Gigant Sharks, Florida 10.aug 2018

Gårsdagens vanvittige fiske etter Goliath Groupers skal kanskje være vanskelig å toppe, men Capt Ben Chancey var optimistisk 🙂 Tilsynelatende perfekte forhold for gigant shark fishing 🙂

Var ikke helt sikker på hva jeg kunne forvente, men ble fortalt at dette var mer som å løpe en maraton. Ikke fult så kraftfulle fighter, men betydelig lengre 🙂

Vi skulle ha startet opp kl 07:00, men Ben hadde bilproblemer og dermed kom vi ikke igang før kl 08:30.

Som i går måtte vi først skaffe agn og til tross for at det ble en Kingfish på andre kastet, skulle det vise seg veldig vanskelig å skaffe i dag. Ett og annet hit, men fleste som beit på slapp 😦 Kan nevne at når jeg skulle lande en Bonito kom det en svær Barracuda som nok hadde lyst på den. Hadde jeg bare hatt annet utstyr så ville jeg nok latt agnet ligge å sprelle i vannskorpa litt lengre 🙂

Rundt kl 13 hadde vi 1 Bonito, 4 Kingfish og 1 Bluerunner, klare for å gi det et forsøk. Ben kutter opp sidene på en av Kingfishene og henger den på utsiden av båten for å se om haiene dukket opp, mens jeg fortsetter å kaste etter agnfisk.

Vi prøver på noen forskjellige steder, men ikke noe hai å se… Etter hvert prøver vi å fiske blindt med en halv Bonito i enden av snøret på hai stanga, på en av de vanlige god-plassene hans.

Etter noen minutter skjer det noe. Jeg prøver å gjøre som jeg får beskjed om, men mislyktes med å kroke haien som tok agnet 😦 Heldigvis tok det ikke så lange stunden før en ny var på igjen, men på alle de 3 første som beit på ble det uten tellende resultat. Det var lagt enklere å bruke opp agnfisken enn å fange dem 🙂

På fjerde forsøk så satt den 🙂 Endelig, hadde begynt å frykte at drømmen om å fange en stor hai skulle mislykkes.

Fighten var på ingen måte spektakulær, men kunne kjenne at det var veldig tungt og at det var en relativt stor fisk.

Etter en stund kan jeg se den nærme seg båten. Det var ikke den typiske haien med grå farge, spiss snute og skremmende tenner, slik som jeg hadde forventet, men like fult en hai 🙂

I flg Ben kalles dette Nurse shark og var på rundt 250lb. En bra fight, men heldigvis ikke i nærheten av gårsdagens galskap 🙂

Jeg fikk så spørsmål om jeg ville bruke resten av agnet på å fange Goliath Grouper, men takket nei. Ønsket heller å se om jeg kunne fange flere hai.

Omtrent med det samme jeg kastet ut igjen gikk det på en ny hai. Denne beit på relativt høyt i vannet og det kunne se ut som en svær BullShark, men dessverre glapp den. Like etter smeller det på nytt og NurseShark nr 2 for dagen var er faktum 🙂 Omtrent samme vekt som den første.

Deretter var eneste agnet som var igjen en Bluerunner og den var dessverre ikke haien interessert i, men 2 hai på 250ib er jeg veldig happy med, selv om de ikke var fult så store og skremmende som jeg kunne tenkt meg 🙂

2 dager på havet med Capt Ben Chancey har vært fantastisk. En utrolig hyggelig kar som er svært dyktig til hva han driver med. Anbefaler en tur med han om dere vurderer en fisketur til Florida!

Ser for øvrig at det vil bli veldig spennende dager i Namsen de neste dagene. Mye regn har kommet og mer er på tur. Om jeg hadde vært i Norge vet jeg akkurat hvor jeg ville vært 🙂 Kjenner at jeg er litt misunnelig…

Skitt fiske for de av dere som har tenkt å gjøre et forsøk!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s