Corona pandemien rammer enkelte hardere enn andre 😢

Det er omkring 10 år siden jeg oppdaget mitt lille fiskeparadis i Costa Rica, Barra del Colorado. En svært fattig fiskerlandsby isolert fra resten av omverdenen, hvor selve livsgrunnlaget for de fleste som bor der er knyttet til turisme i form av sportsfiskere som kommer på besøk.

Jeg har hatt gleden av å besøke dette fantastiske stedet opp til flere ganger pr år. Hatt opplevelser med fiskestanga i handa som de fleste bare kan drømme om!

Samfunnet der og folkene som bor der har gjort et STORT inntrykk på meg. Har spesielt knyttet tette bånd med mine 2 trofaste guider, Clifford og Roy. De er ikke lengre bare mine guider, men også blitt gode venner, som jeg jevnlig har kontakt med gjennom hele året.

I tiden etter at jeg og en gjeng fra Norge var der i midten av mars, når verdenssamfunnet stengte ned, har de ikke hatt fiskere eller andre turister på besøk. Ikke hatt noen form for inntjening.

Siden Costa Rica i utgangspunktet er et fattig land og deres viktigste næring er turisme, så sliter selvfølgelig alle. Annet arbeide er umulig å oppdrive i disse tider.

Hjelpen fra staten er 200 dollar for barnefamilier pr mnd og 50 dollar pr mnd for slike som mine gode venner Roy og Clifford. Dette er ikke i nærheten nok til å holde hjulene i gang for noen.

Når jeg snakker med dem prøver de å være positive og de håper verden skal komme tilbake til normalen så fort som mulig, men sier samtidig at det er fullstendig krise for dem og alle andre som nå står uten noe som helst.

Jeg ønsker å gjøre hva jeg kan for å gjøre deres værdag litt lettere. Skulle gjerne hjulpet alle, men dette er jo ikke mulig så får nøye meg med 2 venner.

Jeg kommer til donere 600 dollar, altså ca 3000kr til hver av dem + at jeg vil auksjonere bort 10 stk virkelig perler av wobblere, som jeg både håper og tror minst vil doble beløpene til hver av dem.

Fra øverst venstre 2 stk Halling 75mm DD, BeWa 85mm panda Tiger, BeWa 85mm DD, Perkele fatso lakkert av Erik Aas, 2 stk Kortto K8, 2 stk Eraas Panda reker og Perkele fatso lakkert av Benny Wahl

Alle disse er av typen wobblere som gjør veldig vondt å kvitte seg med. Trøsten får være formålet 😊

Wobblerne vil bli lagt ut på auksjon på FB siden min Fiskekameratene. Legges ut på fredag 21 eller lørdag 22 august med påfølgende noen dager til å by.

Om noen av dere som har vært med til CR (eller andre) og truffet disse fantastiske menneskene har lyst til å bidra med en liten penge donasjon eller en gjenstand som kan auksjoneres bort til saken, så vil det bety masse 🙏 Forventer selvfølgelig ingenting, men skader jo ikke å spørre 😊

Mitt Vipps nr er 95824588. Om noen bidrar vil jeg forsøke å få bekreftet på en eller annen måte at pengene havner i rette hender, uten at jeg har helt klart for meg hvordan overførselen til Roy og Clifford skal foregå. Clifford og Roy vet for øvrig ingen ting om dette ennå 😊

Ser frem til at verden normaliserer seg slik at jeg og andre sportsfiskere kan komme tilbake til Barra del Colorado, men tror dessverre det vil gå relativt lang tid ennå 😔 Mitt lille bidra vet jeg vil utgjøre en forskjell for mine 2 gode venner, mens de venter på at turistene skal returnere!

Del gjerne!

Helge

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s