På dag 2 i Oman ble det GT

Som i går så startet vi opp tidlig og det skulle vise seg å bli en fryktelig treg start. Ingen av oss hadde så mye som et lite touch av fisk før lunsj, med unntak av guiden som drev å fisket etter agnfisk. Han testet forresten mine Tarpon jigger og fikk blant annet en fisk han aldri hadde sett før 🙂 Her er den.

For lunsj ankret vi opp ved øy med med det blåeste, klareste vannet jeg noen gang har sett. Her skulle det være mulig å spotte fisk om det kom noen!

Vi tok en svømmetur inn til land og slappet av litt, for jeg kan love deg at dette popperfisket tar på. Å stå å kaste med poppere og stickbates på 200gr, samt selve poppingen er uten tvil det mest slitsomme fisket jeg noen gang har gjort.

Etter denne pausa var det pån igjen og nå skulle vi prøve oss på litt dypere vann. Et sted på rundt 27m hugger det til hos meg, men den sitter ikke. Jeg kan så se at 2 relativt små GT’er følger poppern, men ikke noe resultat. Etter et par nye kast kan jeg se en ny fisk prøver å ta poppern. Bommer først en gang og så en gang til, men på 3dje forsøket tar den skikkelig 🙂 Jeg setter kroken hardt gjentatte ganger og den sitter!

Kampen er hard, riktig nok ikke like hard som jeg hadde trodd på forhånd, men like fult kraftfullt. Den går aldri ut med mye line og jeg jobber stort sett med den rundt båten. Par kritiske øyeblikk hvor den er tett ved å få sena borti båtmotor, men det gikk bra 🙂 Etter 6-7 minutter er min første GT ombord i båten for veiing og bildetaking, før den fikk svømme videre 🙂

Målet for turen har vært å ta en på 40kg + og denne nådde ikke helt dit på vekta, men 32kg får vi kalle en Ok start 🙂

Vi fortsatte å ta flere drift på samme plass og Ernest var i kontakt med 2 eller 3 GT’er, en Wahoo, en Black tip Trevally med mer, men klarte dessverre ikke å sette kroken i noen av dem. Selv var jeg i kontakt med enda en GT som så større ut enn den jeg fikk, men denne tok så tett ved båten at jeg ikke klarte å sette kroken 😦

Andre og siste fisk for min del ble en Queen Fish på rundt 8-10 kg og det var i grunn en ganske morsom fisk å ta. Høyt oppe i lufta flere ganger 🙂 Vakker er den også!

Etienne som er 3dje mann på båten vår hadde en svært skuffende dag, med kun en kontakt med fisk og det var en Bonito på 5kg.

Når de 2 andre båtene kom inn var det mange skuffede ansikter å se. Det skulle vise seg at jeg var den eneste i dag med GT. De hadde riktig nokk fått noen andre arter, men ikke hva de var ute etter… Fisk til middag hadde de i alle fall klart å skaffe 🙂

Håper på litt mer bitevillig fisk i morgen, selv om jeg er en relativt fornøyd mann i dag 🙂

Tight Lines !

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s