Nå er det jul igjen og da er jeg i Barra, 17 desember 2019

Endelig er det til for litt fiske igjen og som vanlig på denne tiden av året er det Tarpon som står på menyen 🙂 Stedet er selvfølgelig Barra del Colorado, hvor man finner verdens beste Tarponfiske!!!!

Før ankomst hadde jeg mye kontakt med Clifford, for jeg hadde nemlig bistått 2 karer fra Norge med å organisere fisketur dit fra 10-22 desember. Dette er Joachim og Krzysztof. Når jeg ankom hadde de altså allerede vært her noen dager.

Deres 2 første dager hadde vel vært relativt rolige med 2-3 Tarpon pr dag, men så hadde forholdene bedret seg mye og de hadde etter hvert mistet tellingen på hvor mange de hadde tatt 🙂 Den 16 desember trodde de i alle fall at de hadde tatt 12 stk og kroppene deres begynte å bli så slitne at det måtte melde pass etter hver sin Tarpon på morgenen i dag (17 des). Da ble altså meste av dagen brukt inne på lodgen til hvile 🙂

Krzysztof sin største så langt var på 220lb, mens Joachim sin største var på 190lb. Disse kara er for øvrig ikke noen fluefiskere, men på anbefaling fra meg hadde de prøve dette, samt klart å lande et par hver seg på flue 🙂 Største på rundt 170lb, slett ikke vært size å starte med 🙂

Så tilbake til mitt fiske… Jeg hadde fått beskjed om at 16 des ville være siste dag med gode forhold og jeg forventet derfor ikke det helt store. Bølgene skulle bli så store at det kunne bli vanskelig å komme seg ut på havet, men heldigvis tar værvarselet feil i blant her også 🙂

Jeg ankom Barra relativt tidlig på morgenen og rakk ca 3 timer fiske før lunsj. Havet var tilnærmet perfekt og vi kunne se Tarpon som rullet i overflaten over alt!

Første timen var den riktignok ikke veldig bitevillig, men så begynte den å bite hele tiden. Prøvde både jigg og flue. Hadde et par touch på flua, men det var jiggen som gjaldt.

Mye stang ut, med fisker i været og som spyttet ut jiggen like før de var klare for landing, men det ble i alle fall 3 stk som kunne noteres som fanget 🙂 100lb, 110lb og 170lb. Etter min enkle regnemetode, som ikke er helt riktig, tilsvarer det 50, 55 og 85kg 🙂

Det ble en kort lunsj, for jeg var svært ivrig og når vi kom ut igjen tok det ikke lange tiden før det var «Fish On» igjen 🙂

Korte perioder hvor det ble stilt, men det var kun snakk om å finne dem igjen. Stort sett like utenfor elvemunningen, hvor det er relativt grunt og det er gøy å fighte dem 🙂

Som før lunsj var det mye stang ut. Fisk som glapp på første eller andre hoppet, samt flere som glapp like før landing. Flere av gangene pga at krokene rettet seg ut 😦 Jeg har nemlig for vane å kjøre fiskene litt for hardt…

Noen ble likevel med helt inn til ripa, først en på 120lb, så en på 60lb. Så var det tid for å prøve flua igjen og denne gangen skulle det bli tellende resultat med den også 🙂 En feilkroka Tarpon på 140lb, hvor flua satt i gjellelokket skulle bli en både tung og lang fight. Avslutta dagen med en siste på jiggen som var omkring 140lb også.

7 Tarpon på dag 1, hvor jeg trodde jeg skulle få dårlig fiske må jeg si meg svært så fornøyd med 🙂 Og som nevnt kunne det fort ha blitt 4-5 til med litt mindre uflaks eller udyktighet…

Morgendagen er det meldt høyere bølger, men kanskje de tar feil da også 🙂 Uansett så vil fiske i elvemunningen eller fra stranda været helt ok. Fisk regner jeg med at det vil bli uansett 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s