2 fornøyde karer nettopp hjemme fra Barra og 7 håpefulle på tur

Da står høstens Tarpon fiske for tur og med meg skal jeg ha med 6 andre ivrige fiskere fra Norge. 3 av disse er godt bekjente laksefiskevenner, mens de 3 andre har jeg aldri møtt og ser frem til å bli kjent med. Felles for oss alle er den STORE lidenskapen for fiske og da må det jo bli en hyggelig tur 🙂

Geir Offerdal er en annen ivrig fisker som i lang tid har vært klar for å bli med på tur til Barra del Colorado, men når datoen for turen ble satt ble det umulig for han å bli med. Løsningen ble da at han fikk med seg kameraten Roy Ørjan Johannessen et par uker tidligere. Jeg var behjelpelig med å organisere det meste, samt med å binde opp en del fluer til dem. Dermed ble det tur til Barra del Colorado, fra 5te til 12te oktober.

Begge 2 er utelukkende fluefiskere. Dette er vel egentlig som et lite handikap å regne sett i forhold til å fange de store mengdene med fisk, da det normalt er noe mer effektivt med jigg eller agn. Men så er det jo enda litt mer gøy å ta fisken å flue, så det er også mitt foretrukne redskap også 🙂 En god del fisk pleier det jo uansett å bli når man er i Barra 🙂

Geir til venstre og Roy Ørjan til høyre

Jeg har selvfølgelig hatt en del kontakt med dem underveis og fått positive tilbakemeldinger fra 2 svært fornøyde karer, og det skjønner jeg godt. For som tidligere skrevet er dette mitt lille paradis på jord. Går ikke ann i ikke like dette!

Etter første halve dagen fikk jeg melding fra Geir hvor det sto: fightet 6 Tarpon, 2 stk landet, 2 stk sleit snøret og 1 knakk stanga 🙂 Guiden Clifford hadde selvfølgelig en ny stang å låne bort slik at fisket kunne fortsette 🙂

Dette var bare starten, for det skulle vise seg at de skulle få relativt godt fiske det meste av uka.

Etter et par dager kom meldinger om at fisket bare ble bedre og bedre. Prøvde å snakke med dem på telefon mens de fisket en dag, men ble raskt avbrutt av at Tarponen beit på. Først en gang, men den glapp og rett etter vi skulle prøve å fortsette samtalen beit det på igjen. Denne gangen satt den 🙂 Endte da opp med å snakke med guiden Clifford, mens jeg kunne høre snellesusen i bakgrunn 🙂

Kort oppsummert så ble Geir’s største på rundt 95kg og Roy Ørjan’s største på ca 100kg, til sammen 4 stk over 90kg. Med andre ord har de begge gruset meg i forhold til størrelse, til tross for at jeg sikkert har fått til sammen 200 Tarpon på mine turer til Barra så er min største er på beskjedne 90kg 🙂

Til tross for at de siste 2 dagene ble noe dårligere landet de til sammen 19 Tarpon mellom 40 og 100kg og det må være ok for 2 pers som aldri har prøvd dette Tarponfiske tidligere! En Triple Tail, som ble servert til lunsj hos Hilma, ble det vist også.

Geir og Roy Ørjan hadde vel egentlig planlagt å ofre Tarponfisket for å prøve seg på Wahoo og Tunfisk en dag også, men det endte opp på samme måte som det alltid gjør for min del. Altså at de ikke klarte å velge bort Tarponfisket. For det å velge bort Tarponfiske er nemlig ikke så lett har jeg erfart 🙂

For øvrig syntes de hele opplegget der var svært bra. Proffe guider, super mat og en hyggelig landsby osv 🙂 Fikk et klart inntrykk av at de ønsket seg tilbake 🙂

Her noen flere bilder fra Geir og Roy Ørjan’s fiske 🙂

Etter disse tilbakemeldingene om fantastiske forhold og mye stor fisk som er bitevillige kjenner jeg på reisefeberen. Heldigvis ikke mer enn noen dager til avreise, 19 okt setter vi oss på flyet til Costa Rica og den 20 okt er vi på plass i Barra klare for dyst 🙂

Alt er i alle fall klart for avreise. Har i lang tid sittet foran bindestikka og bundet opp fluer og jigger. Som alltid myyye mer enn vi trenger 🙂

I tillegg er 2 av reisefølget blant landets aller beste wobblermakere og de har selvfølgelig med noe hjemmelaget snacks for Tarponen også. BeWa og Halling, om noen lurte 🙂 Har også fått Draugr mannen til å lage 2 nye wobblere i samme utførelse som han sendte med meg tidligere i år, som både Tarpon og Jack’s lot seg friste av.

Draugr øverst, BeWa i midten og Halling nederst

Værmeldingene ser i alle fall lovende ut, til tross for at jeg tror vi vil få bruk for regnjakkene våre. Men det er ikke viktig, så lenge vi ikke får mye vind. Er optimistisk og det samme var Clifford når jeg snakket med han 🙂

Jeg vil prøve å komme med noen korte rapporter og poste noen bilder mens vi er i Barra, fra 20-26, men neppe disse lange avhandlingene som jeg pleier å legge ut når jeg er alene på tur. Det får heller komme i form av en oppsummering etter turen, da jeg må prøve å være litt sosial mens vi er samlet på land mellom øktene 🙂

Vet det blir med noen GoPro’s på turen også, så da er vel mulighetene til stede for at det blir en forhåpentligvis actionfylt film etter hvert også 🙂

Gleder meg stort 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s