1 uke før avreise til mitt tropiske fiskeparadis

Da står høstens store høydepunkt for døren og som alltid er jeg veldig spent. Ikke bare på egne vegne, men kanskje aller mest for alle de som jeg har klart å «lure» med meg på tur 🙂

Som vanlig går turen til Costa Rica og Barra del Colorado for å jakte etter noe av det råeste verdens sportsfiske har å by på. Nemlig Tarpon eller the Silver King som den også kalles 🙂

Selv om jeg har vært i Barra og fightet denne fantastiske fisken utallige ganger så gleder jeg meg så mye at jeg kan kjenne det kribler i hele kroppen. For dette fisket er svært avhengighetsdannende og dagene før avreise får ikke gått fort nok 🙂

Denne gangen er vi 13 personer som drar, noe som er den største gjengen jeg har hatt med på tur dit.

Vi fordeler oss i 6 båter og det er en god blanding av fluefiskere og folk som primært foretrekker konvensjonelt utstyr med jigg, agn eller wobblere.

The dream team Terje og Martin som gruset alle oss andre sist de var med fisker sammen i en båt. Morten fisker med sønnene Marius og Andreas. Bengt og sønnen Vebjørn er sammen i en båt. Etienne fisker med sønnen Jean. Tommy fisker med Tore, mens Charlie er så uheldig at han må holde ut med meg 😉

Terje, Martin, Charlie og Tommy var med i mai 2018 og har tydeligvis ønsket seg tilbake 🙂 Dette er en hyggelig bekreftelse på at opplegget jeg har organisert er bra og at det ikke bare er jeg som syntes dette fisket er fantastisk 🙂

For uten disse 4 som var med i fjor er det ytterligere 6 nordmenn, samt 2 karer fra Sveits. Den ene av disse fra Sveits er Etienne som jeg fisket etter GT med i Oman tidligere i år 🙂

Felles for alle disse som er med for første gang er at de har blitt overbevist av meg om at dette er et unikt sted med et fantastisk bra fiske. En tur som det er verdt å bruke både penger og feriedager på for å få oppleve!

Det blir selvfølgelig slik at jeg føler litt ekstra press nå jeg har overbevist en sånn gjeng til å bli med. Både håper og tror de vil like dette stedet like godt som meg, samt at alle får oppleve ikke bare en, men flere store sinte Tarpon’s i enden av snøret. Alt annet vil være en gedigen nedtur!

Selv om jeg vet at det å fiske etter Tarpon i Barra del Colorado pleier å gi tellende resultat de fleste dager, så vet jo også at ikke alle dager er like gode. Dette er akkurat som fiske alle andre steder i verden! Heldigvis pleier det å være noe mer stabilt og varierer normalt sett mellom å være bra til å være vanvittig bra. Men opplevde jo for første gang i løpet av mine mange år der, i mai i år, at det var mulig å få oppleve dårlig fiske der også. Det var ingen god følelse… 😦

Forventer at dette ikke vil skje igjen med det første og håper Barra nå vil vise seg fra sin aller beste side nå i oktober 🙂

Rapportene fra Costa Rica er i alle fall bra! Min kontakt Clifford forteller om perfekte forhold og myyye fisk så langt i september. Krysser fingre for at dette vil vedvare en liten stund til 🙂

Forberedelsene har jeg drevet med en stund, for som vanlig holder jeg fluer og jigger til alle som er med. Så etter at jeg avsluttet laksefisket for i år har jeg sittet foran bindestikka nesten daglig. Denne gangen har jeg bundet utelukkende i farger jeg vet funker godt, samt noen nye fluevarianter som skal bli spennende å teste 🙂 Disse nye fluevariantene så er det ikke fargene jeg har eksperimentert med, men materialvalg og mønster 🙂 Spennende og gøy med noe nytt!

Avreise er i alle fall fredag 4 oktober og vi vil være igang med fisket etter lunsj allerede lørdag 5 okt. Siste fiskedag er fredag 11 oktober. Dette blir som det pleier, 5 hele og 2 halve dager. Skulle gjerne vært der enda noen dager, men heldigvis skal jeg tilbake alene en tur allerede i desember 🙂

Jeg vil prøve å legge ut noen bilder og fangstrapporter etter hver dag, for de av dere som ønsker å følge med 🙂 En litt fyldigere rapport og en video etter turen vil det jo helt sikkert også bli!

Om du skulle syntes dette ser spennende ut og ønsker å bli med på neste tur, så har jeg fremdeles plass til noen flere på turen i begynnelsen av mars 2020 🙂 Invitasjon og info i forhold til denne turen finner du på Fiskekameratene (FB).

Krysser fingre og satser på at det blir mye å rapportere om 🙂 Gleder meg!!!!!!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s