Dag 4, 1 Mai ble en dag med rekordfisk

Når vi våknet opp og gikk til frokost i dag kunne vi se at det fremdeles var mye vind og utsiktene for godt fiske ikke var gode 😦 

2 av båtene bestemte seg derfor å bruke dagen for en annen type naturopplevelser i Tortugero. Ene båten var med Finn og Sigurd og den andre med Charlie og Terje. 

Den times lange båtturen til Tortugero skulle de riktignok fiske og det med stort hell 🙂 

En stund etter at vi alle har dratt av gårde får vi rapporterer om at Charlie har landet en gigant av en Tarpon. Dette var den største Tarponen som guiden noen gang hadde sett og anslo vekta å være 250 pounds, dvs i nærheten av 120kg!!!! Ikke den beste fotografen som har tatt bilde her, men men….


Terje i samme båt hadde også fightet Tarpon, men dessverre mistet den like ved båtripa. 

Fluefiskerne Finn og Sigurd hadde derimot ikke hatt en like actionfylt tur, men var veldig fornøyd med turen til Tortugero hvor de hadde kjørt med båt i kanalene og sett mye dyreliv og vakker natur 🙂 

For oss som valgte å fiske hele dagen ble det også satt en rekord. Det var nemlig at jeg har klart kunststykket å fiske en hel dag i Barra uten så mye som et napp 😦 Tommy som fisker sammen med meg gjorde det nesten like dårlig med kun 1 napp og 0 fisk. Både Tommy og jeg har sverget til flua hele tiden frem til nå, samt at guiden vår har kastet en del med disse håndlagde wobblerne som jeg har med. 

Heldigvis har vi med Terje B og Martin som aldri svikter. De landet hver sin Tarpon og 3 Bullsharks. I tillegg hadde de kjørt en del fisk, blant annet en skikkelig stor Tarpon som nesten hadde knekt stanga når den tok i følge dem 🙂 De hadde også mistet en Hammerhead shark på rundt en meter like ved båtripa, så en ok dag for dem 🙂 

Om vi skal ta noe lærdom av disse første dagene så er det at flue ikke alltid er det beste redskapet å fiske med, selv om det noen ganger kan være uhyre effektivt. I morgen skal jeg ha med en stang både for jigg og agn, i tilfelle flua viser seg udugelig nok en dag…

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s