp alt jeg hadde av kroker, rundt 150 jigger og 150 fluer.

Vil tippe jeg nå har total med det som ligger i CR et sted mellom 500 og 700 fluer og jigger til sammen. Med en selvkost på hver av dem på ca 50kr så får vel dette holde i denne omgang 😮😂

Tarpon fluene og jiggene mine fisker ekstremt godt og har for meg og mine turkamerater gitt utallige gode fiskeopplevelser 🎣🎣🎣

Da fikk jeg heller gå over til laksefluer 😊 Da jeg ikke bruker disse like mye som annen redskap er det heller ikke like givende å drive med. Men noen har det da blitt 😊 Har vel også gitt bort en håndfull laksefluer til bekjente fiskere.

Disse laksefluene finner jeg stort sett frem når elva begynner å bli lita og klar. De har en tendens til å gi meg mest sjøørret og smålaks, men en sjelden gang i blant lar storlaksen seg friste også. Var veldig gromt da min sønn var med som laksefisker for første gang og vi klarte å lure en laks på 14,5kg til å bite på en av mine selvlagde fluer 😊👍

Etter å ha sittet gud vet hvor mange timer og dager forran bindestikka var det på tide å pakke det bort. Nå måtte jeg finne på noe annet!!!!

Wobblere hadde jeg så smått begynt å prøve meg på for et års tid siden. 5 stk var klare før sesongen 2020 og jammen ga det ikke resultat 😊🎉 16,1kg’s laks på første økta ga en godfølelse som overgår å ta på selvbunnede fluer. Dette fordi det er en betydelig større utfordring å lage en wobbler!

25 wobblere, som riktignok var påbegynt tidligere ble ferdigstilt etter et besøk i lakkbua til Martin Løvstuen i Hallingdal. Men fremdeles er vi kun i februar og lenge igjen til fiskesesongen starter… Vel, da får man bare begynne jobben med å lage fler 😂

Det å få tak i rette materialer for å spikke wobblere er en utfordring. SvartOr, Abachi, Seder osv er ikke bare å dra på Byggmakker å kjøpe. Balsa hadde jeg allerede prøvd og ønsket å bruke et tyngre og mer solid treverk denne gangen.

Etter å ha nesten gitt opp å få tak i materialene skriver jeg en post på FB og ber om råd og vipps så hadde jeg noen meter Seder og SvartOr på plass 😊

Mens det å forme en wobblerkropp i Balsa var superenkelt var det betydelig mer jobb å begynne å spikke i disse nye tresortene 😊 Når man ikke har tilgang på bånnsag for å gjøre grovjobben skjer alt med kniv og pussepapir 😊

En kropp tar meg omkring 2 timer å forme. Så kommet jobben med å legge inn streng, mer pussing, belegge den med proprionat, evt foliering, lakkering, herding, leppe, kroker og justering. Med over 100 treklosser i kassa mi så har jeg nok å drive med fram til sommeren, i disse coronatider hvor man helst skal sitte hjemme 😊👍

Til tross for en del trivelige, fiskerelaterte sysler er det ikke til å komme utenom at jeg savner de tropiske fisketurene ekstremt mye. Siden 2004 har jeg hatt 1-4 turer til tropene hvert eneste år. Man har tatt disse turene som en selvfølge og kjenner først nå hvor mye man savner de.

Med vaksiner som kommer ser man lyset i enden av tunnelen og jeg har et håp om at det vil bli mulig med tropisk fiske igjen til høsten. Da vil det nok være Tarponfiske i Costa Rica som står på agendaen, men både Madagaskar, Socotra og mye annet står høyt på ønskelisten ✈️🎣🐟

Det førstkommende og mest realistiske før høsten må er Kveitefiske på Sørøya, kanskje et forsøk på Mjøsørreten og ikke minst min kanskje aller største lidenskap, nemlig laksefiske i Namsen 😍🎣🐟 Disse turene turene vil nok smake bedre enn noengang tidligere, da jeg aldri tidligere har vært så sultefora på fiskeopplevelser!!!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s