God dag på Stillehavskysten i Costa Rica, 29 des 2018

Jammen skulle det ikke bli et par dager til med fiske før nyttår 🙂

Denne gangen har jeg tatt med Clifford (guiden min fra Barra del Colorado) til en bekjent av han til Playa Garza. Denne guiden vi besøker heter Bayber og har drevet med sportsfiske her i over 40år.

Både Clifford og jeg mangler Marlin på lista vår og det er målet for turen. Denne første dagen skulle riktignok Marlin utebli, men likevel skulle det bli en fartsfylt og god dag 🙂

I motsetning til andre steder jeg har bedrevet Deep Sea Fishing her i CR så er dette veldig tett ved land og i stedet for å bruke mye av dagen på transport starter vi omtrent med en gang. Drøye 15 minutter etter vi var kommet ut i båten var det stangbøy 🙂

En 15-20kg’s Dorado kan kalles en god start 🙂

Ei lita stund etter oppdager sønnen til Bayber en stor stim av delfiner og vi setter kursen mot de, for der er det normalt Tunfisk å finne 🙂

Like før vi er kommet frem til de hugger det til i fluestanga som vi har lagt ut og denne gangen skulle jeg få min første Tunfisk 🙂 Ikke verdens største og ei heller hardeste fighten, men like fult en ny art for min del 🙂 For øvrig rundt 6kg.

Deretter er vi fremme til stimen av Delfiner og det kan ikke kalles annet en ett fantastisk syn!!!!

Vi stopper så opp for å kaste med popper og flue. Jeg kroker en ny Tunfisk med popperen og denne er betydelig større! Siden jeg er vant til Tarponfiske strammer jeg til bremsen og legger skikkelig press på den, men sena tålte vist ikke like mye som den jeg er vant til og pang….

Skulle uansett ikke ta lang tid før det skulle bli mer action med poppern. Denne gangen kroker jeg en Dorado. Når jeg får den i nær båten kan jeg se at nok en Dorado følger den jeg har kroket og Clifford kaster flua mot den og kroker den 🙂 Dermed ble det doble fight her også 🙂 Jeg lander min, mens lederen til Cliff ryker rett før den skal landes….

Clifford skulle uansett få sin revansje og lande en flott Dorado litt senere 🙂

Vi fortsatte å ta Dorado’s jevnt og trutt utover denne dagen, noen på popper og flue og noen med trolling. Totalt 7 Dorado’s, så fisk til svigemors ceviche for nyttårsaften er i alle fall sikret 🙂

Dagens absolutte høydepunkt var også med popperstanga. Jeg kroker nok en Tunfisk, vi er alle usikre på størrelsen med det samme, men det er tydelig at det er en bra fisk. Klok av skade kjører jeg denne betydelig mer forsiktig og den går dypt… Jeg får den opp noen meter før den går ut med minst det samme. Slik holder jeg på drøyt en time før den plutselig bestemmer seg for å bli med hele veien opp 🙂

De ser så små ut på bilde med de er så kraftige, harde og massive at denne veier 25-30kg.

Det å fange en slik Yellowfin Tuna var på ingen måte like spektakulært som å fighte en Tarpon, men likevel utrolig gøy å ha opplevd 🙂

Så får vi satse på at Marlin’en er bitevillig i morgen. Uansett Marlin eller ei så er jeg super happy 🙂

Tight Lines!

Helge

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s