GT fiske i Oman

Har i senere tid drømt om å fange min første GT, altså Gigant Trevally, og når jeg først begynner å drømme om noe slikt klarer jeg ikke å få det ut av hode før det er realisert… Dermed er drømmeturen nå booket 🙂

For de som ikke kjenner til hva en GT er så er den i familie med Jack’n som jeg har fanget relativt mange av i Costa Rica tidligere. Kreftene i en Jack er relativt heftige greier, selv om de normalt bare er på +\- 10kg. GT’n derimot kan bli opptil 170cm lang og 80kg tung…. Disse skal skal gi en av de råeste fightene som en fisk kan gi og vil nok i mange tilfeller gå av med seieren når du skal måle krefter mot den 🙂

Stedet jeg har valgt er Oman som ligger ved munningen av den Persiske Gulfen, på grensen til Emiratene. Og stedet hvor jeg skal fiske ligger noen timers kjøretur fra flyplassen. Er vistnok viktig å starte kjøreturen tidlig på dagen, for veiene skal være dårlige og med lite lys, dermed fare for å kjøre på kameler om man kjørte i mørke 🙂

Grunnen til at jeg valgte Oman er av den enkle grunn at jeg tror de kan tilby verdens beste GT fiske.

Her vil jeg neppe få noen soft start, for i følge hva jeg har klart å lese meg frem til er ikke dette bare verdens beste sted å fiske GT, det er også stedet hvor du finner de aller største eksemplarene 🙂 Målet for turen er dermed å få en på 40kg ++

Turen er fra 28 mars til 4 april 2019, midt i høysesongen og jeg skal fiske hos NoBoundaries som etter hva jeg har blitt fortalt er den største, mest proffe og seriøse operatøren der borte. Sjekk FB profilen og web.siden deres, så tror jeg en hver med snev av fiskeinteresse vil få reisefeber 🙂

Denne gangen drar jeg helt alene, men skal fiske på en båt sammen med 2 andre. Hvem dette er eller hva slags språk disse snakker vet jeg foreløpig ingenting om.

Etter at turen var booket fikk jeg tilsendt et skriv om hva jeg måtte ha med og hva jeg måtte kunne klare å håndtere selv. Her skjønte jeg raskt at alt jeg har av stenger, sneller og annet utstyr blir i minste laget…

Det at min Stella SW10000 skulle bli for liten og lett for noe fiske hadde jeg ikke drømt om, men joda… De anbefaler i hovedsak Stella eller Saltiga i en størrelse som de beskriver som «the biggest badest you can get your hands on». Minimum 100lb Braid, svirvler og splittringer på 2-300lb, minimum 200lb leader, poppere og Stickbaite’s m.m på 130gr oppover. Stengene i PE 10/12… Dette er reaktivt heftige greier og ikke akkurat utstyr du får tak i så mye av her til lands 🙂

Andre ting som ble poengtert som svært viktig var å få hjelp av en kompis en kveld, finne frem arbeidshansker og bruke tid på å få lagt sene på spolen ekstremt stramt, for å unngå at sena skjærer seg ned i spolen. En annen ting var å lære seg PR og FG knuter som du bruker for å skjøte hovedlina med leaderen. Ikke nok å bare lære dem, men man måtte bruke god tid på å sørge for at de virkelig duger. Her hadde man også bruk for en god kompis, god beskyttelse rundt armer for å se om det var mulig å rive i filler knuta 🙂

Øvelse gjør mester, FG knute 🙂

Det å finne ut av alt dette; rette type sluker, kroker, stenger osv har vært relativt omfattende og jeg kan med sikkerhet si at jeg aldri tidligere har behøvd å bruke like mye tid på forberedelser. Men det er jo litt gøy da 🙂

Denne uka i Oman skal vi ikke bare fiske etter GT, for artsmangfoldet er enormt. Forventer at artslista mi over tropiske fiskearter vil vokse seg lang på denne turen 🙂

Noen av andre artene er i all hovedsak mindre fisk, men som vistnok skal være heftige å få på kroken. Fantastisk vakre er en del av dem også. Skal finnes de fleste sorter av Jack’s, Trevally’s, Bream, Grouper, Dorado, ulike Tunfisk arter, Emperors og myyyye annet 🙂

Om ikke dette blir tidenes fiskeeventyr så vet jeg neimen ikke hva det skulle være! Er i alle fall VELDIG spent på om det å fighte en stor GT overgår den fantastiske følelsen av å fighte en stor Tarpon… Time will show 🙂

Månene frem til avreise vil nok føles som en liten evighet, men får trøste meg med at det ikke er mange ukene til årets siste tur til Costa Rica hvor planen er både Tarponfiske og et forsøk på Marlin. Det vil jo korte ned ventetiden noe 🙂

NB!

Alle bilder i denne artikkelen er hentet fra NoBoundaries sin FB side.

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s