Siste dag med Tarponfiske i 2018, 22 desember

Som ventet var ble det fiske i elvemunningen i dag. Dette i form av at vi ankrer opp så lang ut mot der bølgene bryter som mulig. Det blåste kraftig og for at vi skulle unngå å blåse oppover elva må vi henge ut et stort dekk bak båten som strømmen i elva tar tak i 🙂

Det å ha et tau ned til anker i front og et tau med et dekk hengende bak kan selvfølgelig være utfordrende når man skal fighte stor og vilter fisk 🙂

Forventningene til dagens fiske var ikke veldig store, i alle fall ikke før jeg begynte 🙂 Det var ikke noe fisk å se i overflaten, men likevell startet dagen med et brak 🙂 Hadde knapt rukket å slippe wobbleren uti før det hugg til og den sitter 🙂

Er ganske annerledes å fighte fisk her i munningen, da det kun er 4-6 m dypt, strøm i elva, samt svære bølger som du ikke har mulighet til å slippe deg etter/gjennom om fisken skulle dra til havs. Man må derfor legge mye press på fisken og prøve å få den til å snu, slik at du har fighten i nærheten av båten.

Denne første Tarponen jeg kroket i dag, så klarte jeg nettopp det, altså å holde den på en fornuftig avstand. Fighten var hard, men ikke så alt for lang og etter snaue 20min så hadde jeg en flott Tarpon på ca 60kg hengende ved ripa 🙂

Ikke så lenge etter biter det igjen, denne glipper etter et par hopp, men jeg tenker for meg selv at kanskje dette også skulle bli en like god dag som de foregående.

I løpet at de 2-3 første timene var vi borti godt over 10 Tarpons, men som det pleier å være når man fisker med wobblere etter Tarpon så glipper de fleste. En av dem satt riktignok på en god stund. Dette var en stor en som ikke ønsket å bli med i samme retning som jeg ville ha den. Lange utras, samt flere flotte hopp utover mot det åpne hav. Måtte dermed legge så mye press på som jeg klarte og pang så røk den 200lb lederen 😦

Videre frem mot lunsj var vi sikkert i kontakt med 2-3 fisker til, men den voldsomme aktiviteten som var fra start uteble. Kun en Jack som ble landet.

Ettermiddagene pleier ofte å være de beste i elvemunningen og vi var derfor optimistiske når vi dro ut igjen. Men det skulle ta unormalt lang tid før vi skulle få det første hugget. Det kom på stanga mi, men andre eller tredje gangen den var oppe i lufta så spyttet den ut wobbleren.

Jeg lander deretter dagens andre Jack. Dette skulle bli turens siste fisk. Hadde riktignok noen hugg og fisker i lufta etter dette, men i dag var det ikke så mange som ønsket å bli med hele veien inn.

Totalt sett må jeg si meg svært fornøyd med mine 4 dager her. Det har gitt 18 Tarpon og 2 Jack, samt 2 Tarpon til Jef som resultat av at vi har kroker 2 samtidig 🙂

Nå venter litt julefeiring med familien i San Jose, før jeg skal prøve å få sniket inn et par dager med fiske på Stillehavskysten. Hørt at det er noen store Marlins, Rosterfish + div annet som svømmer rundt og venter på meg der 🙂

God Jul og Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s