Oppsummering etter Tarponfiske i oktober 2019

4 – 13 oktober var det tid for å ta med en gjeng til Barra del Colorado for Tarpon fiske igjen. Vi var 13 pers fordelt på 6 båter og vi skulle fiske i totalt 6 dager. Denne gangen skulle det både bli mange og store fisk på samtlige 🙂 Totalt 81 Tarpon gjevnt fordelt på alle fiskere 🙂

Det ble flere fantastiske opplevelser med dobbel- og trippel fighter, knekte stenger, vanvittige utras og høye hopp, ja alt man håper på før man drar på en slik tur 🙂

Disse opplevelsene kommer jeg tilbake til etter en liten presentasjon av de ulike fiskerne 🙂

Martin og Terje fisket sammen. Disse 2 var med i 2018 hvor de fisket betydelig bedre enn alle oss andre som var med. I år fisket de også godt med blant annet hver sin på minst 200lb eller ca 100kg, som jeg tidligere har omtalt dem som. Heldigvis for vår øvriges selvtillit ble det ikke samme utklassingen som i fjor, selv om de kanskje klarte å slå oss i år også med knapp margin 🙂

Etienne og sønnen Jean Baptiste fra Sveits var med for første gang. Etienne er en svært bereist fisker som har reist verden rundt i årevis på jakt etter store eksemplarer av de fleste arter som er verdt fiske etter. For han er det kun den ultimate fighten som han søker 🙂 Flere gode fighter ble det og han fortalte at dette var en tur han ville huske med glede lenge 🙂 Både Etienne og sønnen tok hver sine på 80/85kg, samt flere litt mindre.

Morten med sønnene Andreas og Marius hadde blitt tipset om dette fisket av en bekjent som var med i fjor. Ingen av dem hadde noen gang tidligere fisket i tropiske strøk og det ga nok mersmak 🙂 Aldri hatt med mer fornøyde karer! Morten var så bestemt på å prøve dette igjen at han ringte hjem til kona allerede mens vi var der for å få tillatelse til å bli med igjen om ett år 🙂 Alle 3 fikk store fisker, fra ca 80 til 115 kg, i tillegg fikk både Andreas og Marius oppleve å ta dem på enhånds fluestang 🙂

Tommy var også med i fjor og fisket sammen med Tore denne gangen. Disse kara fikk mange store beist av noen Tarpon! Tommy med blant annet på 90 og 100kg, mens Tore fikk på både 100 og 120kg. Om de var fornøyde? JA!!! Selv om jeg har flere dager enn de fleste på Tarponfiske og sikkert landa godt over 200 Tarpon så har jeg foreløpig ikke fått en eneste på 100kg enda… Dette sier det meste om hva disse kara og flere av de andre har prestert!

Bengt og Vebjørn er i utgangspunktet fluefiskere, men hadde også med ei jigg stang som de tidvis tok i bruk. Som ofte før fikk var det jiggen som ga aller mest resultat, men de fikk også oppleve å få noen på flua begge to 🙂 Både Bengt og Vebjørn ble med i denne 100kg’s klubben 🙂

Jeg hadde med Charlie i båten. Han var også med i 2018. Vi hadde det veldig hyggelig og lå lenge an til å «vinne» på antall, men så kladdet det litt for oss siste 2,5 dagene… Selv startet jeg med å få 2 Tarpon på flua, men etter hvert var det jigg og agn som gjaldt. Charlie tok vel også et par på wobbler. Våre største var på 80 og 85kg.

Her et bilde av 100kg’s (200lb) klubben, med til sammen 8 Tarpon over denne magiske grensa!!!

Dette vil si at alle fikk Tarpon på minst 80kg. I tillegg ble det tatt både noen Jack’s, en Barracuda, Cobia og noen mindre arter som Bluerunner og flere catfish med giftpigger på finnene.

Så til noen av opplevelsene, som det for øvrig var svært mange av 🙂

Starter med meg og Charlie. Vi fisket som de fleste andre med flue eller jigg, samtidig som vi satt ut ei eller tidvis to stenger med agn.

Vi får dobbelt bitt på jiggene våre og før guiden rekker å ta inn begge stengene med agn biter det på en der også 🙂 Guiden lar den bare stå i stangholderen mens den river ut line og er høyt oppe i lufta. Denne fisken knekker til slutt kroken og forsvinner mens både jeg og Charlie lander våre 🙂 Funderte en stund på hvordan vi skulle løse dette, for guiden Cafe så ikke ut til å ha noen plan om å fighte fisk 🙂

En opplevelse til fra vår båt må jeg ha med 🙂 Jeg står og fighter en Tarpon, har egentlig ganske god oversikt over hvor den var, nemlig ganske langt borte fra båten, men plutselig kommer en Tarpon flygende gjennom lufta 4-5 meter forran meg. Denne hadde gått på en av agnene som sto ute uten at jeg merket det og skjønte egentlig ganske lite med det samme 🙂 Tenkte først hva f…., hvorfor hopper fisken min her når jeg har ute 100m line…

Marius hadde helt på slutten av en dag fått på en gigant av en Tarpon på flua og guiden Roy hadde sagt at denne vil du aldri klare å få inn! Den er for stor! Marius fightet den i 1,5time, hvor han på ikke noe tidspunkt hadde vært i nærheten av å ha kontroll på fisken. Hadde måttet starte opp båten for å følge den langt flere ganger. Til slutt gikk det som det måtte, og det var vel kanskje like greit da man må avslutte før det blir for mørkt. Alternativet hadde vært at Roy hadde klipt av sena 😉

Så til Tore og Tommy som også hadde fått trippel fight med Tarpon 🙂 Hendelseforløpet var vel omtrent som det var når jeg og Charlie hadde denne trippelen vår. Eneste forskjellen er at Tommy valgte å ta 2 av stengene, mens guiden Mario sto og filmet. Ble nok vanskelig med sveiving så regner med at Mario tok over en av stengene ei stund 🙂 Her landet de alle 3 Tarponene og de var på 90, 100 og 120kg!!!!

Kan også nevne at Tommy tok en Tarpon på 60kg på en Prey lightjigger 6,6. Denne stanga bøyer seg vel omtrent fra fighting butten og var i følge Tommy en vanvittig opplevelse 🙂 Dette er i overkant lett utstyr for stor Tarpon!

Må vel også nevne at Tore klarte å både knekke ei stang, samt få en stor backslash på snella under et par fighter og allikevel klare å lande fiskene 🙂 Kan få til det utroligste i blant med en god dose flaks 😉

Kunne sikkert fortsatt å skrive en evighet om fighter, hopp som måtte ha vært godt å vel 5m høye og om de store stimene med Tarpon som rullet i overflaten rundt båtene våre. Men avslutter med at det å ha med seg en sånn herlig gjeng av lidenskapelige fiskere på tur er en fantastisk opplevelse i seg selv 🙂

Gleder meg allerede til å dra tilbake i midten av desember.

Nevner helt til slutt at jeg har mulighet til å ta med 3 pers til på tur i mars 2020 og at det også vil bli en tur i oktober 2020, som begynner å fylles opp selv om eksakt dato foreløpig ikke er satt.

For de av dere som vil se mer bilder fra fisket kan finne det på FB siden Fiskekameratene. Her vil det etter hvert også bli postet en film fra turen og jeg har myyye flott materiale å velge blant denne gangen 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s