Dag 5; En treg start, men fullstendig galskap etter lunsj, 21 des 2019

Våknet tidlig på morgenen av regnet som hamret på taket. Kikket ut og tenkte at heldigvis så blåser det ikke så mye. Men før fiskestart kl 06:00 kom kraftig vind også. Ikke en sjans for at vi skulle klare å komme oss gjennom elvemunningen og ut på havet 😦

Dermed ble eneste mulighet å ankre opp og fiske på innsiden av munningen. Innen lunsjtid hadde jeg kun hatt 1 Tarpon oppe i lufta. Til tross for 25 varmegrader hadde jeg sittet å hakket tenner i timevis pga det ufyselige været. Det blir nemlig kaldt ute på vannet i slikt vær til tross for god temoratur…

Ble en relativ lang lunsjpause, men kl 13:00 var jeg klar for dyst igjen 🙂 Vinden hadde løyet noe, men det bøtta fremdeles ned med regn. Var ikke særlig optimistisk, men vi dro for å se om det var mulig å komme seg ut på havet.

Guiden min Roy er en tøffing og ikke minst en svært dyktig båtfører, så vi tok sjansen og klarte å komme oss ut. Det angret vi ikke på 🙂

Første kastet så smeller det i stanga mi og vi slår raskt fast at dette var en Jack. Roy fortsetter derfor å kaste, mens jeg fighter den. Når fisken er klar for landing, setter Roy fra seg stanga med line ute og før Jack’n er ombord smeller det i den stanga også. Jeg overlater landing av Jack til Roy og kaster meg over stanga som står og slår i stangholdern. Ser raskt at det er en svær Tarpon og etter en bra fight lander jeg en gigant av en Tarpon på 90 kg 🙂

Vi gjør oss klare for et nytt drift, kjører oss tett mot bølgene hvor havet møter elva. Det er nemlig der de er 🙂

Første kastet biter det igjen. Husker ikke helt hvem som satt og ikke, men det tok i alle fall ikke lang tid før vi fikk kroka en igjen 🙂 Om vi ikke fikk kroka fiskene hendte det seg at vi hadde 2 hugg på ett innsveiv.

En gang roper jeg til Roy; Fish On og får til svar me too 🙂 Men som ofte spytter minst en av dem ut jiggen.

Landet ganske tidlig 2 stk på rundt 75kg, så en Jack til før jeg jeg skulle få dagens hardeste fight.

Det hugger til og fisken går ut med myyyye line. Var lenge redd for at jeg skulle tømme snella. Fisken ville helst oppover elva og den retningen kunne ikke vi følge den. For om jeg ikke har nevnt det var bølgene store. Roy måtte faktisk starte opp båten og kjøre motsatt vei for at vi ikke skulle risiker en ulykke.

Etter hvert klarte jeg å få med fisken, selv om det var vanvittig tungt. Skulle nemlig vise seg at jeg hadde klart å kroke fisken i rota av ryggfinnen. En illsint Tarpon på 60kg som skal inn sidelengs sier seg selv at er i overkant 🙂

På merkelig vis og ikke minst en lang og knallhard jobb klarte jeg å lande den 🙂 Tarpon nr 4 for dagen var et faktum.

Tarponen fortsatte å bite og om vi skulle oppleve å ha 3 kast uten et hugg så begynte vi å lure 🙂

Landa nr 5, en Tarpon på rundt 65kg før det begynte å bli tid for å avslutte. Roy sier; et siste drift. Det driftet hadde vi kun et par små hugg, så han sa igjen; ok, ett siste da…

Vi slenger begge ut og det hugger til samtidig til begge av oss. Begge sitter!!!

Dette er selvfølgelig ikke ideelt, når vi kun er 2 pers i båten. Ikke noen enkel sak å lande en Tarpon på egenhånd i røft vær…

Roy gjør alt han kan for å miste sin og etter en 10min fight så klarer han nettopp det, mens jeg kjører min så hardt jeg bare kan for å rekke å få den inn før sola går ned. Dette er et must!

Etter 30min fight gikk det som det måtte, lina røk og dermed ble det med de 5 Tarponene og 2 Jackene som vi hadde fra før.

Hvor mange hugg, fisker i lufta osv på denne økta aner jeg ikke, men dette er sannsynlig en av de råeste øktene jeg noen gang har opplevd her!!!

Dette blir for øvrig siste dagen med Tarponfiske for denne gang, for i morgen blir bølgene enorme og elva for skitten etter alt regnet de siste dagene til å kunne fortsette. Men fy fader for noen dager dette har vært 🙂 25 Tarpon på 5 dagers fiske er knallbra. Til sammenligning hadde vi 81 Tarpon på 6 dager med 13 fiskere i oktober, noe som også var bra. Hadde alle de hatt samme fangst som jeg hadde nå så hadde det blitt 325 stk….

Joachim og Krzysztof med Clifford som guide klarte dessverre ikke å komme seg ut på havet i dag og måtte fiske i elvemunningen i stedet. Der hadde de hatt på en Tarpon, samt mista en stor Cubera. Uansett er de fornøyd med sine dager her i Barra med rundt 30 landa Tarpon, samt noen Jack’s.

Tight Lines

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s