Fiskeåret 2020

Det har vel midt sagt vært et spesielt år med negativt fortegn. Corona pandemien har gått kraftig ut over fiskeplanene mine i 2020, som det sikkert har gjort for mange av dere andre også 😞 Finnes selvfølgelig mer alvorlige ting i disse tider, men uansett ikke lett å holde liv i denne fiskebloggen min når man knapt fisker… Får holde ut og håpe på bedre tider 🤔🎣🐟

Slik som det ser ut pr nå er sesongen over for min del i år, om ikke en uventa mulighet skulle by seg 😢 Planene for 2020 besto i alle fall av flere godbiter, med flere turer til tropiske strøk, mye laksefiske, kveitefiske +++, men langt fra alt gikk etter planen 😔

Første nedturen kom allerede de første dagene i januar, når jeg var i Panama. Planen var noen dagers fiske etter Marlin, Cubera Snapper’s med mer, men ribbeinsbrudd etter gokart kjøring, kraftig forkjølelse og ikke minst spinnville priser på fisketurer for en enslig fisker gjorde at planene gikk i vasken 🤥😔 Ble riktignok en svært barnevennlig tur etter småfisk…

Den mest spennende arten (Blowfish) fra en dags fiske med barna i Panama, ikke helt hva som var den opprinnelige planen 🤥

Årets første fisketur ble dermed etter Tarpon i Costa Rica. Heldigvis hadde jeg i år bestemt meg for å ta turen dit et par måneder tidligere enn normalt, altså i mars. Akkurat i tide før corona utbruddet kom med full tyngde over det meste av verden. Riktignok stengte verdenssamfunnet ned mens vi var der, men de fleste av oss kom oss greit hjem uten store problemer. Par uker i karantene ble det likevel på samtlige etter hjemkomst, men det var turen verdt 🤪

For turen til Costa Rica var av det bra slaget 😊 Som vanlig med masse trivelige folk, mye action og stangbøy, fantastiske fighter og massevis av landa fisk for samtlige 🎣🎣🎣 Dette skulle forøvrig også bli turen hvor jeg omsider skulle klare å få min første Tarpon på over 200lb 😊👍

Dessverre klarte vi ikke å ta bilde av min 200lb, men denne til Tommy var ikke så langt unna 🎣🐟

Foruten wobblerspikking, fluebinding og et lite forsøk på trolling etter Mjøsørreten, var det lite som skjedde med fiskestanga i hånda før laksesesongen starta. I stedet var tiden preget av hjemmeskole med barna, unngå unødvendige reiser og ikke minst usikkerhet rundt om det skulle bli lov å dra til Trøndelag på laksefiske 😫

Men laksefiske ble det 😊👍 Til tross for at pandemien medførte at det ble noe færre fiskedager enn normalt i Namsen, så ble det en relativt god sesong med både mange og tildels store laks 😊

Her med årets største (16,1kg), hvor jeg riktignok kun var roer 😊

Høydepunktene denne laksesesongen var selvfølgelig det å fange laks på mine selvspikka wobblere, fange laks med begge barna og med kona, samt bare det å være på plass i Namdalen med gode fiskevenner 😍

Etter laksesesong var planen å dra til Sørøya på Kveitefiske med en fiskekamerat fra Sveits (Etienne), men det satt pandemien en effektiv stopper for. Dette gikk vel mest ut over Etienne, da jeg fikk byttet ut reisefølge mitt med et par karer fra Alta; Bengt og David 😊

Noen fantastiske dager på vakre Sørøya, selv om vi ikke var helt heldige med fiskeforholdene. Drømmen om kveite på 40+ fikk jeg ikke oppfylt, men uansett fornøyd med å få mine første Kveiter 👍 Blir garantert flere turer dit i årene som kommer 😊

I midten av oktober skulle jeg hatt med meg en gjeng til Costa Rica på Tarponfiske igjen. Normalt høstens absolutte høydepunkt!!!Denne turen gikk selvfølgelig i vasken 😞

I desember drar jeg jo også hvert eneste år til Costa Rica, hvor en del dagers fiske står på agendaen, men igjen gjør coronapandemien det umulig å få til i år 😢

Fra Barra del Colorado, Costa Rica hvor dette fantastiske Tarponfisket foregår 😊

Med andre ord et litt tøft år for en som lever og ånder for opplevelsene med fiskestanga i hånda… Om neste år blir noe bedre er jeg langt fra sikker på 🤔

Planen har lenge vært Madagaskar i februar🎣🐟 En tur som planleggingen av startet for rundt 1 år siden. Noe helt nytt og spennende, som har tronet helt øverst på lista mi over drømmedestinasjoner for å fiske. Alt i forhold til rett sted, rett tid og rett guide er på plass. Nødvendige investeringer på utstyrsfronten er gjort. Hva nå….? Eneste som gjenstår er å bestille flybillettene, men litt usikker på om det er så lurt å bruke penger på 🤔

Napoleon Fish på bilde er en av mange arter jeg drømmer om å få på Madagaskar!

Man må vel være mer enn litt optimist om man fremdeles skal tro at denne turen vil la seg gjennomføre, da ekspertene mener vaksine først vil være tilgjengelig i april…

Kanskje en tur til Sørøya igjen og/eller en tur til Costa Rica i mai måned før laksesesong er mer realistisk. Eneste vi kan si med sikkerhet er at alt er usikkert. Får bare be til høyere makter og håpe verden vil normalisere seg snart og at 2021 vil bli et mer begivenhetsrikt år enn 2020 🙏

Enn så lenge får jeg jeg bare sette meg ned foran bindestikka når lengselen blir for stor. For det å binde fluer og jigger er en slags trøst, gir en god følelse om hva man har i vente 😊 Har vist noe på wobblerfronten som skal fullføres i løpet av vinteren også 😊

Siden jeg har lite fiskeopplevelser å skrive om for tiden er det kanskje noen av dere som har noe å bidra med??? Send meg en PM om du har en god fiskehistorie, fisketips eller lignende å dele 😊 Gjerne om andre ting enn Tarponfiske eller harlingfiske etter laks, som jeg skriver mest om 😊 Hadde vært veldig stas!!!!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s