Fiskekameratene inviterer til Tarponfiske oktober 2020!

Kanskje ikke rette tidspunktet å skrive denne posten nå, men vet det er en del folk som sitter og venter på denne invitasjonen. Den har jeg lovet ganske mange at ville komme i midten av mars og dermed gjør den det…

Da er nettopp årets første tur til Barra del Colorado, Costa Rica unnagjort og jeg er allerede godt i gang med planleggingen av den neste 🎣🐟

Her en gigant som ble landet på flue i mars 2020 og var langt fra den eneste 😊

Som sikkert alle skjønner er det knyttet stor usikkerhet rundt turen i oktober pga dette korona viruset som herjer. For egen del blir det ingen tur om dette medfører smittefare og påfølgende karantene igjen 😞

Om det ikke blir tur vil i alle fall de som er påmeldt til denne turen i oktober stå fremst i køa når neste tur skal arrangeres. Men jeg krysser fingre og håper både årets laksefiske og den planlagte oktober turen til Costa Rica kan gjennomføres som planlagt 🎣🐟

Dette er 3dje året på rad jeg inviterer med med andre sportsfiskere på tur og jeg må si at det så langt har vært fantastisk hyggelig så langt og gitt mersmak 😊 Har fått mange nye gode fiskekamerater og håper å få flere 😊

Ikke så uventet virker det som de fleste som har vært med syntes stedet og fisket fantastisk som jeg syntes. Tilbakemeldingene er ofte at det er et unikt, annerledes og flott sted med et fiske som overgår deres forventninger med god margin 😊

Her en av tilbakemeldingene etter turen nå i mars:

En vakker plass med er tullete bra fiske, noe spesielt å sitte her hjemme i karantene og tenke på denne turen. Og Helge sier at det kan være enda bedre i tillegg, jeg skal tilbake så fort som overhode mulig 😊

Her Tommy med en good size Tarpon, okt 2019 😊

Dette bekreftes med all tydelighet av at mange allerede har rukket å være med 2 ganger og flere allerede har bekreftet at de nå skal være med igjen nå i oktober ✈️🎣

Utfordringen på denne kommende turen vil jo da være å ha plass til alle de som ønsker å bli med. Vi er faktisk allerede 10 pers, før jeg har skrevet denne posten, men om vi fordeler oss på 2 bosteder vil det være mulig å ta med noen til 😊

Om jeg ikke har muligheten til å si ja til alle denne gangen så vil det nok bli flere muligheter. Eventuelt kan jeg bistå litt med organisering av tur om du ønsker å dra på tur med en kompis eller liten gjeng på et annet tidspunkt, uten meg. Dette har jeg allerede gjort for flere med godt resultat noen ganger💪😊

Så bare ta kontakt!

Tidspunktet for turen nå er lagt til 16-25 okt 2020.

September og Oktober regnes som den absolutte høysesongen for Tarponfiske i Barra. Havet er nesten alltid flatt, noe som gjør at det er liten risiko for å ikke komme seg ut på havet.

Vi vil fiske 2 halve og 5 hele dager. Normalt 2 pers pr båt og 2 pers pr rom. Det er mulig å være opp til 3 pers pr rom og båt også, noe som vil redusere kostnad noe. Dette fungerer greit, men er ikke helt ideelt, spør du meg…

Nevner som tidligere at jeg ikke er noen turoperatør, men har tilbrakt så mye tid i Costa Rica og har vært i Barra så mange ganger at jeg har etter hvert opparbeidet meg et godt kontaktnettverk. Jeg er derfor bare med som en ivrig fisker hvor jeg bruker mine kontakter til å organisere det hele. Flybilletter og betalinger til de som skal ha betalt osv order du med selv!

Om noen lurer så gjør jeg dette av 2 grunner;

  • det at det er utrolig hyggelig å ha med likesinnede på tur, å få vist frem dette fantastiske stedet og fisket.
  • for at jeg syntes det er flott å kunne bringe litt butikk til mine etter hvert så gode venner i Barra som ikke har all verdens fra før. En liten og hyggelig tjeneste fra meg som betyr myyye for dem 😊

Dette er nemlig en liten og fattig fiskerlandsby som er totalt bortgjemt fra resten av omverdenen. Stedet er omgitt av et nettverk av kanaler, fantastisk natur og et rikt dyreliv osv. Ingen landevei til Barra gjør det vanskelig å komme seg dit🕷🦇🦋🐍🐊

Dette tror jeg også er den aller viktigste grunnen til at fisket der er så fantastisk bra. Hadde tilgjengeligheten vært bedre ville ikke stedet med verdens beste Tarponfiske fått ligge i ro så mye som det gjør. Dette tror jeg også er helt avgjørende for at det gode fisket skal vedvare!

Når det gjelder selve fisket så kan det gjøres med flue, jigg, agn, wobblere med mer. Altså noe for en hver og man trenger ikke å være noen erfaren tropisk fisker for å få den til å bite på 😊

Vi fisker normalt etter Tarpon, men får eller kan få noe bifangst som Jack, Barracuda, Trippletail, Cubera Snappers, små hai med mer 🐠🐟🐡🦈

Om man ønsker kan man også dra lengre ut på havet å fiske etter Tunfisk, Wahoo, noe Sailfish osv. Men det er som regel Tarpon det går i, for fisket etter denne såkalte Silver King’en er ekstremt bra! Størrelsen er som oftes fra 40 til 100kg og snittvekt ligger omkring 60kg. Barra er også eneste sted i verden du finner hva de kaller Yellowbelly Tarpon. Denne har en litt kortere og kraftigere kropp, har en mer grønnaktig rygg og gyllen buk. Men viktigst av alt! Den har enda mer «krutt i støvlene» enn en vanlig Tarpon. Mer kraft, høyere hopp osv 💪🎣

Uansett vanlig Tarpon eller en Yellowbelly er etter min erfaring Tarpon den råeste fisken å fighte for en sportsfisker! Den er ikke bare vanvittig sterk, men du har kombinasjonen av fart, høye fantastiske hopp, lange utras, samt litt blodslit når den går dypt 😊 Hva mer kan man be om?

Om du ikke klarer å få flere slike store Tarpon på 6 dager fiske skal du være fryktelig uheldig… Min personlige rekord er 12 stk på 1 dag og 23 på 2 dager, uten at noen bør forvente tilsvarende på første forsøk. For normalen vil jeg si ligger på mellom 2-5 fisk pr dag pr båt, så vil man selvfølgelig i blant kunne oppleve både bedre og dårligere dager 😊

Om du ønsker å bli med eller få mer info så ta kontakt på PM, Mail: helgestorihle@hotmail.com eller tlf 95824588

NB!

Ligger ute mye bilder, videoer og div skriveri fra mine turer til Barra del Colorado på min FB blogg Fiskekameratene.

Her finner du også mye annet som kanskje vil interessere en ivrig fisker, så om du ikke allerede følger siden så er du velkommen til å gjøre det 😊

Nevner kort i forhold til andre tidspunkt å dra til Barra, dersom noen vurderer å dra dit uten følge av meg og gruppene jeg har med dit 😊

Fisket etter Tarpon er i utgangspunktet godt fra september og ut mai måned. Utfordringen i flere av disse månedene kan være været. Godt vær eller rettere sagt lite vind er nemlig helt avgjørende for å kunne klare å komme seg ut på havet, hvor det beste fisket er.

Desember og Januar

Jeg har utvilsom hatt flere av mine aller beste dager der i desember og januar, men da har jeg vært i Costa Rica i lengre perioder og har kunnet dratt til Barra når forholdene er bra. En og annen Tarpon vil man nesten uansett kunne ta, men i disse månedene vil man fiske best om man klarer å komme seg ut på havet. Dager jeg har hatt der i desember og januar hvor jeg ikke har klart å komme meg ut på havet har stort sett gitt 1-3 Tarpon pr dag. Kun noen få dager uten tellende resultat. Men skal man få resultat under dårlige forhold MÅ man være tålmodig og fiske dagene ut!

Februar og Mars har de siste årene vært svært bra! Da har ikke vær og vind betydd like mye, siden det er på innsiden av elvemunningen fisken i all hovedsak har oppholdt seg. Ekstremt med regn og vind er uansett ikke ideelt… Her ankrer vi opp og fisker på grunt vann, noe som er fantastisk gøy når det først biter 😊 Turen i Mars 2020 ble i alle fall en stor suksess med myyyye action!

April og Mai er normalt gode måneder, da spesielt i Mai hvor det vanligvis er lite vind. April så kan været være noe mer ustabilt, men er beste tiden for å kunne få den til å bite oppover i elva. Uansett Mai eller April, om været skulle bli dårlig så vil det være mulighet å få noen på innsiden av elvemunningen, om du er tålmodig 😊

Juni, Juli og August er regnet som de dårligste månedene der, selv om sjansene fremdeles er helt ok. Har selv fisket der i juli en gang og det ble tellende resultat 😊

September og Oktober er som nevnt primetime og de aller sikreste månedene å dra. Selvfølgelig ingen garanti at man skal få perfekte forhold og ta mye fisk, men sjansen for begge deler er stor! September er måneden med mest fiskere der og av den grunn styrer jeg unna og venter til oktober 😊

November er normalt bra, men noe mer ustabilt vær enn de 2 foregående månedene! Har aldri selv vært der i november, men guidene sier det kan være svært bra. Da gjerne så tidlig i måneden som mulig!

Avslutter med noen bilder fra turen mars 2020 😊

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s