29 april 2018 (dag 2), gjengens første hele dag ble en bra dag

Det er ikke noe latmannsliv å være iverig fisker… Til tross for lite søvn, lang reise osv dagene i forveien er vekkeklokka stilt på 05.30. Sola står jo opp ca kl. 06 og om vi skal få i oss en liten frokost før fisket begynner så kan man ikke ligge å dra seg. For fiskedøgnet varer jo bare så lenge sola er oppe og det er kun 12 timer, så ingen tid å miste 😉


Hilma, kokken vår, disker opp med tradisjonell Costaricansk frokost, ris, bønner, egg med mer. Normalt ikke dagens høydepunkt med matbordet for min del, men kraftig kost som holder oss gående utover dagen, mens vi fighter store Tarpons 🙂

Havet var helt flatt, med andre ord perfekte forhold. Det tok ikke lang tid før vi fant stimen med Tarpon og vi kunne se at flere av både våre og andre båter raskt kroket fisk, men for oss som fisket med flue så forble det stort sett stille i stangtuppene. Dette til tross for at det kokte med fisk rundt båten…

Etter en drøy time så fikk Tommy og jeg et dobblethugg. Tommy mistet sin, mens jeg fikk landet dagens første for min del 🙂 

Før lunsj så jaktet vi stimene med Tarpon hele tiden, gjerne 8-10 båter i flokk, men for oss skjedde det lite før siste timen før lunsj. Riktignok landet Tommy en liten Bullshark tidlig på dagen. Det er for øvrig første gangen jeg har sett her og veldig gøy, selv om den kun var på rundt 3 kg. 

Denne siste timen før lunsj var det derimot litt action og vi landet både et par Tarpon til og noen Jack. Høydepunktet var at Jeff som kastet med Draugr wobbleren kroket både noen Tarpon og Jack’s. Tarponen ble mistet men han landet en Jack samtidig som jeg landet en Tarpon 🙂 

Når vi kom inn til lunsj så ble jeg møtt av noen svært fornøyde karer, som hadde hatt mye action 🙂 

Terje B. og Martin hadde hatt en fantastisk start på dagen. De hadde landet 4 Tarpon hver, i tillegg hadde Martin også fått en Bullshark og en Barracuda på ca 7kg. Hadde vistnokk mista en stor Bullshark også. 

Charlie og Terje K. fikk til sammen 3 Tarpon  og en liten giftig malle. Det var Charlie som fikk de fleste av disse, med 2 Tarpon og malla, mens Terje hadde den lengste fighten på hele 2 timer 🙂 Denne var på ca 70kg, men Charlies største var på ca 75kg. 

Finn og Sigurd hadde mista hele 5 Tarpon og endte formiddagsøkt med hver sin Jack. 

Båten vår ble det altså 3 Tarpon og 1 Jack på meg, mens Tommy endte på 1 Tarpon og 1 Bullshark. 

Etter en rask lunsj var det pån igjen, men før alle dro ut måtte jeg dele ut noen flere av mine selvlagde jigger, som hadde stått for mesteparten av fangsten til Terje og Martin 🙂 

Vi fant raskt igjen stimen med Tarpon og den var bitevillig. Vi hadde dobbelthugg flere ganger, både med Jack’s og Tarpon.  Når vi var i nærheten av stimene kastet Jeff med wobbler. Og dagens råeste opplevelse syntes jeg var nettopp med Jeff som kastet med denne Draugr wobbleren. Jeg står og fightet en Tarpon og ser at Jeff har slag etter wobbleren 2 ganger før den nærmer seg båten. Da kan jeg se mellom 5 og 10 Jack’s kriger om wobbleren og så smeller det skikkelig og en Tarpon tar wobbleren. Denne gangen sitter den. Siden jeg allerede fighter en på fluestanga må Jeff fortsette og den sitter fremdeles etter flere hopp, men så går den under båten og hopper på andre siden, slik at sena går opp i båten og ryker 😦  Det ble deretter tatt i bruk VA Lures wobbleren, som også er spesiallaget for denne fisketuren og vi hadde 2 Tarponhits på den også, men dessverre ikke noe tellende resultat så langt.

For at noen skal orke å lese alt dette skriveriet mitt så går vi rett på oppsummeringen av dagens ettermiddagsøk 🙂 

Terje Brattland og Martin gikk også seirende ut av denne økta med 5 Tarpons, 4 Jack’s og 1 Sanish Mackrell. Totalt 13 Tarpon på dem denne dagen!!! Martin som tok aller mest måtte smøre seg med smertelindrende salve på armer og skuldre etter økta 🙂 Riktignok ikke like store alle sammen 🙂 


Charlie og Terje K tok 3 Tarpon til, samt mista noen og var fornøyde med dagen. Riktignok var det Terje som landet alle disse 3 på denne økta og endte med 4 Tarpon mot Charlies 2 Tarpons. 


Fluefiskerne Finn og Sigurd landet hver sin Jack etter lunsj og har litt å revansjere i morgen. Totalt 1 Tarpon og 3 Jack på dem i dag. Riktignok hadde guiden dems prøvd å være snill og kroket en Tarpon for dem på en jigg, men den fikk guiden beskjed om å lande selv. For i denne båten er det kun flue som gjelder. 

For båten med meg og Tommy ble fangsten litt skjevfordelt. Totalt for meg ble det 5 Tarpons og 3 Jack, mens for Tommy ble det mye stang ut og dermed kun 1 Tarpon, 3 Jack og 1 Bullshark. I tillegg denne ene Jacken på Jeff. 

Hele gjengen er svært fornøyd og gleder seg til ny dag i morgen 🙂 

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s