GT fiske Oman, dag 1

Da var endelig dagen kommet, som jeg har ventet i spenning på siden jeg booket denne turen i 2018 🙂 GT (Gigant Trevally) fiske i Oman!!! Finnes det noe råere i sportsfiske verden? Den håper jeg å kunne finne ut 🙂

Spenningen og forventningene mine er i alle fall enorme og dette har gjort at søvnen stort sett uteble natt til i dag, akkurat som den gjorde natten i forveien når jeg når jeg var på reise hit. Ikke den ideelle oppladningen før man skal før man skal måle krefter mot GT’n….

Denne gangen har jeg dratt på tur helt alene, men skal fiske sammen med 2 erfarne GT fiskere fra Sveits, som heter Etienne og Ernest. I tillegg stiller selvfølgelig operatøren No Boundaries opp med svært erfarene og dyktige guider 🙂

Oman er for øvrig kjent som et av verdens desidert beste steder for å fiske stor Gigant Trevally. I tillegg er havet fult av andre spennende arter som vi skal prøve oss på de neste 6 dagene 🙂 Dette må bli rått og ikke minst slitsom. Vil nok trenge en ferie når jeg kommer hjem 😉

Dagen i dag startet i alle fall med frokost kl 5:00 før vi satte kursen for havet. Drøyt 1 times transport etappe før vi kom til et par øyer som vi skulle fiske rundt.

Allerede etter 5-10 minutters fiske hugg det til for Etienne, men det var ikke helt størrelsen han var ute etter. GT’n var kun rundt 15kg, så for denne godt vante fiskeren så gadd han ikke engang ta den ombord i båten for et bilde 🙂 Jeg fikk knipsa et dårlig bilde ved båtripa, som du ser her.

Like etterpå hadde jeg en etter og i følge guiden var dette en stor en. Jeg så plasket godt, men kjente ikke så mye som et lite nøkk i stangtuppen. Trodde den bomma, men etter å ha kikka på poppern var det tydelige tannmerker. Saken var at jeg knapt aldri har fisket med poppere før og trengte vist litt tid på å få inn rett teknikk… Saken var det at jeg poppa litt for hardt og fikk slakksnøre og det var vist viktig å ikke ha 🙂 Teknikken satt bedre etter hvert, men fisken var dessverre ikke interessert i å la meg få prøve igjen 😦

Etienne var vel i kontakt med 1 eller 2 til, mens Ernest var i kontakt med 3 stk. Den ene var en GT på 30-40kg som slapp taket like ved båten, men ikke noen flere tellende resultater på oss i dag.

Vi er for øvrig 9 fiskere her hos NoBoundaries fordelt på 3 båter. En gjeng fra Texas og en gjeng fra Australia. Texas gjengen fikk en GT på ca 20kg og Australia gutta fikk en på 60kg, noe som er en veldig stor en. Denne fiskeren hadde vært helt utmatta etterpå og hadde knapt orket å fiske de neste 2 timene 🙂 Noen andre arter ble også tatt fordelt på de 3 båtene, men ikke det helt store.

Siden dette skal være et av verdens beste steder for GT fiske må jeg innrømme at jeg ble litt forundret når jeg hørte at 3-4 fisker pr båt pr dag var hva de karakteriserte som en svært god dag. Trodde det skulle vært langt flere.

Alle GT som blir fanget blir for øvrig tagget/merket og når jeg spurte om de ofte fanget samme fisk flere ganger, sa de at de kun hadde tatt 1 tagget fisk her på 8 år…. Dette vil vel si at fisken lærer av sine feil. Disse 3 båtene fisker 6 dager pr uke på de samme stedene, 8mnd pr år. GT’n er også så den stort sett holder seg på de samme stedene. I mitt hode, har jeg vanskelig for å tro det gode fisket her kan forbli godt over tid da…

Uansett er det ikke slik at jeg har mistet troa etter 1 dag, for jeg er laksefisker og vant med å ikke få fisk 🙂 Så jeg koser meg i Oman og har stor tro på at det skal bli minst 1 GT på meg i løpet av uka 🙂 Forholdene er også svært bra, med passe mye vind i rett retning, samt at dette er prime time for GT fiske her!

Kan for øvrig nevne at hele Oman er som en gedigen ørken. Om de ikke hadde hatt olje, fisk og kameler her så kan jeg ikke fatte hvordan man skulle kunne leve her 🙂

På 3 timers biltur gjennom Oman så alt ut som på bildene under…

Håper det blir noen flere fangst foto i morgen 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s