Dag 3 ble det Tarpon bonaza, 19 des 2019

Dro som vanlig spent ut mot elvemunningen kl 6:00 for å se om det var mulig å komme seg ut på havet. Det var det, og som tidligere dager var det Tarpon å se over alt, på utsiden av munningen 🙂

I løpet av de 2 første minuttene av dagens fiske hadde jeg hatt 2 Tarpon oppe i lufta. Den ene spytta ut jiggen, mens den andre reiv av sena og tok med seg jiggen…

Det skulle ikke gå lange tiden før det ble tellende resultat heller. 3 landa Tarpon, samt som alltid mange mista før det hadde gått 1,5 time 🙂 Riktignok bare «småfisk» på 30-40kg.

Så endra forholdene seg. Himlenes sluser åpnet seg og det bøtta med med regn, samtidig kom det kraftig vind. Det var nesten umulig å holde seg på beina i båten og jeg var nesten redd for at det skulle bite på fisk… Men som alltid så klarer jo ikke jeg å gi meg før vi absolutt må, så jeg ga beskjed til Roy om at han måtte kjøre inn om han mente det var farlig å fortsette. Etter å ha tenkt seg litt om så sa han at vi prøver litt til.

Viden løya litt etter hvert, og selv om det fremdeles var røft og vi klarte å få kroka noen flere Tarpon. Det ble 2 til på 30-40kg før lunsj som ga noen realt gode fighter i uværet 🙂 Faktisk fantastisk gøy å ta disse små Tarponene, de er fremdeles sterke som noen okser og er betydelig mer oppe i lufta enn de store 🙂

Etter 1,5 times lunsj pause var det pån igjen og selv om det fremdeles sprutregnet når vi dro ut så hadde vinden løyet nok til at vi kom oss ut på havet igjen. Etter hvert sluttet også regnværet og det ble perfekte forhold 🙂

Vi så også nå myyye Tarpon i overflaten. Hadde flere ganger Tarpon som rullet eller slo med halen i overflaten mindre enn 1m fra båten vår 🙂

Har opplevd at den har vært mer bitevillig, men når det er så mange av dem så finner du etter hvert en som har lyst på flua eller jiggen din 🙂 Med litt bedre uttelling enn på de foregående dagene klarte jeg å lande 4 stk etter lunsj. 3 av dem på flua og 1 på jigg. Noe bedre size også enn disse før lunsj, 40, 60 og 2 stk på 75kg.

Som dere skjønner har dette vært en litt merkelig dag, men om jeg husker rett har jeg kun 2 dager her tidligere med flere landa Tarpon. Altså 9 stk i dag, mens de 2 beste dagene var med 11 og 12 stk 🙂

For de som lurer på hvordan det har gått med de 2 andre norske kara her, så er nok senebetennelse et faktum for en av dem og har nøyd seg med et par timers lett fiske fra stranda i dag, uten resultat. I morgen derimot skal de ut på havet, så gjenstår det å se om det kun er den ene av dem som våger seg til å fighte flere Tarpon 🙂

Forholdene skal etter sigende bedre seg til i morgen og jeg er stor optimist 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s