En fantastisk avslutning på junifisket i Namsen, 2019

Litt trist å se at årets junifiske i Namsen er over for denne gang, men får trøste meg med at det vil flere turer til Dronninga i løpet av sommeren 🙂

Selv om totalen for juni aldri ble helt hva jeg hadde drømt om på forhånd for egen del så ble det i alle fall en kanonbra siste økt 🙂 Kommer tilbake til dette litt senere i denne artikkelen 🙂

Siste halvannen uke av juni fortsatte som tidligere. God vannføring og det ble tatt en og annen fisk i vassdraget hver eneste dag, uten at det føltes som virkelig godt fiske noen steder. Totalen så langt ble uansett bra! 2640 fisk med en totalvekt på 14 tonn er over normalen, så da kan vi ikke klage 🙂

Om vi ser på tidligere år utgjør junifangsten litt mindre enn halvparten av totalen for året. Dermed kan det hende at vi vil nærme oss 30tonn i år 🙂

Dette vil selvfølgelig avhenge noe av vær og fiskeforhold. Det ser i alle fall som at det kan bli en kanonstart på juli. Mye regn er kommet og mer skal det bli. Dette vil gi perfekte forhold!

Så til egne opplevelser siden forrige skriveri.

24 juni hadde jeg en singleharling økt tidlig på morgenen på Krukåren etter en liten oppfløing dagen i forvegen. Jeg hadde stor tro på tellende resultat når jeg dro ut og det skulle det bli 🙂

Første singleharlinglaks for sesongen er alltid spesielt og man kan kjenne blodpumpa slår ekstra hardt 🙂 Selv om det kun var snakk om en mellomlaks så var den vilter 🙂 Da jeg var alene på valdet kunne laksen landes fra båten, noe som alltid er behagelig.

Nr 2 på økta skulle komme like etterpå. Denne noe større og dertil en enda bedre fight. Årets første røde kort kort for egen del var et faktum og det føltes godt 🙂 Laksen lot seg friste av min store favoritt begge gangene, en BeWa Tiger i 85mm str.

Neste alright’e laks skulle komme med Simen i båten båten som fisker.

Han sendte meg en PM og ønsket å ha en økt sammen med meg. Han fortalte at han fulgte denne Bloggen min, Fiskekameratene, og ønsket å bli med for å lære. Man blir nesten litt forlegen når man hører slikt og får litt prestasjonsangst 🙂 Selv om jeg skriver og deler en del, så er det aldri vært ment som selvskryt og vet det finnes mange guider som vil være et betydelig tryggere valg, men sånn kan det gå når man stikker frem hode i de sosiale media 🙂

Uansett utrolig gøy, samt en stor lettelse, at vi skulle få oppleve å få fangst 🙂 Vi var på valdet Grande/Ranum og på tur ned stryket når det hugger til. Laksen vil oppover, mens vi seiler nedover i starten, men får den etter hvert greit med oss ned mot landingsplass 🙂

Etter en OK fight hadde vi en flott mellomlaks i hoven 🙂

Så til sesongens og kanskje tidenes fiskeøkt for egen del, 30 juni 🙂

Det hadde kommet mye regn og det skulle komme mer, så jeg spurte kollega Rune dagen i forvegen om det var OK om jeg dro hjem. Trodde nemlig at elva bare ville fortsette å stige frem til den planlagte hjemreisedagen.

Rune sier at det selvfølgelig var OK, men at han gjerne vil ha meg til å ro en kveldsøkt først. Senere hører jeg han si at han trodde elva ville snu i løpet av natta/morgenen og da klarte selvfølgelig ikke jeg annet enn å bli 🙂

Elva snudde og dermed la jeg inn en økt singleharling kl 04 på morgenen. Det var ledig på Krukåren, men siden jeg har opplevd svært så gode økter på Sellæg sone 2 tidligere under slike forhold, dermed valgte jeg det i stedet 🙂 På Krukåren vil man jo i all hovedsak fiske etter ny fisk som kanskje/kanskje ikke kommer, mens høyere opp vil man jo i tillegg fiske etter fisk som allerede står i elva og som vil være på hugget under slike forhold.

Etter en snau halvtime på elva, under relativt vanskelige forhold med mye gress og skit ser jeg at den ene wobbleren min flyter opp pga gress på kroken, for ente gang 😦 Jeg ror meg mot sørsiden av valdet, hvor det er mindre strøm for å ta opp og rese. Men før jeg har kommet meg dit hugger det til på venstre stang 🙂 Fisken tar mye line og jeg forstår at det er litt størrelse på den, uten å ane hvor stor.

Jeg får rodd meg oppover mot landingsplass uten store problem og laksen kommer relativt greit inn mot land. Når jeg først ser laksen like utenfor meg får jeg den store skjelven, for da ser jeg at dette kan dreie seg om fisk opp mot ny pers 🙂

Slet ei stund med å få den de siste meterne mot meg for hoving, men etter hvert var ny pers et faktum 🙂 15,7kg 🙂

Etter en liten tur på land med en kjapp frokost og en kopp kaffe, samt en liten vurdering i forhold til hvor jeg skulle fortsette så ble det nok en tur ut på Sellæg sone 2. Det var bare igjen litt over 1 time igjen av økta.

Elva har reset seg noe og det er mindre gress og skit. Før jeg omtrent er igang biter det på en, men som slipper etter å ha dratt ut litt line. Så tar jeg en SØ på litt i overkant av 1 kg. Er også borti nok en fisk før den neste store biter på.

Når dagens andre laks biter så tar den som en typisk liten fisk. Stanga står å slår før den tar line og jeg tenker, f… nok en SØ. Men så begynner den å gå. Den tar mye line og jeg kan på nytt kjenne hjerte begynner å hamre 🙂 Laksen er etter hvert ute med så mye line at jeg må begynne å jobbe den nærmere båten før jeg kan ro meg helt opp til landingsplass. Fisken roer seg og jeg ror sakte og forsiktig oppover for å ikke stresse fisken unødig.

Etter at jeg er i land har jeg en betydelig lengre og mer fartsfylt fight enn med den forrige 🙂 Det tok lang tid før jeg så laksen, men når jeg først så den skjønte jeg at denne var minst like stor som den forrige 🙂

Etter noen spennende minutter legger den blanksiden opp og jeg får den i hoven 🙂

Trodde kanskje denne skulle vært enda litt større, men vekta stoppet på 15,8kg denne gangen, 100gr mer enn den 1 time gamle rekorden min 🙂 Lurer du på om jeg var happy så er svaret et høyt og rungende JAAAA!!!!

Begge disse ble tatt på de fantastiske DD wobblerne fra Halling 🙂

Vanskelig å sette ulike fiskeopplevelser opp mot hverandre, men denne kommer garantert til å være helt der oppe for alltid. Drømmen om 20kg laksen lever fremdeles, dermed er det bare å fortsette. Men om den på et tidspunkt skulle komme så vil jeg nok aldri gå lei av dette fantastiske laksefisket i Namsen 🙂

Nå har jeg reist fra wobblerskrinene, men skal prøve å få vist en del av de som har gitt fangst eller hvert i kontakt med laks siden sist skriveri.

Rosahuggu Halling DD var den som ga aller mest action på denne økta i går, med 2 mista og 1 landa. Tok også en SØ på en annen rødfarget Halling DD som jeg ikke har bilde av. BeWa tigeren med 2 laks, gul/svart 75mm Halling har gitt myyye action de siste dagene, selv om det ikke har blitt noen store på den.

Takker gode roerkolleger og andre for en alltid så hyggelig juni i Namsen 🙂 Ser vel forhåpentlig flere av dere igjen når jeg er tilbake om kort tid 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s