Håndlagde wobblere, årets forsyning 2019

Tidligere i vinter gjorde jeg en byttehandel med 2 av mine favoritt wobblermakere, BeWa (Benny) og Halling (Martin). Fra hver av dem kunne jeg sende en spesialbestilling på 25 wobblere etter mine ønsker. Tanken har nok hele tiden vært å selge noen av dem, så gjenstår det å se hvor mange jeg klarer å gi slipp på 🙂

Nå er begge pakkene dukket opp i postkassa og jeg kan love deg at det var myyye snacks!!!! Tenkte dermed å vise frem og fortelle litt om dem, men først et bilde av herlighetene 🙂

Her Halling wobblerne; herfra er det mange DD’r ellers 60, 80 og 88mm’ere.

Fra BeWa ble det litt flere modelltyper. DD’er, ledda, 95mm, 85mm, 80mm, 72mm,65mm og 60mm + noen med litt spesielle leppevarianter, som Jan- og sadel lepper

Starter med å fortelle litt om de ulike typene/kroppene jeg har valgt og hvorfor.

BeWa 85mm

For meg personlig er dette min aller største favoritt når det gjelder «vanlige» wobblere. Til tross for at det er en relativt stor wobbler så bruker jeg den gjennom hele sesongen. Mye fordi den har et enormt justeringspotensiale, slik at den kan tilpasses de fleste forhold. Uten tvil den kroppen som har gitt meg aller mest fisk de siste årene!

Halling 75mm Deep Diver

Å ha ute en Deep Diver på midtstanga gjennom store deler av sesongen er nesten blitt et must for min del. I alle fall på de valdene som er dype nok til å bruke dem 🙂 Tidvis er det ekstremt effektivt!

Selv om det finnes flere bra varianter her så faller ofte valget på denne 75mm’n fra Halling. De går virkelig dypt og de har en fantastisk svøm! En av få varianter som klarer det kunststykket å kombinere stabilitet og søk. En kanonbra wobbler!!!!!

BeWa 85mm ledda

Jeg har selv hatt noen ledda wobblere i skrinet mitt et par år, men må innrømme at de har fått begrenset med svømmetid 😦

Gjennom fjorårs sesongen var det nok flere som fant frem noen av disse i frustrasjon over at laksen ikke lot seg friste av noe av det vi brukte og de funka bra! Så relativt mange fangstfoto av store og flotte laks som ble tatt på nettopp disse 85mm ledda herlighetene fra Benny, og det i en sesong hvor det nesten var umulig å fange laks 🙂 Så nå skal i alle fall jeg gi dem betydelig mer svømmetid enn de har fått så langt!

Nye spennende modeller fra Halling!

Til overvåkningsfiske i fjor høst hadde Martin utviklet en ny kropp i 3 forskjellige størrelser; 60mm, 80mm og 88mm. Testfisket med disse wobblerne hadde vært strålende!

Kroppene har en del likhetstrekk med et par av mine andre favoritter, i tillegg har jeg sett video av hvordan de svømmer, så jeg er overbevist om at disse vil bli noen slagere! At de ser helt fantastiske ut gjør jo heller ikke noe 🙂 Disse er årets mest spennende nyheter for min del!!!

For de som allerede har begynt å fiske etter ørret i år og som har hatt denne 60mm’n i enden har allerede levert fangstrapporter og skrevet at denne kommer til å bli en stor favoritt 🙂

BeWa 80mm Deep Diver

Alt Benny produserer vet vi som bruker de at vil fange fisk 🙂 Tidligere har i all hovedsak DD’ne derfra kommet i 85mm størrelse og de syntes jeg funka helt strålende og ga laks til langt flere enn meg. Men Benny selv var tydeligvis ikke helt fornøyd selv og mener nå at 80mm’n er den ideelle løsningen. Når han mener det er jeg sikker på at det er riktig og jeg gleder meg til å teste 🙂

Halling 88mm Deep Diver

En ny DD variant fra Martin som jeg er veldig spent på å teste! Dette er den nye kroppen, som ble nevn ovenfor og den rakk vist å bli testa i DD variant under overvåkningsfisket i fjor høst. Denne hadde danket ut alt annet under dette fisket og fanget myyye laks. Om det det var spesielle forhold eller noe annet som gjorde denne til dem soleklare 1er vet jeg ikke, men sånne rapporter kan jo ikke kalles annet en lovende 🙂

BeWa 72mm med Jan leppe

Denne 72mm’n med akkurat denne Jan leppa har jeg ikke tidligere hatt i mitt sortiment, men jeg var med Benny på en liten fiskeøkt på Jørrem sist sommer hvor vi testet den. Har skjelden sett en wobbler med så fin svøm. Denne hadde en slange lignende svøm som jeg ikke kan fatte annet enn at vil friste laksen når temperatur i vannet er mellom 9 og 14/15 grader. Time will show 🙂 Denne modellen er vist også en favoritt for de som kaster med wobblere fra land!

BeWa 80 og 65mm

Disse 2 har i utgangspunktet samme kropp, bare litt forskjell på størrelse. 65mm er Benny’s egen favoritt gjennom hele sesongen, mens jeg selv har fisket aller best med den etter den verste flommen har gitt seg. Kan selvfølgelig ha noe med at elvestøkkene vi fisker på er ganske så ulike. En ting er i alle fall sikkert og det er en laksegarantist 🙂

80mm’n det samme, enkel å justere, en herlig svøm og fisker godt gjennom hele sesongen! Om jeg husker rett så var det nettopp denne modellen som ga tidenes første BeWa laks på over 20kg (2017), samt er dette modellen til mitt «hemmelige» våpen på sommerelv, nemlig Lasse wobbleren som har gitt så maaange gode opplevelser på Namsen 🙂

BeWa 95mm og 60mm

Disse modellene har jeg foreløpig fisket alt for lite med for å kunne skrive noe fornuftig om, men kan nevne at 95mm’n var modellen som Benny rodde på denne 23kg laksen sist sommer og at jeg har sett mange fangstfoto av laks med 60mm’n. Så at de funker er helt sikkert!

Wobblere med Panda folie

Produksjonen av wobblere med Pandafolie er nok snart historie dessverre 😦 I mitt og mange andres hoder uten tvil den aller beste folien!

Dette er et sjokolade papir som ble brukt på en finsk sjokolade. Når denne produsenten la ned ble restlageret av denne folien kjøpt opp av en butikk som selger utstyr til wobblerprodusenter, men nå har det vært tomt i over et år 😦 De av wobblermakerne som har igjen noe av denne folien er derfor svært sparsommelige med hva de produserer med den, for wobblere med panda er av mest det mest effektive som finnes!!!!

Holo folie

En holografisk folie som skinner og blinker veldig mye mer i virkeligheten, enn hva du klarer å få frem på et bilde. Fantastisk vakker å se på er den også! Dette kunne kanskje vært er en god erstatter for den omtalte pandafolien, men nå fortalte Martin at denne folien var utgått også 😦 Disse er det derfor ikke laget mange av og er dermed ganske så unike, noe som selvfølgelig ikke gjør noe så lenge jeg har noen 😉

Bladgull, bladsølv og bladkobber

I tillegg til at dette er den aller flotteste folien å se på så har den også en annen viktig egenskap. Nemlig å gi tellende resultat i elva. Har jo samme funksjon som chrome. Den skinner og blinker mer enn noe annet 🙂 Dette var for øvrig folievarianten som Benny rodde på denne laksen på 23kg 🙂

Glitter kropp

Er vel egentlig ikke noen folie, men har samme effekten. Her finnes det mange ulike varianter å velge mellom, som skinner å blinker i på ulike måte. Uansett variant er det et veldig sikkert valg som trigger laksen til å bite!!!

Farger, dette har jeg skrevet litt om tidligere, men her en liten gjennomgang av noe av det som har kommet:

Tiger’n

Om jeg bare skulle få velge med meg en fargevariant på tur så måtte det ha blitt Tiger’n! Tviler sterkt på at det er noen farge som fanger mer laks i løpet av et år, i alle fall ikke i Namsen! Når man i tillegg legger denne fargen oppå pandafolie da må det jo bare bli mye fisk…

Tiger’n, den soleklare nr 1 🙂

Rødhuggu og Rosahuggu

Den tradisjonelle Rødhuggu-fargen er i likhet med Tiger’n en av mine absolutte favoritter og ville i sterk konkurranse med helrød vært farge nr 2 for min del. Den siste tida har en del wobblermakere eksperimentert litt med andre farger på hodet og rosa ser ut til å være et svært godt alternativ. Selv heller jeg nok fremdeles litt mot det orange hodet, men vet at mange nå foretrekker rosa. Om det utgjør noen stor forskjell er jeg usikker på, men vet at rosa kan være spesielt effektivt på nygått laks. Mange fisket også svært godt med rosa i august sist sesong!

Rød

Funker godt under de fleste forhold og kanskje spesielt godt mot slutten av sesongen. I tillegg er den det soleklare førstevalget når elva er skikkelig skitten. Denne fargen bør en hver laksefisker ha noen varianter av i skrinet og bruke de så ofte som mulig, for da blir det laks!

Pappegøye

Enkelte har alltid ute en Pappegøyefarget wobbler, uansett forhold. Selv om dem er effektive så er nok ikke dette tilfelle for min del, men det er mest pga et alt for stort wobblerskrin med fristende saker 🙂 Pappegøya er i alle fall en utmerket allrounder som man alltid kan stole på. Deep Diver varianten i denne farga har blitt en av mine aller største DD favoritter og vil nok være en av de første som finnes frem i Juni!

Gul-, rød-, grønn-, rosarompe

Manges aller største favoritt farger, da spesielt gulrompene. Lages med i mange fargevarianter og de fleste funker svært godt. Brukes i alle fall gjennom det meste av sesongen under de fleste forhold. Her er det i alle fall snakk om store kontraster med denne gule eller rosa rompa som vil gå å slå. Forstår at slikt kan irritere laksen, selv om de er fantastisk vakre å se på 🙂

Rennemo fargen

Et mønster som Martin kom med for et par år siden, som jeg har fått med meg at de som har hatt den har tatt mye laks på. Da først og fremst i DD variant i juni måned. Fikk meg en før forrige sesong uten at det ble noe tellende resultat, men da hadde jeg hverken kaldt eller faget vann å teste den på, slik som jeg tror vil være det ideelle for denne fargen. Har STOR tro på denne på stor, kald og farget Juni elv!!!

Rød/svart

I utgangspunktet en gammel Flax farge som jeg tok mye laks på tidligere, mens jeg ennå brukte Flax wobblere. Etter eget ønske fått «pimpa» opp denne gamle fargen betraktelig og har stor tro på at den vil gi resultat. Mener å huske at denne fargen fisket godt under de fleste forhold 🙂

HOPO / Lasse fargen

Min STORE favoritt farge på litt farget elv, når elva har fått litt tempratur. Ekstremt effektiv på rett elv! Disse unike variantene fra Benny er utvilsomt de vakreste variantene jeg noen gang har sett av denne HOPO fargen. Disse har også tildels kopperfarget kropp i stedet for gull, som de fleste kommer med, akkurat slik som min første og mest effektive variant har 🙂 Disse kommer til å gi laks!!!

Et par unike «raringer»

Her er nok den mest spesielle wobbleren jeg noen gang har sett 🙂 2 fantastisk effektive mønstere i en. På den en siden ser den ut som Tiger’n med gull panda folie, mens på den andre har vi en farge vi kaller Styggen med sølv panda folie 🙂 Ett spennende påfunn av Benny!

Så en ledda gulrompe Tiger med gull panda fremst og sølv farga panda bak 🙂 Gulrompe Tiger er det vist blitt laget et par av fra før og i følge rapportene så funka det utmerket! Men med sølv, samt leddet så er nok dette one of a kind 🙂

Div andre farger

Her er diverse andre farger som er kommet og som alle ser giftige ut 🙂

Foruten disse 2 pakkene som ankom nå har jeg også fått noen flere siden sist sesong, som jeg også er veldig spent på å prøve 🙂 Den øverste har jeg ekstremt troa på og vil nok få debyen sin den aller første økta i år, på Grande/Ranum!

Ohhh, som jeg gleder meg 🙂

Fra toppen 4 stk Halling (88mm, 80mm og 75mm DD), 3 stk M90 Murto, 1 stk Murto NRS Stor og 3 stk Murto M60, samt en lekker Kortto K8 nederst til høyre 🙂

Om det ikke blir laks denne sesongen så er det i alle fall ikke utstyret det står på 😉

Tight Lines!

Helge

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s