God start på mitt desember fiske i Barra, 19 des.

Avslutter 2018 på samme sted som jeg begynte dette året, nemlig i Barra del Colorado. Stedet som har gitt meg noen av mine aller beste fiskeopplevelser 🙂

Dagen i dag kan nok ikke måle seg med de 2 dagene jeg opplevde i starten av januar, men likevel en fantastisk dag!

Startet opp i San Jose kl 04:00 og var dermed ikke igang med fisket før kl 10, dermed ikke full dag. Likevel rakk jeg å lande 6 Tarpon 🙂 Riktignok med god hjelp, for i dag hadde jeg med meg både Jef, Clofford og Roy.

Første Tarpon ble tatt på jigg og var en helt ok fight. Flere flotte hopp og gode utras, men ga seg etter en halvtimes fight og veide omkring 55kg.

Når nr 2 skulle landes ble det noe mer action da Jeff kroket en på flua, mens jeg sto og fightet en på jigg. Fiskene gikk på kryss og tvers og hoppet om hverandre, men utrolig nok gikk det bra. Jeg landet min (ca 65kg), mens Jeff mistet sin etter en 45min knallhard fight 🙂

Dagens 3dje var utvilsomt en av de hardeste fightene jeg har opplevd. Jeg fisket nå med flue og kjenner en fisk som tar, men føler ikke at jeg får kroket den skikkelig da den kommer mot meg som ei kule. Jeg sveiver som en gal og forstår at jeg må fort bakover i båten. Der må jeg forbi både Jeff og Roy som har snørene ute. Samtidig som jeg prøver å komme meg forbi dem hopper Tarponen opp helt inntil båten i front og er oppe i lufta langs hele båtsiden. Dvs at fisken er så tett ved oss at vi alle kunne tatt på den 🙂 Etter dette drar den på skikkelig langtur. Deretter ble det bare tungt, skikkelig tungt!!!!

Det viser seg nemlig at jeg har klart å kroke Tarponen bak gjellene…. Kjente tidlig at noe var galt og så når jeg etter hvert fikk den noe nærmere båten så jeg at jeg dro den baklengs. Har aldri måtte legge så mye press. Brems på maks samt at jeg la press på med hender, dette var eneste måte å få den nærmere. Hadde den på et tidspunkt helt inne ved båten slik at Roy hadde tak i lederen, før den dro på tur igjen. Etter deres regler er dette nok til å kalle det tellende resultat, selv om det ikke er helt tellende resultat etter etter min regelbok 🙂

Det som er helt sikkert var at fighten fortsatte lenge etter dette og resulterte i at fluestanga mi ikke tålte presset og knakk, det samme gjorde fluekroken, en Owner AKI 7/0 og det skal noe til 🙂 Fisken var for øvrig en yellow belly Tarpon på omkring 65kg.

Så var det tid for lunsj, på nytt sted denne gangen, da Hilma som normalt serverer meg har dratt på juleferie 🙂

Etter lunsj fortsatte det gode fisket og som før lunsj var det mest aktivitet på jiggene, men alle 3 som ble landet ble tatt på flue 🙂 Ingen spektakulære hendelser, foruten at en av dem som hadde 2 hopp som må ha vært 5 meter høye 🙂 Kan også nevne at vi fightet 2 samtidig to ganger, samt hadde flere hugg på annen stang men jeg fightet fisk 🙂 Hadde vel totalt kontakt med mellom 30 og 40 Tarpon i dag. Vekta på disse 3 siste som ble landet var 50, 60 og 30kg. Altså ingen giganter i dag.

De gode forholdene ser ut til å holde seg de neste dagene så dette ser lovende ut! Gleder meg til i morgen 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s