Lyst til å bli med på tur til Tarponens mekka?

I 2018 la jeg ut en lignende post, hvor jeg inviterte med folk som lider av samme galskapen som meg, til mitt lille paradis i Costa Rica for Tarpon fiske. Dette var kjempetrivelig og fikk mange nye hyggelige bekjentskaper 🙂 Tenkte derfor å gjøre det samme et par ganger i år. Da har jeg i alle fall en unnskyldning for å dra på tur selv 😉

Barra del Colorado i Costa Rica er sannsynligvis verdens absolutt beste destinasjon for å fange mye og stor Tarpon. Her er det så mye og bitevillig Tarpon at man ikke tenger å være noen dreven fisker for å kunne få oppleve sin livs kamp med fiskestanga i hånda.

Nevner kort at vi fisker blindt, men ser ofte de store stimene med Tarpon som ruller i overflaten rundt båten 🙂

Vi fisker vanligvis med 2 pers i hver båt, men mulig med 3 pers om man ønsker det. Her fisker vi med cirklehook og agn, med jigger, wobblere eller flue (enhånds 9 fot klasse 12 eller mer). Snittstørrelse på Tarponen er omkring 60kg og du vil mest sannsynlig få dem betydelig større!

I tillegg til Tarponen så finnes det mye annet spennende å få på kroken der, som f.eks Jack, Trippletail, Barracuda, Cubera, små hai med mer og ikke minst Tunfisk og store Wahoo om man ønsker å prøve seg på de 🙂

Barra del Colorado er en liten fattig fiskerlandsby isolert fra resten av omverdenen, med fantastisk natur og dyreliv. Etter et par timers kjøretur gjennom jungelen må man bruke båt siste timen før man er fremme.

Never også at jeg ikke er noen turoperatør som tar betalt for å organisere turen, men er med som ivrig turdeltaker. Etter å vært gift med min kone som er fra Costa Rica i 15 år, så begynner jeg å kjenne landet godt og har mange bekjentskaper som du vil dra nytte av 🙂 Altså dette vil bli en selvkost tur som er billigere enn hva du kunne fått til på egenhånd!

Datoer som jeg har sett for meg er i den såkalte høysesongen og hvor jeg blant annet har sett på månefaser, som er viktig i forhold til hvor hissig Tarponen er til å bite. Også styrt unna datoene hvor det arrangeres fiskekonkurranser for å unngå at det blir for mange folk og båter der.

Første planlagte tur er 3 til 12 mai. Datoene her er ikke 100% spikret og jeg kan derfor vurdere andre datoer om det skulle passe bedre. Har allerede noen som har nevnt at de ønsker å bli med på tur til våren, men er avhengig av at det blir med noen til, samt en som jeg kan dele båt med for at turen skal kunne bli en realitet for meg.

Tur nr 2 er datoene spikret. Turen vil gå fra 4 til 13 oktober. Her er vi allerede 9 pers fordelt på 4 rom og båter. Stedet vi skal bo har 6 rom og jeg ser for meg at vi kan fylle 2 båter og 2 rom til, altså 4 pers til.

Skulle du ha lyst på mer info så send meg en PM, mail helgestorihle@hotmail.com eller ring meg på tlf 95824588.

Kan nevne til slutt at jeg begynner å få en del tropiske arter på lista mi (noen kan du se på bilde under), men at ingen så langt har vært i nærheten av å kunne måle seg med «the Silver King» (Tarpon). Dette MÅ oppleves om du er en lidenskapelig fisker!

Om du ønsker å lese, se bilder og videoer fra mine tidligere turer til Barra del Colorado så finner du det på FB blogg Fiskekameratene 🙂

Tight Lines!

Helge

4 kommentarer

  1. Hei Øyvind
   En flybillett tur/retur CR koster omkring 8000kr, så koster det 350dollar pr dag for mat, overnatting og fiske. 50dollar rimeligere om dere bor og fisker 3 stk sammen.
   Litt transport, samt 2 netter på hotell i San Jose kommer i tillegg.
   For et opplegg slik som jeg har beskrevet i posten vil det havne på 25-30 tusen inkl flybilletter 🙂

   Om du vil høre mer om dette så ring meg. Mye lettere å få beskrevet godt hva du kan forvente 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s