Fishing for Gigants in Florida, 9 aug 2018

Når kona ønsker å dra på familietur til Florida midt i laksesesongen, så må det inngås noen kompromisser 🙂 2 dagers fiske for meg var det som skulle til 🙂

Tanken var først at jeg skulle prøve å få min første store hai, men når jeg så noen videoer som Capt Ben Chancey hadde postet på YouTube hvor han fisket Goliath Grouper så måtte det bli en dag med det også.

Dagen, den 9 aug startet tidlig. Dro fra Miami Beach kl 03:00 mot Hutchinson Island hvor fisket skulle foregå. Og for en dag det skulle bli 🙂 Helt vindstille, flatt hav og krystallklart vann. Perfekt!!!

Vi forlater havna kl 07:00 og mesteparten av tiden skulle vi bruke på å fange rett type agn. Det koker med agnfisk rundt båten, dette var opp til halvkilos småfisk som Ben fanget noen av. Disse brukte han som agn for å fiske etter den agnfisken vi ønsket; Bonito’s på 2-5 kilo og lignende.

Jeg kastet med wobblere for å fange samme type fisk. Når den beit var det om å gjøre å sveive dem opp så fort som mulig, hvis ikke kunne Goliath Groupers, som vi til stadighet kunne se under båten komme opp å bite på. Det ønsker vi ikke med dette utstyret vi foreløpig brukte.

Det å sveive rett opp en Bonito eller en Kingfish på 3-5 kilo er enklere sagt enn gjort. Jeg mista flere, hadde senebrudd osv, men etter et par timers fiske hadde vi landet noen, blant annet min første Kingfish 🙂

I videoen under er det agnfisk for Goliat Grouper jeg har på 🙂

Før vi begynner å fiske etter Goliat Grouperen forklarer Ben meg at dette kommer til å bli «the fight of My lifetime». Uansett om jeg hadde fightet Marlins, Tarpons eller andre store fisk tidligere, så måtte jeg nok gange opp det mange ganger for å forstå hva jeg hadde i vente.

Han fortalte at han hadde hatt med både store forsvarsspillere fra Amerikansk fotball og UFC fighters som hadde blitt dratt over bord tidligere, US Marines som hadde fortalt at dette var det hardeste de noen gang hadde gjort osv.

Så litt gjennomgang av fighting teknikk før det hele skulle starte, men før vi slipper agnet uti, spør han om jeg er klar og sier at dersom jeg hadde fått kalde føtter og ønsket å trekke meg så var det helt ok. Det hadde jeg selvfølgelig ikke fått, selv om jeg kunne føle at jeg både gruet og gledet meg 🙂

Utstyret vi skulle bruke var av en dimensjon som jeg ikke en gang skal prøve å forklare, men sene var byttet ut med 460lb stålwire (mellom 2 og 3mm tykk) og jeg vil tro stang med snelle og «sene» veide over 5kg 🙂

Når når Goliath Grouper’n biter på så fighter du den med absolutt alle krefter du har og litt til, for å unngå at den går ned til revene. For da vil den være tapt, altså ikke ett eneste sekund for å hvile.

Etter vi har slengt ut agnet går det ikke lang tid før den sitter. Melkesyra kommer omtrent med det samme, men denne var liten så vi får den greit opp. Ca 140lb og selv om det ikke var så store karen så pustet og peste jeg som om jeg hadde løpt en maraton, og tenkte for meg selv at hvis dette er en liten…

Etter en liten pause var det pån igjen og vi kan se 3 skikkelige giganter under båten. Den ene av dem kalte Ben for Blackie, et beist på omkring 700lb som han hadde hatt på kroken tidligere. Denne vill han ikke ha på kroken i dag, da han mente at denne var for voldsom for meg foreløpig 🙂

Vi kasta ut agnet igjen og kunne se nettopp denne giganten på 700lb beveger seg mot kroken, men jeg får da beskjed om å sveive inn for å unngå at den skulle bite. Vi flytter litt på oss og kaster ut på nytt. Ikke lenge etter er det Fish On. Kunne klart og tydelig kjenne at denne var betydelig større enn den første og Ben har en tøff jobb med å sørge for at jeg ikke blir med over ripa.

Om jeg glemte å nevne det så fightes disse uten noen for for hjelpemidler som fighting-belt eller stangholder. Etter 1 minutt eller så er jeg mer sliten enn jeg noen gang har vært. Alle muskler i absolutt hele kroppen jobber på 100%, det gjør vondt, krafta i fingrene som jeg holder stanga med begynner å svikte osv, men jeg har aldri tidligere gitt meg når det gjelder å fighte fisk og beit tenna sammen for å holde ut.

Fightene er ikke så lange, selv om det kjennes ut som en evighet når det står på. Etter 6-7minutter hadde vi den hengende ved båtripa. Et prakteksemplar på rundt 400lb eller i underkant av 200kg 🙂

Hadde på forhånd planlagt å hoppe uti med den, men var så utmattet og sliten at jeg ikke klaret å bevege meg på en god stund. Faktisk var jeg så sliten at jeg måtte over ripa og spy…

Om dette er et fiske som jeg vil prøve igjen så er nok svaret nei, been there done that. Uansett en helt vanvittig opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme og som jeg kan anbefale alle som vil oppleve den ultimate fighten!!!

Selv om vi kunne rukket en fisk etter tre til, så var dette nokk for i dag.

I morgen så skal jeg ut igjen med Capt Ben Chancey igjen og da er det Gigant Shark’s som er målet 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s