Oppsummering av 6 dagers GT fiske i Oman

Før avreise til Oman var jeg helt overbevist om at jeg skulle til et av verdens desidert beste steder for å fiske GT. Et lite søk på nettet så troner Oman øverst de fleste steder.

Når jeg og de andre fiskerne ble hentet på flyplassen ble riktig nok både jeg og de andre fiskerne overrasket av svaret jeg fikk når jeg spurte guiden hvor mange GT som ble landet på en skikkelig god dag. Svaret var kun 3-4 stk pr båt, hvor det er 3 fiskere. Både jeg og de andre hadde nok trodd det skulle vært et betydelig høyere antall…

Vi fikk i alle fall beskjed om at forholdene var perfekte og guidene var svært optimistiske 🙂

Kjøreturen fra flyplassen var på drøyt 3 timer og det var kun sand, stein og noe fjell å se, men likevel svært vakkert mange steder.

Når vi kom ut mot kysten ble det fantastisk vakkert!!! Ikke lett å få alle detaljer frem med et bilde, men vi får prøve 🙂

Lodgen var også fin og ikke minst tøft pyntet med hodeskaller fra kameler, skjelett fra en hval med mer. Fikk meg for øvrig en liten overraskelse når jeg så alt av fiskeutstyr de andre fiskerne hadde med. Trodde jeg hadde i massevis, men jeg overdriver ikke når jeg sier at samtlige hadde 15-20 ganger mer enn meg. Egne kofferter med poppere og Stickbates! Tenkte obs, har jeg det jeg trenger for å få fisk eller går dette til helvete…

Uansett var spenningen til å ta og kjenne på når vi dro ut på havet første dag. Først en times båttur før vi skulle gjøre første kastet.

Selv trengte jeg en liten innføring i hvordan dette popperfisket skulle gjøres, da jeg knapt har prøvd det før. I alle fall med poppere på opp mot 200gr… Like etter vi er i gang smeller det på fisk til Etienne 🙂 Til vår store skuffelse var dette bare en liten GT på 10-15kg. Etienne som er en erfaren GT fisker gadd ikke engang å ta den ombord i båten for et bilde eller veiing, men uansett en god start 🙂

Under et bilde av meg sammen med mine 2 Sveitsiske fiskekamerater, Etienne til høyre og Ernest i midten. Ernest er for øvrig 69år og sto nonstop å fisket og fikk etter hvert kallenavnet «The Machine» 🙂 For jeg kan love dere at dette fisket er tungt for kroppen. Skuldre og armer verker etter den første halve dagen og det blir bare værre. Noen av de andre kara klarte ikke å fullføre alle 6 dagene.

Flere fisk ble det ikke på oss denne dagen, selv om vi hadde noen slag etter. En kar fra Australia på en av de andre båtene hadde derimot fått en GT på hele 60kg og hadde brukt så mye kraft på å få denne ombord i båten at han ikke klarte å fiske mer denne dagen 🙂 (hovedbilde for dette innlegget er også denne fisken). Den 3dje båten hadde ikke fått noe og sånn sett en skuffende dag 😦

Dag 2 skulle bli den store dagen for min del 🙂 Etter en treg start på dagen så hugg det til like etter lunsj og den satt 🙂 Kampen var ikke helt hva jeg hadde håpet på, men likevel knallhard! Etter 5-7 min så hadde jeg landet min første GT. Vekta stoppet på 32kg, noe som er flott fisk!

En Queenfish skulle det også bli på meg denne dagen 🙂 En relativt sterk og morsom fisk å ta. Flotte hopp, gode utras m.m, men selvfølgelig ikke i nærheten av det å ta en GT.

Dag 3 var det Ernest sin tur 🙂 Først tok han en GT på 18kg og like etter tok han en på 26kg 🙂 Han hadde en drøm om å få sin første over 50kg, så ikke en gang til sammen var dette stort nok, men han var i alle fall fornøyd med at det skulle bli tellende resultat 🙂

Må vel også nevne at vi hadde en mektig opplevelse når en Hvalhai dukket opp rett bak båten vår denne dagen. Verdens største fisk! Denne svømte helt inntil båten en god stund og jeg angrer meg som en hund på at jeg ikke hoppet uti og svømte med den eller i alle fall tok på den, men ble for opptatt av å forevige dette øyeblikket med å ta foto 😦

De 3 neste dagene skulle forbli uten mer GT’er på oss. Var vel i kontakt med en og annen, men det ble kun noen Bonito’s, Emperors, Yellow tip Trevally, Queenfish og en stor Longtail Tuna som Ernest dessverre mistet i det vi skulle lette den ombord i båten 😦

Totalt for 9 fiskere fordelt på 3 båter ble det totalt 8 GT’er, under perfekte forhold, i den absolutte høysesongen, på 6 dager. Min på beskjedne 32kg var den 3dje største og 3 fiskere forble uten GT. Dette svarte så absolutt ikke til forventningene for noen av oss og jeg tviler på at noen i denne gjengen noen gang velger å komme tilbake til Oman for å fiske. Jeg fikk derimot noen tips fra noen av disse bereiste fiskerne om andre fantastiske reisemål for fremtiden 🙂

De 2 andre båtene fisket en del med lettere utstyr, samt jigging, i tillegg til dette fisket etter GT’n. De fikk dermed betydelig flere arter og mengder med fisk enn oss, men når det gjaldt GT kom vi best ut av det. Siste dag, de siste 1-2 timene valgte også jeg å finne frem det lette utstyret og det ga med en flott Queenfish og 2 Bonito’s. Var faktisk veldig gøy på lett utstyr 🙂

Selv de som jobber hos NoBoundaries sier at alt var veldig annerledes for 5-6 år siden. De senere årene har det vært litt «On and off» sier de. Tidligere om årene var alltid spørsmålene når de kom inn; hvor mange fikk du, mens nå er det; ble det noe?

Dette syntes både jeg og flere av de andre som var der at ikke er så rart. Dette fordi det bedrives alt for mye fiske rundt disse 3 øyene som er der. Bare på lodgen hvor jeg var fiskes det med poppere og stickbates 6 dager fra 3 båter pr uke i 8 mnd pr år. Og det finnes flere lodger! Fisken må etter hvert bli vant til lydene og splashene fra popperne, som tidligere fikk dem til å angripe.

I tillegg har det i alle år blitt bedrevet et utstrakt fiske av personer Bangladesh og andre land, som har fisket fra båt med håndliner og garn. Bare på stranda nedenfor denne lille landsbyen hvor vi bodde kunne vi se hundrevis av disse båtene ligge på stranda. Lyspunktet og grunnen til at disse lå på stranda og ikke var ute på havet var at disse utenlandske fikerene fra og med i februar i år ikke har lov til å bedrive dette fisket lengre. Synd for dem, men selvfølgelig svært positivt for oss sportsfiskere 🙂 Dette kan jo være veldig positivt på sikt!

Avslutningsvis får jeg nevne at på dag 6 etter fiske og middag skulle vi ha avslutningsfest på stranda med bål, samt slenge ut stenger med agn. Det skulle fiskes etter GitarSharks og Stingrays. Det forble stille i stangtuppene, men når vi skulle hjem og sveiver inn en av stengene ble det plutselig tungt, skikkelig tungt! Guidene er uenige om det er fisk eller ei og det er jeg som får jobben med å sveive inn 🙂 Det var i alle fall vanvittig tungt, og det var bevegelse. Etter en tung jobb fikk vi svaret. Et garn med halvstore steiner i bunn 🙂

Konklusjon etter 6 dg i Oman er at jeg er noen år for sent ute 😦

Har vel egentlig lovet noen av mine fiskekamerater å rangere GT og Tarpon fighter. Vet selvfølgelig at en fight kan variere veldig i styrke fra en fight til en annen, dermed et litt tynt grunnlag å konkludere, men etter min mening kommer Tarponen best ut med god margin, men har så absolutt lyst til å prøve GT fiske igjen!!!

Om under 1 måned er det Tarponfiske i Costa Rica som står på agenda’n og det gledes 😀

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s