Nye wobblere og wobblerkasse før sesongen 2020

Etter nyheten om at landet har fått kontroll på spredningen av corona viruset ble jeg noe beroliget i forhold til sommerens lakse-eventyr. Men fremdeles er det mange ting som vil kunne gjøre det vanskelig…

Skal jo fremdeles holde avstand, prøve å unngå unødvendig reising med mer. Hvordan skal f.eks vi som ikke er lokale bo, hva med guiding osv??? Vi får bare vente å se. Dommedag vil nok være litt nærmere sesong, når vi får vite mer om restriksjoner fremover!

Mye snø er det i alle fall i fjellet i år og forutsetningene for en fantastisk juni med mye vann er så absolutt til stede 😊 Får bare krysse fingre for at vi får til å dra. At våren og varmen ikke kommer for tidlig, samt at det er mye laks som har planlagt turen opp i lakseelvene i år🎣🐟

Bilde fra Namsskogan i år, ca 2,1m dybde tidlig i mars måned 👍

Time will show! Det aller viktigste er at vi får kommet oss ut på elva og gjort det vi elsker mest!

Drømmen om bonanza fiske eller storlaksen vil alltid være der før sesongen starter, men dette laksefiske dreier seg om så mye mer enn det! Forventninger, drømmer, kameratskap, oppturer, nedturer, frustrasjon, pur glede og mye mer. En lidenskap/galskap som ikke er så lett å forklare for de som ikke er en ihuga laksefisker 😊

Forberedelsene til ny sesong har selvfølgelig foregått en stund og som alltid er det blitt noen fornyelser på wobblerfronten. Riktignok ikke like mye som vanlig, da jeg har en del fra før, samt at jeg er godt i gang med å lage rundt 20 wobblere selv 😊

Litt påfyll av BeWa og Halling er altså kommet 🤩 Ny norsk produsert wobbler boks har det også blitt, noe jeg tenkte å vise frem og si noen ord om på slutten av dette skriveriet 😊

Halling wobblere

Den aller viktigste investeringen fra Halling i år er for min del modellen H2-90mm. Har nemlig fått med med at disse fisker utrolig godt i starten av sesongen, når vi har mye og kaldt vann.

De nye H2 90mm

Har noen få fra før, men må innrømme at jeg har justert ned kraften i sparkene på dem og gitt de litt søk. Dette har ikke vært noen suksessformel og skal nå endres! De skal få gå rett frem og sparke hardt med rumpa, samt få myyyye svømmetid tidlig på sesongen👌Disse er jeg overbevist om at vil gjøre det skarpt i starten av juni 🎣🐟

Fargene jeg har valgt er som du så ovenfor 2 stk laksegarantister med en Pappgøye og en Rød m/orange hale, samt en ny gul/orange farge som også ser VELDIG spennende ut! Har i tillegg en ny panda Tiger av denne modellen som ligger i Trøndelag og venter på meg, som jeg vant i en intern konkurranse blant roerne på Hyllenget/Namsen Opplevelser etter endt fjorårs sesong 😊

Noen Halling 75mm DD’r har jeg også klart å få tak i noen av 😀 2 stk fra Martin og 2 stk som jeg har klart å bytte til meg. Selv om jeg aldri få nok av disse, så begynner utvalget å komme opp på et akseptabelt nivå 😃

At disse skapningene er verdt sin egen vekt i rent gull ser det ut som mange har fått med seg 😊 Skal være heldig om du klarer å få tak i en for under 2000kr!!

Min kollega Rune tok sist sommer 15 laks på en av disse, i tillegg kan jeg nevne at 3 av mine 4 største lakser gjennom mine år som laksefisker (som guide og eget fiske) har kommet på disse DD herlighetene fra Martin. Deriblant disse 2 på 15,7 og 15,8kg som jeg tok på en økt singleharling i fjor 😎

Som jeg har fortalt Martin er jeg stor fan av sterke farger på disse DD’ne, da det etter min mening er etter oppfløing og i litt eller veldig skitten elv jeg syntes de kommer aller best til sin rett. Alle disse nye mener jeg derfor ser perfekte ut! Sterke farger som vil syntes godt under slike forhold 👍👍🎣🎣🐟🐟

Så 2 stk H3-88mm. Selve wobbleren har jeg skrevet om før og er som alt annet derfra en flott og god laksefanger!

Fargene jeg har valgt er en variant av det som omtales som «Styggen» nr 1 eller 2 (husker aldri tallet på de ulike). I fjorårs sesongen var det en variant fra BeWa i denne fargen som var min desidert mest effektive wobbler. Dermed måtte jeg skaffe meg denne fargen i Halling også 😊

Den andre (svarte og gule) hadde jeg fått Martin til å lage en av i str 75mm for et par år siden og var frem til nå den eneste Hallingen med dette mønsteret. Denne fikk nok ikke særlig svømmetid før 2019 sesongen sent i juni. Den ga mange smålaks og SØ, samt mye hugg og mista fisk. Til tider var dette den eneste wobblern fisken beit på, så dermed måtte jeg ha en litt større variant for tidlig sesong i år 💪

Har 3 andre flotte Hallinger som riktignok ikke er helt nye, men som jeg fikk i midten av forrige sesong, og som må nevnes 😊 Dette er vel egentlig en prototype, som kun et fåtall foruten meg har. Ligner mye på H3 modellene, men er mye kraftigere. De har et stort justeringspotensiale og bør også være den ideelle kastewobbleren! Laget i 3 forskjellige størrelser (75, 85 og 95mm).

Disse har en ekstremt kraftig gange. De slår hardt med både hode og rumpe og tenderer til å sakse litt. Noe som normalt kan funke bra på kald elv!

Siden jeg fikk disse sent på sesongen i fjor, fikk de aldri prøvd seg under de forhold jeg tror de vil gjøre det skarpest. Nemlig tidlig juni. Disse er jeg urolig spent på!!!

BeWa

Fra BeWa er det også litt nytt 😃 Er jo, sammen med Halling de mest brukte for min del og det er jo av den enkle grunn at jeg syntes de er fenomenalt gode fiskefangere 🎣🎣🐟🐟

Både en 80mm og en 85mm i denne styggen fargen. 80mm fordi jeg må ha en backup av fjorårets beste wobbler. 85mm’rn fordi dette er wobblerkroppen, uansett produsent, som gir meg flest laks hvert år og må kunne kalles min absolutte favorittwobber! Når man da ikke har en gromfarge som denne i den modellen så må man jo bare sørge for å skaffe seg en. Done 😎

Den neste orange med gull/grønne striper og rygg var rett og slett så lekker at jeg ikke klarte å motstå 🤪 Litt dus orange farge gjør at jeg tror den kan funke godt på flere forhold, altså ikke bare farga vann. Skiller seg litt ut fra mine øvrige 85mm med mye orange, dermed ekstra spennende å teste ut og prøve å finne svaret på når den vil funke best 😊

Så en gul og svart 80mm. Dette var jo som nevnt fargekombinasjonen til denne Hallingen jeg tidvis hadde suksess med i fjor. Her har bare fargene byttet plass og fått et ganske så annerledes mønster. Spennende!!!!!!!!

Så en 85mm med ny drakt for året. En usedvanlig vakker kreasjon 😍 Rød med sølvglitter er jo normalt en av mine favoritter, men denne er likevel veldig annerledes. Blir spennende å se om laksen lar seg begeistre like mye som meg!

Neste er en ny farge som jeg har vært litt delaktig i å få laget. Dette er nemlig fargene til en av mine svært så effektive og selvkomponerte Tarpon fluer og jigger.

Tipsa Benny om å lage en wobbler i samme fargevariant som flua, men det hadde han allerede tenkt på etter å ha sett bilde av fluene på min FB side Fiskekameratene 🤪 Her er i alle fall resultatet og jeg har troa på at denne farga vil kunne gi resultat i lakseelva også 😊 For øvrig en 80mm!

Så ble det vist med en bonus wobbler i pakka fra Benny 😁 En 72mm med firkantleppe. Utførelsen i ren Picasso stil med farger jeg tror vil gjøre det best på litt klarere og varmere vann. Har nemlig en som ikke er så veldig ulik som har gjort det godt under de nevnte forhold. Takker og bukker Benny 👌

De siste nye fra BeWa har jeg fått tak i gjennom en byttehandel. Den øverste en fantastisk vakker 85mm wobbler som jeg vet det ikke er laget mange av. Var vist fryktelig vanskelig å få til å lage pen, men vet at Benny har en selv som ga han flere flotte laks sist sommer 🎣🐟👍

Nr 2 en 80mm variant av den tidligere nevnte «Styggen». I det gamle fargekartet til Benny ble faktisk denne fargen oppkalt etter meg; Helge fargen 😊 Hadde en tidligere, men mista den under en laksefight for noen år siden 😩 Godt å ha den tilbake i skrinet 😎

Nr3 en 80mm som var litt annerledes enn alt annet jeg hadde fra BeWa, frem til jeg kjøpte denne nesten like ovenfor… Men gult er kult og pleier å være en god farge i Namsen. Kanskje kjekt å ha som en backup av denne fargen tilgjengelig 😊

Så skulle jeg egentlig ha viet litt spalteplass til de egenproduserte, men det har vist seg vanskelig i disse corona tider å få tatt turen til Hallingdalen for å sluttføre prosjektet. Derfor satt på vent inntil videre.

Så langt har jeg kommet + 15 stk uten folie. Kun litt lakk, leppe og kroker som gjenstår 😊

Krysser fingre for at jeg skal få tatt turen til Hallingdalen før sommeren, hvis ikke får jeg be Martin om å lakkere en håndfull av dem. Må jo få testet noen av disse til sommeren!!!

Wobblerkassen

Så som nevnt noen ord og bilder av min nye wobbler koffert 😍 Har nemlig fått noen meldinger vedr. disse ved tidligere innlegg om wobblere, hvor bilder av mine kofferter har sneket seg med. Regner derfor at dette vil interessere flere 😊

Jeg har siden jeg ble en ekte wobblerfreak hatt skikkelig oppbevaring for disse smykkene mine og jeg syntes det er verdt hver ei krone! Mange grunner til nettopp det!

Verdien på wobblersamlingene til flere av oss er ekstremt høye! Om en DD av rette merke selges på auksjon skal havner de fort på 2000kr stk, en foliert wobbler omkring 1500kr stk og øvrige kanskje 3-500kr stk i snitt. Man kan ikke la slikt stues bort i på en dårlig måte når de ikke er i bruk!

En wobbler full av bitemerker gjør den bare enda mer verdifull, men er de fulle av sår og riper pga dårlig oppbevaring syntes i alle fall ikke jeg det er greit…

Når du først skal lete frem de wobblerne du skal ha med deg ut på elva er det utrolig oversiktlig i en slik. Selv sorterer jeg wobblerne etter merke, størrelse og farge. Skal jeg så f.eks finne frem en BeWa 65mm orangehode så finner jeg den i løpet av få sekunder 😊

Og sist, men ikke minst har i alle fall jeg mye glede av å legge kofferten i fanget på vintertid. Da kikker jeg inn i den og drømmer meg til bake til elva, funderer på hvilke som skal få sjansen neste sesong, under hvilke forhold osv 🤪

Dette er altså ikke en koffert du skal ha med ut på elva, men er en god lagring og utstillingsplass frem til du skal velge ut de som skal være med på fisketur🎣

Denne nye kofferten min er det et par karer fra Trøndelag som har laget og er så vidt jeg vet de eneste i landet som driver med dette🇳🇴 Mats Andre Rekved Bjugan og Simen Sevaldsen Skrove som har laget kofferten har i tillegg opprettet en FB profil som heter Wobblerkassen hvor dere kan se produktet, samt bestille om dere ønsker det 🧳👍

Etter selv å ha anskaffet meg en kan jeg vel ikke si annet enn at den ser flott ut! Ikke rukket å fått testet den ut mer enn et par dager, så litt tidlig å si for mye! Det er i alle fall plass til 64 wobblere i den, noe som sikkert er nok for de fleste 😊 Utvendige mål er B:45cm, H:33cm, D:15cm.

Her kan du lagre wobblere i de fleste størrelser. På bilde under har jeg satt inn wobblere fra 45-120mm. 120mm’n var kanskje i litt i overkant stor, men har forstått det slik at midt deleren i hvert rom kan justeres etter ønske ved bestilling.

Prisen er også lagt på et fornuftig nivå! Mine 2 finskproduserte kofferter rommer godt og vel dobbelt så mange wobblere (144stk), men kostet også godt over dobbelt så mye.

Får avslutte skriveriet denne gangen med å anbefale alle om å vaske hender, holde avstand osv for at corona ikke skal forverre seg igjen, så blir det forhåpentligvis laksefiske i år også 😊😊🎣🎣🐟🐠

Tight Lines!

Helge

4 kommentarer

 1. Hei.
  Fine sider dere har, ofte innom og leser.
  Er det mulig å dele hvor man kan bestille de finske Wobblerkassenre?
  Mvh

  Sven

  Liker

  1. Hei, takk for det 😊
   Jeg bestilte fra et selskap som kalte seg Lapponia Opifex, men har forstått det slik at mannen bak disse jeg har har sluttet å lage. Om det finnes andre der, aner jeg ikke.

   Her i Norge har du noen karer i Trøndelag som kaller seg Wobblerkassen, men det er foreløpig langt fra samme kvalitet.
   Har også en bekjent her på Gjøvik som er møbelsnekker som har vært og kikket på de finske Wobblerkassene mine, som har planer om å lage tilsvarende. Men foreløpig er han ikke kommet i gang.

   Liker

   1. Hei igjen.
    Takk for raskt svar. Det var synd med den finske produsenten, men sånn er det noen ganger.
    Om møbelsnekkeren kommer i gang, så er det bare å legge inn en bestilling fra meg også😊

    Mvh

    Sven

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s