Namsen, andre uka av juni 2019

En liten rapport etter uke 2 av årets laksefiske i Namsen 🙂

I dag, 14 juni har Namsen levert 1001 laks (registrert på laksebørs) med en samlet vekt på 7230kg. Dette er et relativt greit resultat, selv om det langt fra har vært noen lakse-bonanza. Laksene har blitt tatt godt fordelt oppover i hele elva og ikke bare i de nedre deler, sånn som det kan være i starten av sesongene enkelte år.

Selv om det har gått mye i mellomlaks denne siste uka så har det også blitt tatt flere riktig så store 🙂 Bare i går kom det opp 2 stk på 19,7kg, 17kg, 16,5kg, 16kg og flere andre både over og under 10kg 🙂 Her et bilde av Robert med en av disse på 19,7kg (bilde funnet på FB).

Elva har gått litt opp og ned i forhold til vannføring og hatt fin farge de fleste dager, akkurat slik vi ønsker det. Har knapt vært under 200kubik på noe tidspunkt, noe som også er bra. Rapporter om godt innsig av laks har vi også fått, så vi hadde kanskje forventet enda litt mer stangbøy enn hva vi har fått.

Har virket litt som at det ikke har kommet all verdens mye ny laks oppover elva. Grunnen til dette kan selvfølgelig være kobbe. I dag kom i alle fall rapportene om at kobbe var observert i Namsen helt oppe i Grong, samt et par steder lavere i elva. Vi får satse på at noen tar hånd om problemet med det første 🙂

Jeg velger i alle fall å være optimistisk med tanke på dagene fremover. Det ser ut som at det skal komme godt med regn over helga og fremover, så da kan det bli action 🙂

For egen del har jeg hatt noen økter med litt action også, selv om det ikke har blitt noen giganter…

Håvard er en fast gjest som jeg har rodd på for 3dje året på rad. De 2 foregående årene har vel gått uten laks og knapt et napp. Mens i år startet vi opp med et så kraftig hugg på midtstanga at stanga nesten forsvant ut av båten. Denne forsvant, men på neste økt ble det omsider tellende resultat 🙂 Dette var en velfortjent laks som smakte veldig godt for både fisker og for meg som guide 🙂 Vi skulle også miste en bra laks etter litt kjøring på siste økta…

Even var en annen fisker jeg hadde med på en økt på Krukåren. Dette var 10 juni etter en flomtopp. Det var en del gress og skitt i vannet slik at wobblere til stadighet måtte sveives inn for å renses. I det han tok i en av stengene for å rense wobbler sier Even; hva er dette? Sitter vi fast? Nei f… det er laks!

Denne beit på akkurat i det han tok stanga og ga en morsom fight hvor laksen nesten hoppet opp i båten til oss 🙂

Litt senere på samme økt smalt det på enda en laks og etter nok en gøyal fight hvor laksen var høyt oppe i lufta flere ganger var dagens andre et faktum 🙂

Etter å ha bløgget laksen samt gitt den noen harde slag i hodet skulle jeg ta ut kroken, og i det jeg tar tak i wobbleren gjør laksen en uventet byks og dermed ble den storslask på kroken også 🙂

Dette skjer stort sett hvert år med meg og siden jeg begynner å få litt erfaring fikser jeg det selv ved elvekanten før jeg fortsetter å ro 🙂 Riktignok kun en kort rotur opp til brygga denne gangen siden Even fikk rødt kort i forhold til mer fiske denne dagen 🙂

Som vanlig legger jeg ved et bilde med wobblere som har gitt laks eller som jeg har mista laks med siste uka. Den helrøde er vel den som har gitt aller mest aktivitet, med 1 laks og 2 mista laks.

Kommer vel en ny rapport etter hvert og håper det vil være mye å melde om, både for egen og andre Namsenfiskeres del 🙂

Ønsker alle fortsatt skitt fiske!

Tight Lines

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s