Fiskeåret 2018, opplevelser fra Norge, Costa Rica og Florida

 • Året 2018 har som tidligere år både bestått av oppturer og nedturer. Aller flest oppturer og ikke minst en god del spennende arter 🙂
 • Året startet i alle fall med et brak 🙂
 • Hadde som vanlig ca 1mnd i Costa Rica fra slutten av desember til midten av januar. Tarponfisket var egentlig unnagjort før nyttår og planen var å dra sammen med Clifford til Stillehavskysten for å prøve oss på Marlin tidlig i januar. Men like før planlagt dato kom uværet og ødela for den turen.
 • Forholdene i Barra var derimot perfekte og dermed ble det en 2 dagers tur til dit før hjemreise til Norge. Det skulle vise seg å bli de 2 beste dagene med fiske jeg noen gang har opplevd 🙂
 • Normalt sett fisker både jeg og guider mens jeg er der alene, men før Clifford hadde rukket å kaste uti satt den første for meg. Sånn fortsatte det, slik at det ble kun jeg som fisket. Faktisk var det så bra at det ble satt en all time high for Clifford som guide, da jeg landet 12 store Tarpon på flue før lunsj 🙂 Riktig nok en sen lunsj og så slitne armer at det ikke ble fiske etter lunsj 🙂
 • Dag 2 ble nesten like bra med med totalt 11 Tarpon, hvorav 10 av dem ble landet på flua 🙂 23 Tarpon på 2 dager skal nok bli vanskelig å toppe, men man vet jo aldri 🙂
 • En tur til til Costa Rica skulle det også bli før laksefisket startet hjemme i Norge. Hadde for første gang invitert med meg en gjeng til Barra på Tarponfiske, 8 pers totalt. Selv om selve fisket kunne vært betydelig bedre så ble det brukbart med fangst. Alle fikk Tarpon, noen fikk mange og de fleste fikk også oppleve andre arter som Jack og Bullshark på kroken 🙂
 • Fantastisk hyggelig tur med nye fiskekamerater 🙂 Flere fra denne gjengen har allerede sagt de vil bli med igjen i 2019 og det må vel tyde på at de var fornøyd 🙂
 • Så var det laksefiske i Namsen som stod for tur.
 • Sesongen startet godt med en laks på over 11kg etter ca 15minutters fiske. Men etter dette skulle det bli unormalt langt mellom fiskene. Vannmangel skulle gjøre årets laksefiske vanskelig i både juni og juli som jeg var i Namsen.
 • Ett par høydepunkter skulle det likevel bli 🙂 Personlig rekord på singleharling med laks på 14,6kg og en flott tur med min 8 år gamle sønn, som fikk 3 lakser med største på omkring 7,5kg.
 • Noen lakser til skulle det riktignok bli, men disse 2 nevnte var helt klart de som jeg husker best 🙂
 • Agustfisket etter laks, som forøvrig skulle vise seg å bli veldig bra, uteble for min del 😦 Men før jeg dro hjem fra Trøndelag ble jeg og noen kolleger invitert med på havfiske i Flatanger av Kjell Petterson. Der skulle vi få oppleve en fantastisk dag på havet, faktisk den beste dagen ever på havet her til lands for min del 🙂 Vi tok myyyye stor Torsk, enorme mengder med Sei og Lyr i tillegg til noen Ur og noen store Langer.
 • Jobben med rensing og filetering var tidkrevende og ikke fult så gøy som selve fisket 😉
 • Selv om fisket hjemme i Norge uteble i August så ble det uansett et par dager med fiske 🙂 Dro på familieferie til Florida og før avreise hadde jeg selvfølgelig fremforhandlet et par dagers fiske 🙂 Turen skulle da gå til Hutchinson Island hvor jeg skulle fiske etter Goliath Groupers og Gigant Sharks med Capt. Ben Chancey 🙂
 • Først måtte vi skaffe agn og det var gøy i seg selv. Både Kingfish (ny art for meg) og Bonito’s på 2-5kg. Først fanget jeg en «liten» Goliath Grouper før jeg virkelig skulle få oppleve noen av de lengste og tyngste 7-8 minuttene i mitt liv. En Goliath på rundt 200kg gjorde at jeg spydde av utmattelse etter å ha landet den. Fantastisk å ha opplevd, men noe jeg aldri har lyst til å gjøre igjen 🙂
 • Ble for øvrig kommentert på FB av Norges største turoperatør for Tropiske fiskereiser at dette sannsynligvis var den største Goliath Grouper’n tatt av en nordmann 🙂
 • Dag 2 var vi på jakt etter store haier. Målet var nok å få en svær Bull- eller Hammerhead shark. Det ble det ikke, men 2 NurseShark på ca 125kg hver var helt greit 🙂
 • Ikke noen spesielt spektakulær fight, men i alle fall en ny art og gøy å ha opplevd 🙂
 • Etter dette var det planlagt at jeg skulle jeg vært med på dette Makrellstørje fisket. Søknaden var godkjent, men dessverre ble det problemer med båt 😦 En gedigen nedtur, for dette hadde vært en drøm å få være med på!
 • Det gikk også til dundas med det planlagte overvåkningsfisket etter laks som jeg hadde gledet meg veldig til. Denne gangen for mye av det tidligere etterlengtede regnværet… Får satse på at dette kan bli en realitet i 2019 🙂
 • Oktober var det tid for å ta med nok en gjeng til Costa Rica på Tarponfiske, 7 pers denne gangen 🙂 Fisket var helt ok for de av oss som valgte å fiske med jigger, selv om jeg vet at fisket kunne vært myyyye bedre. Gjengen som var med var i alle fall superfornøyde 🙂 2 av Tarponene som ble tatt var før øvrig omkring 100kg og flere like i underkant 🙂
 • Årets siste tur til Costa Rica må også nevnes. Her ble det først 4 dagers godt fiske i Barra del Colorado, hvor jeg opplevde å lande 18 Tarpon + noen Jack’s. Mange doble fighter i båten hvor det i all hovedsak var jeg og Cliffords 15 årige nevø Jef som kjørte fisk samtidig 🙂 Fiskene som Jef landet kommer i tillegg til mine 18 Tarpon’s 🙂 Hadde også en av mine livs tøffeste fighter med en spinnvill Tarpon i et ekstremt uvær hvor jeg knapt klarte å stå oppreist i båten 🙂
 • Siste fisketur i 2018 var langs Stillehavskysten i Costa Rica på Playa Garza (Nicoya). Selv om det ikke ble noen Marlin hadde jeg og Clifford 2 gode dager på havet 🙂 Totalt 9 Dorado’s, 2 Tunfisk og 1 Sailfish. Både 1 av Doradone og 1 av Tunfiskene landet jeg på flue 🙂
 • Hva 2019 kommer til å by på gjenstår å se. Første tur er i alle fall booket og da går turen til Oman for å måle krefter mot store GT’s. Gleder meg VELDIG til dette og er spent på om dette kan måle seg med den fantastiske Tarpon’en som så langt uten tvil er den mest givende tropiske fiskearten jeg har fightet så langt!
 • Minst et par turer til Costa Rica blir garantert også, og så er jo et par mnd med laksefiske i Namsen bankers 🙂
 • Nevner til slutt at det er skrevet dagsrapporter etter de aller fleste fiskedagene, hvor jeg etter beste evne prøver å beskrive mine opplevelser med bilder og ord. Redigert en del videoer fra turene også. Dette finner du med mer på FB siden til Fiskekameratene.
 • Tight Lines !
 • Helge
 • Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s