Alle videoer fra mine Tropiske fisketurer

Selv om jeg har bedrevet fiske i tropiske strøk mer enn 15 år nå, så er det kun de siste årene jeg har hatt med meg videokamera for å filme deler av fisket. Dette gjør jeg først og fremst fordi jeg selv syntes det er gøy å kunne sette meg ned for å kikke på opplevelsene jeg har hatt, mens jeg til stadighet drømmer meg tilbake 🙂 Å kunne dele disse opplevelsene med andre ivrige fiskere er en bonus 🙂

Siden det etter hvert har blitt en del videoer så tenkte jeg å samle alle i en og samme post, slik at de blir lettere å finne de ulike for både meg og andre som har lyst til å ta en titt. Her kan jeg jo bare fylle på etter hvert som nye videoer blir laget.

1546274451716-1

Må nevne at de første videoene jeg laget ikke er noe stort håndtverk 🙂 Har derfor laget en egen rangering, hvor jeg starter med den jeg selv syntes er best og avslutter med den jeg selv syntes er minst spennende 🙂

Den aller første videoen er riktig nok ikke med i denne personlige rangeringen, men er plassert der fordi jeg nettopp ferdig med den. Dette kan nesten kalles en premiere selv om den ble publisert i egen post på Fiskekameratene for et par dager siden. Dette er en ren bildevideo hvor jeg har funnet frem noen av de bildene som jeg selv syntes er aller best. Her er de fleste bildene fra Barra del Colorado, hvor jeg fisker aller mest, men det er  også med en del bilder fra Stillehavskysten i Costa Rica, samt fra Florida 🙂

NB! Husk å trykke på HD knappen for best mulig kvalitet på alle videoer!.

Så får vi fortsette med en video fra mine 2 aller beste dager i Barra. Video inneholder også fiske fra 4 dager i slutten av desember 2017, men det var 2 dager i begynnelsen av januar 2018 som var helt spinnville og som det meste av materialet er hentet fra. Husker ikke helt det totale antallet Tarpon jeg landet disse desemberdagene, men på disse 2 januardagene landet jeg i alle fall 23 store Tarpon hvor 22 av dem ble tatt på flue 🙂 Selv syntes jeg dette er den beste fiske videoen jeg har laget, da jeg hadde plenty med materiale å jobbe med, samt at de bringer minnene tilbake til mine aller beste dager med fiskestanga i hånda 🙂

Link til video under bildet!

img_1716-2

Trykk her for å se video 🙂

Videoen som kommer på plass nr 2 i min egen kåring må være fra oktober 2018 når jeg hadde med meg en hyggelig gjeng fra Norge. Vi fikk relativt godt med fisk og det var ikke bare jeg som var ivrig med GoPro og bildekamera på denne turen 🙂 Dermed ble det myyye bra materiale å jobbe med. I løpet av turen ble det blant annet tatt 2 stk Tarpon på rundt 100kg og flere like i underkant 🙂

Link under bilde!

snapseed 3-1

Trykk her for å se video 🙂

Video nr 3 på lista mi er det nok ikke mange som har sett, da det er lenge siden jeg postet den. Veldig mange fisk ble det ikke på denne turen siden det var de værste forholdene jeg noen gang har hatt under mitt fiske i Barra. Pga enormt med vind og regn ble ikke mulig å fiske fra båt. I stedet kjørte vi et stykke gjennom kanalene nordover med båt, til en strand hvor vi fisket fra land, såkalt surfcasting. Hadde faktisk mye action, selv om det ikke ble så all verdens mange av de jeg fightet som ble landet. En fantastisk morsom opplevelse å ta store Tarpon´s fra stranda. Det er nok derfor videoen kommer såpass høyt opp på lista mi, fordi den er veldig annerledes enn de andre 🙂

Link til video under bilde!

img_7078

Link video finner du her NB! Her kommer du inn på en post med diverse skriverier hvor du må litt ned i posten før du kan starte videoen.

Video nr 4 er en av mine siste, altså fra desember 2018. Her hadde jeg 4 dagers fiske i Barra, hvorav 3 av dagene var svært bra, mens siste dagen så vindfull at det kun ble fiske i elvemunningen. Totalt ble det 18 Tarpon + noen Jack, noe som er helt ok for å være offseason 🙂 Satt for øvrig rekord i antall dobbel fighter på denne turen. De 3 første dagene hadde jeg og Jef flere dobbel fighter med Tarpon enn jeg har opplevd til sammen på de foregående 15 årene 🙂 Riktignok må det nevnes at de fleste ganger jeg har vært i Barra så har jeg fisket alene og dermed vanskelig å doble fights 🙂

Link til video under bildet!

a719bc1a-b08c-4ee3-a75a-5ca78aa4e914

Trykk her for å se video 🙂

Plass nr 5 får jeg ta den første videoen som ble laget etter at jeg og Geir Jarle laget denne FB bloggen Fiskekameratene. Dette var vel også første gang jeg hadde med meg en kamerat til Costa Rica kun for å fiske. Turen var tidlig i april 2017 og vi var ikke helt heldige i forhold til værforhold. Mye vind gjorde at vi i hovedsak ikke kom oss ut på havet og måtte fiske i elvemunning og oppe i elva det meste av uka. Tarpon ble det uansett landet hver dag, selv om antallet ikke var helt i henhold til forventningene… For Geir Jarle som var med på dette for aller første gang så syntes han jo dette var helt spinnvilt. Han hadde jo aldri opplevd hvor bra dette kan og ofte er i Barra 🙂 Uansett en fantastisk tur med en av mine aller beste kamerater!

Link til video finner du under bildet!

img_3570-1

Her er linken til denne videoen! I likhet med video nr 3 kommer du inn på en tidligere post hvor du må nedover på posten for å starte video. 

På plass nr 6 får vi ta den aller nyeste, om vi ser bort fra denne bildevideoen som er ny i denne posten. Her fisket jeg langs Stillehavskysten av Costa Rica, på Playa Garza.  Det ble myyye Dorado, mine første Tunfisker, samt Sailfish. Opplevelsen av å være ute på Stillehavet kan være fantastisk og veldig annerledes enn i Barra. Vannet er krystallklart, man ser ofte mye forskjellig fisk som hopper, enorme stimer av Delfiner og mye annet. Håpet har jo vært å få en STOR Marlin hver gang jeg har fisket der, mette har dessverre ikke skjedd meg enda… Regner det som sikkert at det vil skje før eller siden, for Costa Rica er viden kjent for sitt gode Marlin fiske 🙂

Link til video under bilde 🙂

07e1e118-5c91-4fcd-b96b-07dee5885d29

Videoen finner du her

Video nr 7 er en av de videoene hvor alt av film materiale som jeg hadde å jobbe med var tatt med mobiltelefon. Er derfor ikke så mange spektakulære klipp, men likevel noen fine filmsutter og bilder syntes jeg 🙂 Her er det i hovedsak fiske fra Barra del Colorado, men også noen bilder fra en dags fiske som jeg hadde på Stillehavskysten av Costa Rica. Her ble det både Dorado og Sailfish 🙂 Dette var for øvrig tidlig 2016.

Link til denne videoen, som jeg ikke tror tidligere er publisert på Fiskekameratene, finner du  under bildet 🙂 

IMG_3691

Link til denne videoen finner du her

Siste video er fra 2014 hvor jeg hadde med min svoger Jairo på tur til Barra. Selv om han er Costaricaner så hadde han aldri vært her tidligere og var på ingen måte noen erfaren fisker 🙂 Første Tarpon han landet brukte han 2 timer på å fighte. Siste timen spurte han jevnlig om ikke jeg kunne ta over, noe jeg selvfølgelig ikke gjorde 🙂

Dette var førte gangen jeg prøvde meg på å redigere en film og kvalitet er der etter…

Som du sikkert har fått med deg nå så finner du link til video under bildet 🙂 

helges-iphone-085

Her er link til min første og dårligste film så langt, fra 2014 🙂

For de som liker å kikke på disse på disse videoene jeg lager få kommer det nok flere fremover 🙂 Håper det blir litt materiale å jobbe med etter mitt GT fiske i Oman nå i Mars/April, samt fra de planlagte turene til Costa Rica i 2018 (Mai og Oktober).

Her kommer den første nye 🙂

Filmen er fra mitt opphold i Oman i begynnelsen av April 2019. Var overbevist før avreise om at jeg skulle til verdens beste destinasjon for å få mye og stor GT, men stedet skulle vise seg å være oppskrytt eller i alle fall ikke helt hva man får innrykk av når man søker på internett 😦 Skulle nokk vært der 5-7 år tidligere. GT ble det uansett på meg, samt et par andre arter 🙂

img_5539

Her finner du link til video!

Her en video fra Tarponfisketur til Barra del Colorado i mai 2017. Denne gangen var vi 7 ivrige fiskere på tur, men fisket var ikke helt i henhold til hva jeg har vært vant med i Costa Rica. Selv om det ikke ble så mange Tarpon så hadde da spesielt jeg noen fighter med Tarpon i enden av snøret som jeg sent kommer til å glemme og som jeg fikk fanget på film 🙂 Disse fightene med mer kan du se på denne videoen.

img_0003

Link til video finner du her!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s