Nok en dag med et vanvittig fiske i Barra del Colorado!!!

I dag som i går startet jeg fisket like før kl 6:00 og havet så enda bedre ut, knapt nok en bølge å se. Riktig nok så vi ikke like mye Tarpon omkring båten som i går, men likevel plenty. 

Jeg fikk raskt uti flua, den siste røde og hvite flua som var igjen i boksen. For i går gikk det virkelig hardt utover fluebeholdningen min, men de andre fargene skulle vise seg å fungere de også 🙂

Etter 5 minutters fiske smalt dagens første Tarpon på og den satt 🙂 En fisk på i underkant av 60kg som vi landet etter en relativt kjapp fight. Deretter gkk det slag i slag, fisken beit på hvert eneste drift på utsiden av munningen. Noen satt og noen glapp… 

Nr 3 av fiskene som skulle bli landet denne dagen var en halvstor yellowbelly Tarpon på rundt 70kg, disse finner du ikke andre steder enn her i Costa Rica og har en gyllen grønnfarge på ryggen, er kortere, tykkere og er kjent for å gi de aller beste fightene. Denne hadde vi kroket noe feil og flua satt i kinnet, dermed hadde jeg en voldsom fight foran meg…

Jeg står mesteparten av tiden i fronten av båten hvor det er enklest å fighte den, men nesten hver gang den kom intill båten så dykka den og gikk som ei kule på skrå under båten mot motsatt side. Da er det bare å sette stangtuppen rett ned i vannet, så dypt du klarer og prøve å bevege deg bakover. Dette gjør vondt, men alternativet er knekt stang og tapt fisk…

Etter 1,5 time var blodslitet over og dagens 3dje Tarpon i boks 🙂 

Før lunsj landet jeg 4 stykker til og var da godt i rute med å følge opp gårsdagens suksess på 12 Tarpon. Av disse 7 første ble alle tatt på fluestanga og den største så langt var på omkring 85kg. 

Etter lunsj ble Cliffords 14 år gamle nevø Jef med ut. Han er også en ivrig fluefisker og med en drøm om å kunne bli en like dyktig guide som sin onkel i fremtiden. 

Like etter vi startet opp kroket Jef en Jack Trewally. Etter at han hadde landet den kroket han dagens første Tarpon. Mens han fightet den beit det på en til meg også og en god stund sto vi å jobbet med hver vår 🙂 Jeg mistet riktignok min, men Jef landet sin. 

Etter dette landet jeg et par Jack og 2 Tarpon på relativt kort tid. Som tidligere på dagen med spektakulære hopp og utras. Den største av disse 2 en velvoksen yellowbelly på ca 90kg 🙂

Nr 3 etter lunsj for min del var dagens mektigste opplevelse. Først kroker Jef en Jack, like etter går det på en Tarpon til meg som går ut med mye line, men spytter ut flua på ett av sine høye hopp. Clifford ber derfor meg om å ta stanga til Jef for å fortsette kampen med denne Jacken som han han har på. Jeg gir stanga mi til Cliff og før jeg rekker å ta stanga til Jef så går det på en ny Tarpon på stanga mi. Vi ser raskt at dette er en gigant og etter noen flotte hopp og utras kommer den til båten og virker til å være klar for landing. Når Clifford tar tak i lederen så eksploderer det. Fisken våkner skikkelig til liv og har noen enorme hopp og utras før den etter lang tid går dypt. Der får jeg ikke rikka den og Clifford ser ingen annen utvei en å hjelpe meg litt med båten. Han kjører i en stor ring rundt fisken og etter en stund kommer den opp og går med finnene over vannskorpa. Vi har da fighta fisken knallhardt  i godt over 1 time og på avstand så ser den nesten livløs ut. Den henger helt stille i vannskorpa helt til jeg får den intill båten, men da våkner det nok en gang til liv. Nye utras, nye hopp osv. Clifford tror at dette kan være fisk over 100kg. Det ville i så fall vært rekord for meg og jeg var derfor livredd for å miste den. 

Etter et sted mellom 1,5 og 2 timer la den breisida opp og var klar. Jeg syntes den var gigantisk, men til min lille skuffelse sier Cliff at den neppe er mer enn 90kg, etter å ha studert den på nært hold. Er jo selvfølgelig fornøyd med det, men jeg var overbevist om at denne skulle bryte den magiske 100 kg’s grensa 🙂 

Jef mista fluelina si da en Tarpon reiv av bakingen hans og dermed måtte han ta en haspelstang med en jigg. Jeg landa nok en Jack og i det jeg er ferdig med den så kroker Jef nok en Tarpon. Cliff ber han gi stanga til meg og dermed ble det slik. Denne var nok bare på snaue 50kg og jeg kunne se at den blødde kraftig når den hoppet. Dette var fordi kroken satt i gjellene. Fisken var dagens 11 og siste Tarpon for min del. Om vi tar med Jef’s Tarpon er vi oppe i samme antallet som i går. Dette på 11 timers fiske i dag 🙂 

Denne siste fisken måtte dessverre avlives og ble levert til lokale innbyggere i landsbyen. 


Etter 2 elleville dager her i Barra kjenner man det på kroppen. Til tross for teipede fingre den siste dagen så kan du se at det tar på 🙂 I tilleg en blå underarm, 2 blåe kne og mye vondter ellers i kroppen 🙂 No pain no game, sies det 🙂 

På gjensyn i mai Barra, gleder meg allerede til nye fantastiske opplevelser 🙂 Dette får jeg ALDRI nok av!!!!

Tight Lines!

Helge

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s