Da er koffertene pakket og vi er klare for avreise til Barra del Colorado :) 

Ikke mange dagene før jeg drar til Costa Rica sammen med 7 andre ivrige fiskere. Avreise er fredag 27 april og allerede dagen etter avreise vil vi være på plass i Barra del Colorado med fiskestanga i handa 🙂 Da står 2 halve og 5 hele dagers fiske for tur.

For ivrige lesere så vil jeg nevne at det bli skrevet en rapport med noen bilder fra hver dag vi er der, som tidligere 🙂 

Jeg har jo skrytt uhemmet av både stedet og av fisket der tidligere, nok til at disse 7 turkameraten har latt seg friste til å bli med. Har også stått for alt av organisering av turen og er derfor litt nervøs i forhold til at alt skal bli en suksess. Krysser fingre for at vi skal få oppleve Barra fra sin beste side og at gjengen jeg har med vil elske dette like mye som meg 🙂 


For noen helger siden inviterte en av deltakerne på turen til middag og fest, slik at vi kunne treffes og bli kjent før avreise. Vi var ikke helt fulltallige, men de jeg traff var i alle fall superhyggelige folk med en felles STOR lidenskap, nemlig fiske. Noen av disse har opplevd så mye at jeg nesten følte meg som en nybegynner i deres selskap 🙂 Minst en av dem var artsfisker, en annen  var sponset av utstyrsleverandør og ble aktivt brukt i utviklingen av nytt utstyr osv. Flere av dem hadde blant annet store Tunfisk og Stør på fangstlista si. Mens en av kara som ikke hadde anledning til å møte opp vet jeg har Arapaima på fangstlista også 🙂 Altså en svært erfaren gjeng! 

Gruppen består for øvrig av 4 pers som i hovedsak vil fiske med flue og 4 pers som foretrekker konvensjonelt utstyr. Dette vil vel da i hovedsak dreie seg om jigger, agn og wobblere. 

Vi kommer til å fordele oss i 4 båter hvor fluefiskerne fordeles i 2 båter og de øvrige i de 2 andre båtene. Dette for å kunne fiske mest mulig effektivt, siden båtene må jobbe litt forskjellig i forhold til type utstyr vi bruker.


Har foreløpig ikke forhørt meg om jeg kan bruke deres navn og bilder i dette skriveriet mitt, så det får vente til vi er på tur og dette er klarert 🙂 Tanken min er i alle fall, som nevnt, å poste en liten rapport fra hver dag vi er der, med eller uten navn og bilder av de ulike, slik at lystne kan følge med. Kanskje noen nye til og med vil syntes at dette ser så bra ut at de får lyst til å bli med på tur i Oktober, for vi kan være opp til 12 pers og så mange er vi foreløpig ikke 🙂 


Til turen bør vi i alle fall være godt utstyrt 🙂 Jeg har bundet opp rundt 110 fluer i farger som jeg vet fungerer godt + at jeg har en stor boks med fluer i Costa Rica også. Kommer vel ikke helt tomhendte de som skal være med på tur heller og i tillegg har jo egentlig guidene våre alt vi trenger 🙂 


20 Jigger har jeg også laget og til tross for at dette er første forsøket på det så ble jeg fornøyd med resultatet 🙂 Er 100% sikker på at de vil funke svært godt 🙂 


Det mest spennende prosjektet denne gangen er det ikke jeg som har vært håndverker for. Som den wobblerfreaken jeg er så la jeg ut en post på en gruppe for sånne som meg og som wobblermakere er aktive på. Her lurte jeg på om noen ønsker å sende med noe hjemmelaget som jeg skulle prøve å gi fangstbilder i retur for. Responsen var bra og flere ønsket å spesiallage wobblere for å teste de ut på litt større fisk enn hva de normalt lager for 🙂 

Martin Løvstuen som er mannen bak Halling wobbleren sendte meg 3 stk. 1 av dem er på 14cm og de 2 andre er på 12cm. Han er i alle fall etter min mening en blant Norges beste på laksewobblere, så gjenstår det å se om han er like god på Tarpon wobblere 🙂 


Benny Wahl som lager BeWa wobbleren er også etter min mening en av de aller dyktigste wobblermakerne her til lands. Han sendte meg en flott sak på 12cm, som skal bli veldig spennende å teste 🙂  Laksewobblere til Benny er i alle fall de jeg bruker aller mest og følgelig har tatt mest laks på. Kanonbra saker og regner derfor med at de ikke vil svikte meg i Costa Rica heller 😉 

Tor Håkon Skogheim er en relativt ny wobblermaker og kaller wobblerne sine for Draugr Wobbler. Han har sendt meg en flott og ikke minst spennende sak som veier hele 56gram og er på 15cm. Denne vil ha den store fordelen av å være godt kastbar og det er bra! Håper Draugr vil bli et nytt og spennende bekjentskap 🙂 

Vetle Westli har også laget en spennende wobbler til meg 🙂 Han kaller wobblerne og div andre fiskekroker han lager for VA Lures.  Kan anbefale en titt inne på hans FB side med samme navn.  Selv har jeg bare sett noen bilder av det han har laget tidligere og det dermed er totalt ukjente saker for min del. Etter en titt på denne FB sida er jeg ikke i tvil om annet enn at Vetle vet hva han driver med 🙂 Wobbleren er en veldig stor og kraftig sak som er laget i bjørk. Har dermed høy vekt og vil kunne kastes langt. Fargene er noe annerledes enn de øvrige og ser ut giftig ut 🙂 


Til tross av at jeg har med disse flotte wobblerkreasjonene så kommer jeg nok selv til å prioritere å fiske med flue mesteparten av tiden, om forholdene tillater det. Tanken er da at guiden min skal få jobben med å fiske aktivt med wobblerne hele tiden vi er ute, dermed vil den beste fiskeren få jobben med å kroke en velvoksen Tarpon eller flere med dem 🙂 Jobben med å sveive opp fisken når den først biter skal jeg nok alltids kunne bistå med 🙂 

Om vi får oppleve gode forhold hele tiden vi er der er nok tanken å ta en dag med trolling etter Wahoo, Tunfisk, Barracuda med mer også. Da vil jeg nok primært fiske med wobblere 🙂 Med andre ord så skal wobblerne brukes flittig og jeg er svært optimistisk i forhold til at vi skal klare å ta fisk på dem. Her et bilde av wobbleren vi normalt bruker til dette fisket, en Rappala Super Shad Rap som er laget i balsa tre og måler 14cm. Denne er ikke spesielt tung og kastbar, men en effektiv fiskefanger 🙂 


Som sagt krysser jeg fingre for en fantastisk tur med mange og virkelig store Tarpon + noen andre arter. Så følg med og les dagsrapportene som kommer. Fisk kan jeg garantere at det blir en del av 🙂 

Tight Lines!

Helge

2 kommentarer

 1. Veldig bra skrevet ! Fikk frysninger av å tenke på denne turen . Venter i spenning på fortsettelsen . Ønsker dere lykke til på turen å Skitt Fiske.

  Likt av 1 person

  1. Takk for det, kanskje det frister å bli med en gang i fremtiden 🙂
   Skal på tur igjen i oktober og siden jeg ikke tar betalt for å ta med folk på tur havner turen på omkring beskjedne 25.000kr inkl fly, transport, opphold og fiske 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s