Det går likar no, Juni 2018

Omsider kom regnværet som vi har ventet på 🙂 I løpet av den 20 juni steg Namsen fra rett i overkant av 100 kubikk til 950 kubikk og da MÅ det bli godt fiske!

Vi satt og fulgte nøye med på sildre.nve.no for å se når elva snudde, altså begynte å falle igjen. Ved midnatt, natt til 21 juni snudde den i Grong. Da vet vi av erfaring at det tar 6-8 timer før vannstand begynner å falle her i de nedre deler. Så trenger elva litt tid for å bli ren nok for å starte fisket.

Jeg sto opp kl 06.00 den 21 juni og sjekket vannstand med det samme. Til min forundring hadde elva begynt å falle allerede kl 03.00 og jeg fikk det travelt med å komme meg utpå 🙂

Jeg hadde ikke noen gjester å ro på denne morgenen og dermed ble det singleharling 🙂 Kl 06.30 var jeg utpå elva, men det viste seg raskt at jeg var litt for tidlig ute. Wobblerne var fulle av gress nesten før de var i vannet. Dermed dro jeg inn igjen og tok morgenkaffen.

2 timer senere gjorde jeg et nytt forsøk og da gikk det bedre 🙂 Det gikk nesten 30 min før det ble stangbøy, noe som faktisk var overraskende lenge under slike forhold 🙂 Jeg forsto raskt at det var en bra laks, men akkurat hvor stor ante jeg ikke. Når man driver med dette harlingfisket på egenhånd må jo bare stanga stå i stangholderen mens man sveiver inn de 2 andre, samt får rodd i land.

Jeg måtte et stykke oppover elva for å finne en egnet landingsplass, elva var stor og stri og laksen hadde gått ut med myyye line. Jeg måtte derfor ta stanga og jobbe den litt tettere båten før jeg kunne fortsette mot landingsplassen og dermed seilte jeg et godt stykke nedover igjen. Etter en stund var jeg i land hvor jeg kunne forsette fighten.

Mange voldsomme og flotte utras hvor jeg tidvis kunne se at den gikk som ei kule oppover elva like under vannskorpa slik at den skapte en bølge i vannet bak seg 🙂 Etter hvert så jeg også hele fisken på noe avstand og forsto at dette var laks godt over 10kg. En halvtime etter at den breit på hadde jeg den i hoven og personlig rekord for eget fiske var et faktum 🙂 Vekta stanset på 14,6kg.

Etter veiing og en rask kopp kaffe var det på’n igjen. Fremdeles singleharling på Sellæg sone 2. Etter en drøy halvtime er jeg nede i strømmen mot sone 3 og ser stanga, med den samme Halling deep diver wobbleren som jeg tok den forrige laksen på, spretter opp og tenker f…, tålte den ikke strømmen… Men like etter kommer stangbøyen igjen og det skriker i snella, FISH ON!

Denne gangen er roturen opp til samme landingsplass enda lengre og strømmen enda striere. Fisken er vill og jeg tenker for meg selv at dette kan være en like stor fisk som den første. Denne landingsplassen min ligger ca 30m ovenfor utløpet av en mindre sideelv (Oppdalselva) og mens jeg står på land og fighter fisken setter laksen kursen mot og etter hvert oppover denne sideelven 🙂

Det er høye skråninger, samt en del trær der og jeg får det travelt med å komme meg nedover mot denne spissen mellom disse 2 elvene, for å unngå å miste fisken. Samtidig som jeg skal nedover langs land må jeg sveive, ha med meg hoven, samt unngå å falle i elva da det er relativt brådjupt der 🙂

Jeg kaster hoven foran meg og løper etter, faller gjør jeg også ved en anledning. Altså fullstendig kaos, akkurat det jeg elsker med dette singleharling fisket 🙂 Heldigvis gikk ikke laksen langt oppover denne sideelven og jeg kom meg helskinnet frem til plassen jeg måtte, uten å miste laksen. Like etter var dagens andre laks et faktum 🙂 Denne gangen stoppet vekta på 7,1kg og dermed var det rødt kort og slutt på egenfisket for denne dagen.

Deretter ble det en liten tur ut på elva med Therese som har sommerjobb på Hyllenget. Etter en drøy time så mistet vi en, samt tok en smålaks. Ikke helt hva vi hadde håpet på, men hun skulle få sin revansje neste dag. Dette kommer jeg tilbake til 🙂

Jeg hadde så en avtale om å ro ei økt med Runar på valdet Krukåren. Runar er med Halling-wobbler mannen Martin Løvstuen og Tov Løvstuen på tur til Namsen. Sammen med dem har han allerede landet 1 laks denne dagen, på økta i forveien. Det samme har både Tov og Martin, men på denne økta vi hadde var det relativt stille. Slik er det på Krukåren, nesten som å om en bryter skrues av eller på…Vi hadde riktignok stangbøy en 2-3 ganger, men kun en smålaks ble med opp i båten 😦

Disse gutta hadde fremdeles en økt igjen på samme valdet og da kom det nok ny laks oppover. Alle 3 av dem fikk etter hvert rødt kort 🙂 Det samme klarte de dagen etter 🙂 12 flotte laks fordelt på 3 mann på 2 dager står i stor kontrast til hva både vi og dem har opplevd frem til 21 juni. Hørte også at Martin har fått rødt kort for 3dje dagen på rad i skrivende stund, så gjenstår det å se med de andre 2 🙂

Så får skrive et par ord om kollega Eilif Rygg og damene hans 😉

Sommeren 2016 kom Sanne fra Sverige til Hyllenget på sommerjobb for første gang og en kveld samme år hvor vi ikke hadde gjester tok Eilif henne med ut for en økt harlingfiske på Namsen. Det endte med en storlaks, hennes første laks ever. Hun ble så glad at hun gråt av glede 🙂 En slik reaksjon gjør også inntrykk på oss som roere og dermed er det blitt en tradisjon at Eilif skal ta henne med en økt på elva.

I år har Sanne fått med seg venninna Therese og dermed må jo også hun få bli med å prøve fisket 🙂

Eilif ror ikke like mye som han har gjort før om årene og har vel knapt vært på elva før han tok med kona Ingeborg en økt den 21 juni. Da kom han inn med laks på 6,1kg. Så var det 2 timer på elva den 22 juni med Sanne før de kom inn med laks på 8,3kg og like etter var det Therese som skulle få bli med en tur og hun rakk bare å sette ut 1 av 3 stenger før det beit på en laks på 9,2kg til henne. Slik blir man populær hos damene 😉

For egen del har det blitt litt færre timer på elva enn jeg hadde håpet disse 2 siste dagene, men har hatt et par korte turer med egenfiske og 2 økter med gjester. Det har resultert i flere mista fisk, en smålaks og en flott laks på 8,6kg med Roger som fisker 🙂

Det aller meste som har skjedd for min del har vært på Deep Diver wobblere, da først om fremst på Halling sin Pappegøye 75mm DD. Det samme har vært tilfelle for Martin og gjengen hans 🙂 Her er for øvrig resten av wobblerne som jeg har tatt eller mista fisk på siden forrige skriveri. Fra venstre denne omtalte Halling Pappegøya 75mm DD, Halling 75mm Rød DD, Murto Stor NRS DD Rødhode, BeWa 85mm DD Rødhode, BeWa 95mm Tiger, Eraas 90mm, Halling 85mm B.

Håper det gode fisket fortsetter og at det blir mer å skrive om de siste dagene i juni 🙂

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s