Familie-fiske i Namsen, 2020

For 5te året på rad skulle jeg ha med guttungen (Mathias) på laksefiske i Namsen. Nytt av året er at jeg nå hadde lovet min datter Kristina å få bli med. Spurte samtidig om min fiskekamerat Geir Jarle og og et par av hans barn ville bli med og det ville de 😊

25-30 juni dro vi på tur med Mathias 10år, Kristina 7år, Camilla 10år og Isabella 13år. Alle barna foruten Mathias for første gang som laksefiskere 🎣🐟

Nevner kort at Mathias tidligere kan vise til laks på 14,5kg, 7,4kg og et stort antall smålaks og SØ.

Før vi ankom Namsen hadde fisket vært bra og vi var derfor svært optimistiske, men etter snart en mnd med sol fra skyfri himmel var vannet blitt veldig blankt og laksen hadde sluttet å bite 😞 Dermed ble øktene på elva korte og vi måtte finne på litt andre ting enn bare laksefiske.

Altså sort sett tomme økter de første dagene og langt mellom huggene… En og annen liten fisk ble det likevel 😊

Kristina startet med en SØ på en snau kilo og var veldig happy med det 😊 Isabella fikk første laksen, som var i overkant av en kilo. Camilla fikk så en laks på litt over 2kg før Isabella klinte til med en flott mellomlaks på 4,4kg 😊👍

Det fine i forhold til å ha med barna på tur er at gleden over å få en liten SØ, laks eller en mellomlaks, som Isabella nå hadde fått, uansett er enorm 😊 Ikke mange andre som stråler av lykke av slikt 😊

Neste dag lander Kristina sin første laks, som selvfølgelig var er stort øyeblikk, selv om den kun var på ca 1,5kg.

«Storfisker’n» Mathias var da eneste av barna som ikke hadde fått fisk og var selvfølgelig grønn av missunnelse 😊

Den 29juni ble det et værskifte og det var hva som skulle til. Mathias lander laks på 2,1kg og det smakte veldig godt 😊 Alle barna hadde dermed fått laks 😊

Gråværet fortsatte og troa på at dette skulle gi resultat var til å ta og kjenne på 😊

Ved midnatt, natt til 30juni valgte vi dermed å dra ut på Krukåren. Jeg med Kristina og Geir Jarle med Isabella. Vi var helt alene på valdet.

Jeg og Kristina hadde knapt fått ut snørene før første laksen satt og det bare fortsatte å bite 🎣🐟 Noen glapp og noen ble med helt inn. Etter et par fine SØ og smålaks forsto jeg at det var en litt større laks på tur. Kristina fightet laksen helt alene og var stolt som en hane når en flott mellomlaks lå i hoven 😊 4.1kg

Litt senere beit det på igjen og jeg forsto at denne var enda større. Etter en knallhard kamp for ei jente på 7år lander hun en laks på 6,1kg. Dette er den beste dagen i mitt liv sier hun 😊 Riktignok var dette en o-laks, men det bryr ikke Kristina seg om 😂

Geir Jarle og Isabella kommer til landingsplassen og lurer på hva jeg fisker med, for hun hadde bare hatt 1 napp og 0 fisk.

Jeg kikker i wobblerskrinet mitt og finner frem et par wobblere og låner til dem. Etter 5 minutter roper Isabella til meg at de har hatt 2 napp. Like etter roper hun igjen at de har en på 🎣 Vi fortetter å fiske, men uten å følge så nøye med. Men etter en halvtime hører vi enorm jubel fra både far og datter 😊 Vi ror bort for å se og Geir Jarle sier at den må være over 10kg. Når jeg ser den tipper jeg 15kg!! Vekta viser til slutt 14,7kg. For en deby som laksefisker 😮 Og til info så tok Isabella hele fighten på egenhånd!!!

Må vel også nevne at Kristina ble litt sint på meg etter at Isabella landet sin gigant. For internt blant dem var det en hard kamp om å få største laks capsen og denne hadde Kristina trodd hun skulle stikke av med etter sin på 6,1kg. Kristina sier til meg; hvorfor lånte du de wobblere til dem 😂

Her et par bilder til av de 2 jentenes fantastiske kveld på Namsen 😊🎉🎣🐟


For orden skyld i forhold til kvoter; 1 O-laks som ikke teller på kvota, 2 laks over 1,5kg, 2 laks under 1,5kg og 2 SØ. De ble også tatt i rett rekkefølge slik at alt er foregått etter reglene 😊

Camilla dro så ut med Geir Jarle, mens Mathias hadde sovnet. Det var han ikke særlig tilfreds med neste dag, når han hørte om hva som hadde foregått. Ble derfor en liten singleharligsøkt på meg. Resultat 1 smålaks på Camilla og 2 på meg 😊

For at Mathias skulle få en siste sjanse på å revansjere seg, valgte jeg å bli et døgn til, mens Geir Jare med sine 2 jenter dro hjem.

Denne siste dagen ble det dessverre ikke laks på Mathias, mens Kristina landet ytterligere 2 smålaks…

Det å ta med barna på Harligfiske i Namsen er noe alle kan gjøre. Her har barn og uerfarne fiskere en ypperlig mulighet til å kunne få oppleve storfisk, om man bare har en litt erfaren person bak årene. Dette kan anbefales på det sterkeste!!!

Om jeg skulle spørre barna om hva de husker med størst glede etter denne sommeren er jeg ganske sikker på svaret 😊🎣🐟

Har også sett flere bilder av barn som har tatt bra lakser de siste dagene i Namsen, så dette kan alle klare. Her et av de bildene jeg så på FB siden Elvenes Dronning – Namsenvassdraget av Joachim på 9 år med storlaks 🎉🎣🐟

En siste hyggelig historie fra disse dagene i Namsen, som i alle fall jeg setter stor pris på 😊

En kar med navn Jan Birgir sender meg en PM med et laksebilde og takker for tips. Han hadde tydeligvis lest min blogg med beskrivelse av valdet Oppdal/Ristad. Da hadde han fulgt mine råd og laksen hadde tatt på ett av mine beskrevne plasser. Like etter kommer bilde av en laks på 13,6kg, som også hadde tatt der. Totalt 3 lakser totalt 27kg på 3 korte økter skriver han (fordelt over et par dager).

Når jeg kjører forbi valdet velger jeg så kjøre nedom. Der treffer jeg han og kona som nettopp var ferdig med nok en økt og der hang en ny laks på 14kg. Fantastisk og ikke mist svært så hyggelig at noe av det jeg skriver kan være til litt hjelp for noen 😊 Jan Birgir fisker for øvrig for første gang på valdet. Skal også nevnes at neste dag kom det ytterligere et bilde av laks på 6,6kg 😊

Vi er utrolig heldige som har en så fantastisk elv som Namsen, som hvert år gir både store og små fantastiske fiskeopplevelser. En elv som tilbyr et fiske for både den erfarne sportsfiskeren og den uerfarne. Med en litt erfaren roer er sjansene like store for alle!!

Nå har jeg vært hjemme på Gjøvik et snaut døgn og har allerede begynt å fundere på når jeg skal klare å komme meg tilbake… Lsksefiske i Namsen er min store avhengighet her i livet. Får aldri nokk!!!

Stor takk til Namsen Opplevelser for et flott opphold 😍

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s