Ny god dag med en fantastisk avslutning, 21 des 2018

Som de 2 foregående dagene var det mye Tarpon å se når vi kom ut på havet, utenfor elvemunningen. Eneste forskjellen fra i går var at den nå virket til å være mer på hugget 🙂

Kroket den første på flua etter få minutter. Som vanlig ga den en god fight, slik at jeg hadde noe å stri med en halvtimes tid 🙂 Fisken ble landet og var på omkring 70kg 🙂

Etter dette hadde jeg fire fisker oppe i lufta før jeg omsider fikk kroket en som satt. Og for tredje dagen på rad skulle vi fighte 2 fisker samtidig 🙂 Jef kroker også en Tarpon på flua og som vanlig fullstendig kaos til tider 🙂

Vi driver på omkring en halvtime før min er klar for landing. Den legger blanksida opp, men like før vi skal ta tak i lederen så gjør den et byks og spytter flua. Altså ikke tellende resultat 😦 Like etter lander Jef sin Tarpon, som var på ca 55kg 🙂

Etter dette dør det litt ut, sett i forhold til den aktiviteten vi hadde hatt de 2 første timene. Er borti en og annen, men må jobbe litt mer for hvert touch. Jeg skulle like vel klare å lande 2 Tarpons til før lunsj, samt ha nok en doble fight 🙂

Den første av disse var i grunn ganske spesiell da jeg så fisken kom som ei kule og tok jiggen min like før jeg skulle lette den ut av vannet 🙂 Når en fisk på omkring 60kg tar med kun 2-3m line ute skal jeg love deg at du kjenner det i stangtuppen 🙂

Dette var vel også tidspunktet hvor dagens andre doble fant sted, men var en relativt kortvarig affære. Roy kroker en på jiggen og har den oppe i lufta et par ganger, men glipper etter et drøyt minutt.

Etter at jeg har landet nok en Tarpon på omkring 50kg var det tid for lunsj. Etter lunsjen tok det ikke lange tiden før jeg kroket dagens største. Dette var ei kraftpakke av en yellowbelly Tarpon på ca 85kg. Enorme utras, samt flotte hopp, men dagen og kanskje tidenes høydepunkt lot fremdeles vente på seg 🙂

Før vi kommer til det så var vi i kontakt med relativt mye fisk, men få som beit skikkelig. Hadde en god og lang fight med en Tarpon som glapp like før landing igjen.

Halvveis ut i ettermiddagsøkta så vi mørke skyer på himmelen som kom mot oss. Det begynte å blåse kraftig og det kom mye regn. Vi kunne se at regnskyene ville passere og da roer normalt vinden seg, men ikke denne gangen. Vinden fortsatte med uforminsket styrke og det var omtrent umulig å stå oppreis i båten pga bølgene. Vi var alle enige om at det var umulig å forsette fisket og begynte å sveive inn. Like før jeg hadde fått sveivet helt inn hugger det til «Fish On» 🙂

Denne er vilter, elleville utras og hopp kom tett som hagel 🙂 Jeg fikk stablet meg på ustø bein fremover i båten slik at jeg fikk satt meg på stolen der for å fighte. Clifford måtte holde motoren på båten i gang for å styre oss korrekt i forhold til bølger, samt sørge for at vi ikke fikk fisken under båten, da det ville vært umulig for meg å bevege meg om fisken skulle gå på kryss under.

Vi begynner å komme farlig nære elvemunningen, hvor de store bølgene bryter og MÅ dra med oss fisken utover. Dermed måtte jeg bevege meg bakover i båten igjen, noe som er lettere sagt enn gjort, men på merkelig vis gikk det greit 🙂

Etter en 40 minutters fight er den klar for landing. Får den inntil båtripa slik at Roy får løs kroken 🙂 Fisken var for øvrig ikke større en ca 55kg.

Ikke lett å gjenskape denne opplevelsen med ord, men skal love deg at jeg kommer til å huske den lenge, for dette var vilt!!!! Jeg kommer i alle fall å sovne med et smil om munnen i dag og drømme om denne fighten hele natta 🙂

Ser ut som at morgendagen blir siste dagen i denne omgang. Om værvarselet er korrekt vil det bli mye bølger og dermed å ankre opp i elvemunningen som er greia. Normalt ikke like godt fiske, men fightene vanvittig tøffe 🙂 Faktisk så jeg syntes det er helt alright å få prøvd dette igjen 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s