3 uker av årets laksesesong i Namsen unnagjort, 2020

En drøy uke siden forrige skriveri og jeg har rukket en liten snarvisitt til Namsen igjen 🎣 Er bare en kjøretur på 600km hver vei, så da er det jo bare å kaste seg i bilen når man får lyst på noen timer på elva 🤪

I skrivende stund (22 juni) er det tatt 1540 laks og 9755kg i Namsen + 51 laks og 375kg i sideelvene i mai måned. Altså 1591 laks og 10130kg totalt for vassdraget så langt. Dette er vel et helt OK resultat, men ikke ekstremt! Sammenligner vi Namsen med de andre elvene på Laksebørsen (Gaula, Orkla, Skauga, Steinkjervassdraget, Surna og Verdalselva) så har Namsen ca like mye fanga laks som dem tilsammen, så vi har i alle fall ingenting å klage for 😊

Valdene i hele Namsenvassdraget har i alle fall begynt å levere en del fangst, og ikke bare Krukåren slik som det var i starten. Vannføring er fremdeles svært høy og kan selvfølgelig medføre problemer på en del vald. Ekstremt høye temperaturer medfører snøsmelting og jeg tror alle håper på litt gråvær snart, slik at vannmengde går ned 2-400 kubik. Litt skyer på himmelen ser nå ut til å komme og kanskje vil elva bli perfekt 😊

Siste tur til Namsen for min del var fra torsdag til søndag. Største grunn for turen, foruten at jeg alltid har lyst, var at jeg hadde lurt både min svoger (Anders) til Namsen for første gang, samt en god kollega av min kone dit for 4de gang. Begge disse var det en selvfølge at jeg skulle ta hånd om og guide 😊

Lysten på tellende resultat for disse du har en nær relasjon til er selvfølgelig ekstra stor og nederlaget dertil enda større når Anders med kompis var våre første lille gruppe for året som vi måtte sende hjem uten laks ☹️ Både Anders og kameraten fikk oppleve det å ha en bra laks i andre enden av snøret og syntes det var en stor opplevelse. Men noen laks med hjem til Gjøvik ble det altså ikke…

Håvard, som er kollegaen til min kone gikk det derimot bedre med 😊 2 første årene han kom ble det resultatløst, men i fjor ble det omsider en mellomlaks. I år tok han steget videre og landet sin første storlaks😊 7,2kg med en bra fight på kjøpet så var gleden enorm 😊 Fantastisk gøy når gjestene blir så glade! Ble faktisk rødt kort på denne økta også, da vi hadde landet en på ca 2kg tidligere.

Dag 2 med Håvard skulle vi på Sellæg sone 2 og foruten en SØ på 1kg og et lite hugg var det dødt. Når økta var ferdig ror jeg mot båtplass og ber han sveive inn. Vi var så godt som i land og var godt i gang med å sveive inn stang nr 2 når det skriker i snella på den 3dje stanga. Med ei elv på omkring 1000 kubikk og mye strøm gjorde det vanskelig å fastslå størrelse fisken i enden, men den gikk ut med mye line og troa på stor fisk var tilstede 😊 Etter hvert får vi den til å komme opp fra strømmen og lander etter hvert en flott mellomlaks.

Hadde helt glemt at jeg hadde satt på en av mine hjemmesnekra wobblere en time tidligere og ble vel egentlig litt overrasket når jeg så at det var nettopp den som satt i kjeften på laksen 😊 Har tidligere tatt mye fisk på hjemmelaga fluer og jigger, men det å ta på egenlaget wobbler føles enda bedre. Dette er altså laks nr 3 for sesongen på HS wobbleren, som mine kolleger nå har omdøpt til HeSt wobblern. Fantastisk gøy 🤪

Den mest spesielle opplevelsen disse dagene jeg var i Namsen var likevel noe jeg selv ikke tok del i, men som jeg var vitne til 😊 Petter Solum hadde ordnet med en økt på Krukåren til Anders Mohn i 50-års gave, hvor han selv skulle være roer. På slutten av en økt som hadde vært usedvanlig stille for samtlige båter så ser jeg at de går i land på landingsplassen. Etter en lang fight ser jeg på avstand at de hover hva som kan se ut som en stor laks. Ser de hopper og jubler 😊Jeg roper til dem; er den like stor som den ser ut til å være? Anders svarer at han er så uerfaren at han ikke tør tippe, mens Petter svarer 12-13kg kanskje. Viser seg at laksen var 16,5kg 😮

Det å få se en uerfaren fisker som får en slik laks og viser slik stor glede for det de har vært med på er nesten verdt turen til Trøndelag i seg selv 😀 Jeg har vel allerede gratulert, men gjør det en gang til 🎉👍😊

Til slutt et par ord om FB siden vår Elvenes Dronning – Namsenvassdraget.

Vi har på 1 år fått 2700 følgere og det er gøy å se all aktivitet. Massevis av livestreaminger av laksefighter, bilder, nyttig info med mer og det uten noen form for negative diskusjoner og sutring. Dette bør være interresant for en hver med snev fiskeinteresse. Så gå inn og lik siden 😊

Ser frem til å dra tilbake til Namsen for 3dje gang i juni. Torsdag er jeg klar for flere gode opplevelser 🎣🐟

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s