Årets forskyning med Halling wobblere

Nok en gang er jeg i ekstase etter å ha mottatt en konvolutt med wobblere i postkassa 🙂 Denne gangen er det veldig spennende saker fra mannen bak Halling wobbleren Martin Løvstuen (bilde under).

Inni lå det stort sett helt nye modeller for min del; 2 stk 120mm, 3 stk 100mm, 3 stk 85mm i modell B og 2 stk 75mm DD (Deep diver). 

Disse 3 største modellene tror jeg alle ble utviklet før sesongen i fjor og ble laget i et begrenset antall for testing (riktignok 120mm i et litt større antall). Testen fikk jeg med meg at de besto med glans og leverte godt med fisk. Dermed er de blitt lansert for fult i år. Så selv om noen allerede har testet 1 eller flere av disse allerede, så er de alle helt ukjent vare for meg og dermed ekstra spennende saker 🙂 

Deep Diveren har jeg derimot et par av fra før og er etter min mening kanskje den mest stabile håndlagde DD wobbleren på markedet. Mange av disse håndlagde DD’ne har nemlig en lei tendens til å komme opp om strømforholdene i elva er utfordrende. 

At Halling DDne leverer fangster er det i alle fall ingen tvil om! Her er ett av flere DD fangstbilder jeg fant på Halling wobblere’s  FB side 🙂 

Halling wobbleren så vel dagens lys før 2016 sesongen og var en wobbler som imponerte meg veldig med en gang. Først og fremst pga en imponerende svøm og at wobblere var enkle å justere til den svømmen jeg ønsker. Ganske raskt har Martin også blitt en mester med lakksprøyta og jeg tror ingen er uenig om jeg sier at han er helt på høyde med de aller beste her til lands. Dette er faktisk en ganske viktig egenskap for oss som har et velfylt wobblerskrin, for om wobbleren ikke først klarer å friste fiskeren i mengden av wobblere så vil den neppe få muligheten til å friste laksen heller 🙂 

Modellene som Martin lager er 55mm, 65mm, 75mm, 75mm DD, 85mm A, 85mm B, 100mm og 120mm. Her et bilde av noe snaks som har kommet ut av hobbyrommet i Hallingdal 🙂 


Martin er også første wobbler maker som har klart å knekke koden i forhold til å lakkere chrome. Måten disse skinner og gjenspeiler lyset på er noe helt nytt og som jeg er utrolig spent på å teste. Har jo erfaringer med at «bling», «bling» folie pirrer laksen veldig og denne chromen skinner jo enda mer enn folie og kan nesten sammenlignes med et speil 🙂  Kan jo også nevne at av de fabrikk lagde wobblerne har jo Bomber en i Chrome variant som har vist seg som en av de mest effektive laksefangerne fra dem. Her et bilde av disse 3 chrome wobblerne som jeg tok ute i sola, det skinner mye!!!


Her en liten gjennomgang av disse godsakene som jeg mottok 🙂 

120mm Grønn, sølv og orange


Alt med grønt på som en av hovedfargene er for min del først og fremst for tidlig og kald elv. Hadde en god gammel Bomber i tankene når jeg bestilte denne. Den har riktig nok hvite sider og svarte prikker i stedet for sølv og tiger striper, men spennende med en liten twist 🙂 Størrelsen på hele 12cm gjør jo også at jeg primært tenker å bruke denne tidlig i sesong og på stor elv.

120mm gulrompe


Mange har varianter av gulrompe som sin aller største favoritt farge. Selv har jeg ikke like god erfaring med de, til tross for at de har gitt meg noe laks. Men i fjor sommer hadde jeg mye action på en gulrompe variant fra Kortto. Denne hadde ett betydelig større gul-lakka felt bak enn de fleste andre varianter jeg hadde prøvd og tenkte derfor å få laget en lignende med stor gul rompe. Innbiller meg også at en stor wobbler som denne i hovedsak vil gå rett frem og ha kraftige utslag med rompa. Om jeg har rett så tror jeg denne vil irritere laksen skikkelig når den går og slår kraftig med rompa på stor og kald elv 🙂 Veldig spent!!!

100mm Rennemo-fargen


En ny fargekombo for min del som jeg er ekstremt spent på å prøve. Skal mye til om ikke dette er en av de 3 første som skal i elva ved midnatt til 1 juni. Navet har den fått pga at en Namsen guide med samme navn har tatt fryktelig mye laks på den. Om dette skyldes fargen eller rett og slett at den henger bak båten til en av Namsens beste guider vet jeg ikke, men skal testes jevnt i starten av sesongen og kanskje også senere på sommeren, når elva flør opp etter regn. 

100mm dobbel ambulansi, tror jeg denne fargen kalles.


Orange rygg, gul/gull sider og orange buk. Ikke så ulik denne såkalte Tigern, men her uten gullfolie og hvit buk. En fargekombo som er veldokumentert at er en god fiskefanger og som jeg tror vil være en god allround wobbler som vil funke under de fleste forhold. Riktignok en stor wobbler som jeg tror vil bli brukt mest i starten av sesongen og på stor elv. 

100mm chrome grønn, gull og orange. 


Tror fargekomboen omtales som Kvikklunsj fargen 🙂 Har selv ikke fisket mye med denne fargen de siste årene, men hadde en Flax wobbler i denne komboen som jeg fanget mye juni laks med før i tiden og som var en stor favoritt. Tror denne vil bli plukket frem på litt solrike dager når elva har klarnet opp litt, tror da at man får maks ut av chrome effekten 🙂  Tipper den får mest svømmetid andre halvdel av juni, etter den værste flommen, men før elva har blitt lita og temperaturen i vannet er blitt alt for høy.

85mm mod B Rødhuggu chrome


Denne har jeg virkelig stor tro på, er jo nesten samme kombo som wobbleren som var min beste i starten av sesongen i fjor. Da med gull glitter i stedet for Chrome. Vil nok bli flittig brukt i starten av sesongen, men kommer neppe til å legge den bort etter juni heller, til tross for de sterke fargene. Kommer jeg kanskje til og med å prøve den på krystallklar elv også, hvem vet 🙂 Gull orange er i alle fall en dødelig effektiv kombo!

85mm mod B, Rød/Hvit/Orange


Samme fargekombo som denne «Rennemo» fargen, bare satt sammen på en litt annen måte. Er nok også først og fremst ment som en juni wobbler i mitt hode, men veldig mulig jeg tar feil… Fargen er ny for meg, men fikk med meg at en bekjent hadde stor suksess med en tilsvarende farge i starten av sesongen i fjor. Ble dermed litt nysgjerrig og fikk laget opp en i samme fargene 🙂 

85mm mod B Tigervariant chrome


Dette er en av de jeg er aller mest spent på! En farge som også er ny for meg og som jeg er relativt sikker på at vil gi resultat. Tanken min var først å få laget en tiger hvor gullfolie var byttet ut med bladkobber. Når Martin hadde knekt denne chrome gåten så spurte han om jeg ville ha det i stedet og det ville jeg selvfølgelig 🙂 Så ble vi etter hvert enige om at helrød buk i stedet for hvit ville gjøre seg best. Resultatet er jeg strålende fornøyd med 🙂 Tenker det er en allrounder som vil kunne funke gjennom hele sesongen og kanskje først og fremst på noen gråværsdager, grålysning, skumringen og natta i juni, selv om det kanskje vil gå litt utover denne chrome effekten… Tenker også at denne skal få prøvd seg i tospann med den tidligere omtalte «Lassefargen» min når tiden er inne for den 🙂 Dvs 13-14 grader + i vannet og gjerne med litt farge på elva 🙂 

75mm DD «Rennemo» fargen


Dette var vel kanskje den wobbleren som sto aller øverst på ønskelista før denne sesongen og nå har jeg den 🙂 Det er jeg veldig Happy med!!!!! Det er vel nettopp denne varianten av Rennemo fargen som har som har gitt denne guiden så fryktelig mange laks og dermed fått fargen oppkalt etter seg. Ser den nok primært som en juni farge, men vil nok garantert få prøvd seg senere i sesongen også. Vil nok henge bak båten min den aller første økta mi på Krukåren i alle fall, om ikke før 🙂 

75mm DD Rød med orange hale


En farge jeg vet med sikkerhet vil funke gjennom hele sesongen og under de fleste forhold. Men vil nok bli spesielt prioritert på brun elv og ikke minst på sensommeren, hvor Namsenlaksen erfaringsvis er veldig hissig på rødt. 

Avslutter denne gang med en link til en video som Martin laget for et års tid siden hvor vi får se hvordan disse herlighetene lages, samt noen flotte videoklipp av dem i bruk. Her kan vi se undervannsbilder av at laksen lar seg friste 🙂 Denne bør du se! Trykk her

Her også noen flotte fangstbilder fra Halling wobbler’s FB side som vi kan kose oss med før den etterlengtede sesongstarten 🙂 


Tight Lines!

Helge

3 kommentarer

 1. Hej Helge,
  Hvordan får man fat i nogle af alle disse flotte wobblere som du viser ? Når man ikke er på Facebook.
  Jeg skal fiske på Namsen i uge 27 så det kunne være sjovt med lidt lækkert til grejkassen.

  Mvh

  Anders

  Liker

  1. Hei Anders
   Er neppe veldig lett å få bestilt fra disse wobblermakerne nå. Normalt sender vi bestilling på høsten. Men du kan jo prøve å sende dem en mail. BeWa (Benny Wahl) har mail adr bewawobbler@gmail.com og Halling wobbler (Martin Løvstuen) hallingeobblern@hotmail.com

   G-Sport i Grong vil også ha noe BeWa til salgs, samt muligens noe Hallingwobblere. De aller mest spennende fargene vil nok forsvinne fort…

   Lykke til og skitt fiske!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s