Snart er laksesesongen 2020 i gang 🎣🐟😊🎉

Laksesesongen nærmer seg og endelig kan vi med nesten 100% sikkerhet si at det blir laksefiske for fiskegale nordmenn i år 😃🎣🐟🎉 Riktignok med visse smittevernstiltak, men det skal vi tåle 😊

For utlendinger som ønsker å komme vil det derimot bli vanskeligere. 14dg karantene/isolasjon etter ankomst Norge og sikkert det samme når de kommer hjem, vil vel gjøre det vanskelig for de fleste 😞 Jeg føler med dem og vil savne mange av de utenlandske fiskekameratene jeg har fått gjennom mine år langs Namsens bredder.

Om under 2 uker braker det i alle fall løs i Bjøra og enkelte andre lakseelver rundt om i landet.

Nevner at jeg har mottatt rapporter fra folk som allerede har sett laks i Namsen 🐟 Hørte også at det var laks i testnota allerede 1 mai, selv om det var relativt beskjedent. Dette er så vidt jeg husker ganske normalt. Skal nok litt lengre ut i mai måned for å få en skikkelig indikator på hvordan innsiget er 😊

Vårflommen har for øvrig latt vente på seg. Som tidligere nevnt er snømengdene i fjellene som gir vann til Namsen ekstrem! Faktisk snør det til stadighet… Varmen lar vente på seg og om sommervarmen plutselig skal komme for fult så kan det fort bli for mye vann 😫 Vi får krysse fingre for en lang og gradvis overgang til sommervarme, så kan dette bli skikkelig bra 🎣🎣🐟🐟

Før det braker løst ønsker jeg å minne om FB siden Elvenes Dronning – Namsenvassdraget som ble opprettet like før sesongen 2019.

En side vi med trygghet kan si har vært en suksess 😊 Vi fikk på rekordtid mange medlemmer som brukte siden til å fylle den med godt innhold. Massevis av live streaminger av laksefighter, fangstbilder, valdeiere som informerte om ledig fiske, gode fisketips og mye mer 😊

Vi oppfordrer derfor alle fiskere til å fortsette å bidra med godt innhold i år også. Inviter gjerne dine fiskegale venner til å følge siden 😊

Litt mimring må jeg ha med i dette innlegget også 😊 5 bilder, fra de mest minnerike fiskene jeg har vært med å ta, enten som fisker eller roer🎣🎣🐟🐟

Nr1 må være fra min første tur med guttungen til Namsen. Mathias var 6,5år og fikk full klaff på første økta. 14,5kg 😊

Nr2 singleharling på Sellæg sone 4 med laks på ca 9kg. Laksen var kroket i halefinnen og ga en kamp jeg ALDRI kommer til å glemme 😊

Nr3 må nesten bli fjorårets øyeblikk med 2 laks på singleharling, Sellæg sone 2. 15,7 og 15,8kg 😊

Nr4 vil være økta hvor jeg hadde med en gjest som hadde pers på 1kg, før vi dro ut. Starta med en laks på 6,6kg før vi fikk på noe jeg først trodde var en gammellaks. Det var før den våknet til liv og virkelig ga en røff fight 🤪 16,4kg 🎣🐟 Resten av vennegjengen fikk også tellende resultat som du kan se 😊

Nr5 blir enda en singleharlingsøkt, da singleharling ganske enkelt er helt spesielt gøy!!!! 2018 på Sellæg sone 2 med laks på 14,7kg og min første på singleharling over 10kg. Ble vel også en laks nr 2 på denne økta på over 7kg 😊

Får bare lyst til å fortsette denne lista i det uendelige, da opplevelsene har blitt mange gjennom 20 år med laksefiske i Namsen. Men det får duge i denne omgang, eller forresten bare ett blide til da 🤪

Vet at interessen for wobblere er stor, da jeg faktisk kan se hvor mange som leser innleggene mine. Tenkte derfor å vise kort noen av wobblerne jeg vil prioritere i starten av juni, om forholdene blir som jeg tror. Mye og kaldt vann!!!

Grønt vil alltid være et førstevalg på kald elv, for min del. Litt størrelse på wobbleren syntes jeg også er et pluss. Lite eller ikke noe søk! Her wobblere på str 80-95mm i farger Styggen 1 og 2, Pappegøyer og grønnrumpe.

Gull/orange (Tiger) vil jo alltid være et safe valg i Namsen, under de fleste forhold! Her er jo samme størrelser som på de ovenfor og må jo nesten nevne at den øverste (Eraas 90mm) var en skikkelig killer i starten av 2017, hvor vi hadde forhold som jeg tror vi vil få i år!

Orange- og Rosahuggu er jo ganske enkelt ikke til å komme utenom! Selv om de leverte under normalen i fjor sommer vil de garantert slå kraftig tilbake. De største variantene av disse vil som alltid få mye fisketid i starten 😊

Rød i ulike varianter er også av de første fargene som plukkes ut! Det blir liksom aldri feil!!!

Ut over disse vil selvfølgelig andre farger som gult, rød/gull, rød/hvit, kinerser med mer bli testa, men de overnevnte vil være prioritet 1.

Har vel ikke med noen DD’r på bildene, men de skal selvfølgelig også være med fra start 😊

For de som ikke er opptatt av at laksen skal tas på håndlagde wobblere vil det sannsynligvis bli perfekte forhold for store Bombere (15A) også. På kaldt elv og mye vann er disse giftige!!! Om jeg ikke hadde vært så sær i forhold til at det skal fiskes med håndlagd ville nok denne Bomber’n vært ute i starten 🤪

Selv om dette vil bli en annerledes sesong for mange, meg selv inkludert, så gleder jeg meg stort! Er riktig nok ikke på plass til oppstart i Bjøra, men planen er 1 juni når Namsen åpnes 😊🎣🐟 Dessverre kun 1 uke i første omgang, men håper å få til noen flere turer etter hvert. Mindre fiske blir det uansett 😢 Selv om hverken jeg eller noen bekjente er smittet av Covid 19, så gir det ringvirkninger for de fleste. I mitt tilfelle mindre tid i Namdalen, noe som føles forferdelig 😫

Ønsker alle skitt fiske og håper sommeren vil gi dere noen fantastiske opplevelser ved elva!!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s