Juli måned Namsen

Til tross for at det har vært svært så begrenset med fisketid for egen del i juli måned, så prøver jeg å følge med på hva som skjer. Dermed en liten rapport. En liten tur for egen del har det jo også blitt 🙂

Det ble ikke så mange dagene hjemme på Østlandet, etter å ha tilbrakt hele juni i Namsen, før jeg satt kursen dit igjen.

Denne gangen for den årlige turen med guttungen. Dette er 4de året på rad jeg har han med oppover til Namsen og til tross for at han kun er 9 år nå har han rukket å ta laks på 14,5kg, 7,4kg, samt 10-15 smålaks før vi dro oppover i år.

I år hadde jeg stor tro på suksess, da dette skulle være første gangen vi skulle prøve lykken under relativt OK forhold 🙂 Men storlaksen skulle ikke la seg lure denne gangen og han måtte nøye seg med 8 smålaks, samt noen SØ denne gangen. Ikke helt hva jeg hadde håpet på, men Mathias var fornøyd og ser allerede frem til neste års laksefiske 🙂

En del laks i forskjellige størrelser har uansett kommet opp i vassdraget i juli måned 🙂 Faktisk nesten 8 tonn i skrivende stund, noe som gir en totalfangst frem til nå på nesten 22,2 tonn! Dette tilsvarer omkring totalfangst på et normalt år og fremdeles er det 1 måned og 10 dager igjen av sesongen. Tipper vi vil havne på +/- 30 tonn i løpet av sesongen og det i en sesong hvor mange andre elver i landet sliter med så dårlig fiske at elvene stenges for fiske tidlig.

Bilde funnet på FB av laks tatt i Namsen i Juli

Vannstand er for øyeblikket like i overkant 100 kubik, noe som er helt OK for denne årstiden. Selvfølgelig langt fra hva vi drømmer om når vi skal fiske, men nok til at det fremdeles kommer opp litt laks hver dag. Værmeldingene er også relativt oppløftende for slutten av juli. Spesielt om man ser på Storm.no. Mengden av regn som meldes varierer hver gang man ser på det, men ser i alle fall ut som at noe vil komme. Noe som passer meg helt utmerket, da jeg planlegger årets siste besøk i Namsen rundt månedsskifte 🙂

Drømmen om laks på 20+ er det flere enn meg som har og i dag fikk jeg meldinger om at det finnes flere enn den ene som har blitt tatt så langt i år. Ikke det at jeg noen gang har tvilt på det 🙂

Den 24 juli ble det observert en giga laks på vei opp laksetrappa i Tømmeråsfossen (bilde ovenfor). Lengde hadde vært omkring 1,4m!!! Til sammenligning så var denne offisielle rekordlaksen fra 1924 på 31,5kg målt til 1,38m.

Dette syntes jeg fantastisk motiverende å se, at disse gigantene fremdeles finnes i elva og ikke bare var noe som fantes gamledager 🙂 Kanskje en dag kan det settes det ny rekord i Namsen 🙂

Gleder meg i alle fall voldsomt til å komme tilbake til Namsen om noen dager for å prøve lykken! Nye opplevelser venter 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s