Årets havfisketur, 2019

For andre året på rad ble jeg og Eilif invitert med på havfiske i Flatanger området av Kjell Petterson og Tommy Moa. Om dette skulle bli til en årlig tradisjon så hadde ikke det vært meg i mot! For selv om jeg ikke tradisjonelt er så opptatt av dette havfisketur i Norge, så er det jo utrolig gøy 🙂

Denne gangen skulle vi ut fra et område som heter Osen, hvor Tommy hadde kjøpt seg hus og hvor båten til Kjell lå. Dette er en drøy times kjøretur fra Overhalla, hvor jeg holder til store deler av sommeren når jeg er på laksefiske.

Vi ankom Osen ca kl 08:00 på morgenen og etter en kjapp kaffekopp hos Tommy var vi klare for å sette kursen mot det åpne hav.

Bare båtturen ut og inn fra skjærgården i seg selv er jo verdt hele turen. Fantastisk vakkert område!

Etter 45min i båten fremme til rette område. Og som i fjor var det umulig å få sluppet pilken ned til bunn før Seien tok den. Løsningen ble da etter hvert å kun bruke et agnoppheng hvor vi fisket med nettopp småsei 🙂

Kjell derimot gikk over til en gummi-jigg og var den første som dro opp en stor Torsk. For egen del så var det relativt stille i stangtuppen og de gangene stor-torsken tok så mista jeg den… Kjell fortsatte å dra den ene stor-torsken etter den andre, den største på 15-20kg, samt mye stor og mellomstor sei. Jeg sier da at jeg vil prøve gummi-jigg jeg også og får beskjed om at vi kan bytte stang. Ca 10 sekunder etter at vi har bytta tar Kjell stor-torsk på den 🙂

Det ble riktignok betydelig mer action for både meg, Eilif og Tommy etter at vi alle bytta til disse gummi-jiggene 🙂 Store fine sei samt en og annen torsk ble dratt opp på løpende bånn og myyye ble sluppet tilbake i havet. Kun de største ble tatt vare på, altså de fra ca 3kg og oppover.

Vi hadde også tatt med en svært så lett haspel stang som vi først kastet litt med popper med. Seien kom opp og tok popper’n på nesten hvert kast, men her var det kun små sei som lot seg friste. Etter hvert satt vi på en liten gummi-jigg på denne også. Slapp ned til jiggen stoppet og da viste vi at en sei hadde tatt den 🙂 Med dette lette utstyret måtte vi være forsiktige så vi ikke skulle knekke det 🙂 Å ta Sei på 4-6kg på utstyr som best hadde egnet seg for fiske på fjellet med var jo sinnsykt gøy for å si det mildt 🙂

Når klokka begynte å nærme seg 17 bestemte vi oss for å prøve litt etter Kveite på grunnere vann, mens fisken ble renset. Dette var da tett ved Osen hvor vi dro ut.

Kjell tok på seg jobben med å rense all fisken, mens vi andre fiska. Selv ble jeg mer opptatt av å se på alle fuglene som strømmet til for å få seg litt fiskeslo. I all hovedsak enorme mengder måker, men også havørna klarte ikke å dy seg 🙂 Tidvis 2 store havørn på svært tett hold er ikke dagligdags for en østlending. En fantastisk avslutning på en perfekt dag!!!

Dagen etter var derimot ikke like fantastisk… Kjell og Tommy ønsket ikke å ha noe fisk, så Eilif og jeg hadde en enorm jobb i forhold til å hva vi skulle gjøre med all fangsten. En ting var i alle fall sikkert og det var at vi ikke hadde frysekapasitet til alt og måtte filetere og kun ta den beste delen av fisken. Rune lot seg bestikke og ble med på jobben for en tredjedel av fisken 😉 Kona (Ingeborg) til Eilif ble også med.

4 pers fra kl 10 om morgenen til ca kl 20 om kvelden så var jobben gjort. Fileter vakumert i porsjonspakninger, samt noe som lignet fiskekaker av sei som Ingeborg kalte nåvåball i store mengder vil sikre at vi ikke skal sulte i løpet av vinter’n 🙂

Jeg gleder meg allerede til fryseren skal fylles med Torsk, Sei og andre delikatesser fra havet igjen, forhåpentlig om 1 års tid 🙂

Ble for øvrig så oppslukt i fiskingen denne dagen at jeg glemte helt av å ta bilder av fangst og fighter…

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s