Den perfekte starten på 2018

Hva er vel en bedre start på det nye året enn å ta enda noen dager i Barra del Colorado? 

Er nå inne i siste uka her i Costa Rica for denne gang og planen var egentlig at jeg og Clifford skulle dra sammen til et område langs Stillehavskysten hvor fisket etter Marlin er bra på denne tiden av året, men et par dager før planlagt avreise kom uværet 😦 

Jeg ba han derfor om å gi meg beskjed om forholdene for Tarponfisket bedret seg og det gjorde det 🙂 Søndag 7 januar dro jeg avgårde klar for 2 nye dagers fiske før hjemreise til Norge. Havet skulle i følge prognosene være rolig på mandag og tirsdag og optimismen er derfor stor 🙂 

Vekkeklokka er stilt til kl 05:00, men våkner en drøy time tidligere siden jeg er så gira. Så en kjapp frokost før vi er igang med fisket mandag morgen 🙂 

Ombord i båten var det kun Clifford og jeg denne gangen og dermed ikke så mange bilder av Tarpon som vi løfter opp over båtripa, men til gjengjeld myyye actionbilder. For denne dagen kommer jeg ALDRI til å glemme!!!!!

Havet var rolig og vi kom oss greit ut av elvemunningen og så raskt mye Tarpon som rullet i overflata. Vi bestemte oss derfor for å drifte rett utenfor munningen. Jeg la ut flua og Clifford gjorde seg klar med jiggen. Jeg rakk knapt å få uti flua før det beit på, Clifford rakk ikke et eneste kast. 

Fisken min satt og etter under 30min så hadde jeg landet min første. Den var omkring 60kg. 

Vi kjører tilbake og omtrent før flua var ute i vannet så beit det igjen, riktignok uten tellende resultat. Ett slik drift forbi munningen av elva tok omtrent 7-8 minutter og hvert eneste drift fra kl 05:45 til kl 15:00 hadde vi på mellom 1 og 5 fisk. Ofte bare et lite hit, men også mange ganger med flotte hopp, gode fighter, senebrudd, samt landa fisk 🙂 

​Første timen etter denne som jeg landa gjorde jeg mye rart og feil, følte meg som en nybegynner og skjønte ikke helt hvorfor. Klarte blant annet å få fluelina til å slå løkke rundt hånda mi når en stor illsint Tarpon gikk på og det gjorde vondt før den 200 pounds lederen røk… En annen gang slo den løkke rundt snella. Etter gjentatte feil forsto jeg hva jeg gjorde galt. Jeg hadde for lang løkke ned mellom stedet hvor jeg holder i sena og snella. Når Tarponen gikk hardt så spretter denne løkka opp før lina strammes 🙂 

Etter dette gikk ting mye bedre og fisken fortsatte å bite. Clifford hadde for lengst innsett at stanga med Jiggen kunne forbli urørt. Dermed var det kun jeg som fisket hele dagen, med flue. 

Totalt var vi i kontakt med 47 fisk +/- noen (prøvde å telle, men fort gjort at det går litt i surr). Av disse landet vi 3 stk Jack Trewally og 12 Tarpon. Fleste av den var rundt 60 -65kg, men 3 stk var mellom 70 og 85kg. De største hadde enorme utras, hvor vi måtte starte opp båten og følge etter de. Når vi fikk dem på grei avstand går både disse store og de mindre dypt og det er da den virkelig tunge jobbe begynner, å fighte dem under båten… Ganske så annerledes å fighte fisken på dypt vann, enn når vi ankrer opp inne i elvemunningen slik som jeg gjorde i desember.

Jeg har alltid likt å kjøre fisk knallhardt og jeg klarte derfor å lande de fleste på +/- 30 minutter, men dette gjør jo også at det blir noen senebrudd. Det får man tåle 🙂 

Dagens siste derimot hadde vi klart å kroke i siden av hodet nesten helt bak ved gjellene. Selv om fisken ikke var mer enn rundt 60kg så skal jeg love deg at det var tungt!!! Her brukte jeg siste rest av de kreftene jeg hadde og fightet fisken i omkring 1,5 time før den var sluttkjørt. Det skal jeg love deg at jeg var også! 

9 timer med fiske, hvor jeg stort sett fightet fisk hele tiden 🙂 Om du aldri har vært i Barra såRediger vil nok mange tro at dette bare er sprøyt, men som tidligere sagt er jeg 100% sikker på at det ikke finnes et bedre sted for dette fisket i hele verden!

Når det gjelder antall så var dette den beste dagen min her i Barra ever, og det med god margin. Faktisk sa Clifford at dette var det høyeste antallet landet Tarpon med fluestang på en dag han har opplevd også og han har maaange års erfaring som guide her. Har riktignok hørt han fortalt om flere landa fisk på en dag, men da med konvensjonelt utstyr. 

Til tross for at jeg kunne ha fisket et par timer til i dag så klarer ikke kroppen mer. Jeg får heller bruke kvelden til å hvile mine verkende muskler, for i morgen er det pån igjen 🙂 

NB!

En liten korrigering etter at jeg skrev dette. Jeg hadde missforstått Clifford i forhold til at dette var det høyeste antallet Tarpon på flue i løpet av en dag. Det han mente var at dette var det høyeste antallet han hadde opplevd før lunsjpausa. Vi hadde riktignok en sen lunsj, men uansett en rekord for både meg og han 🙂 Totalt i løpet av en dag på flue var vist 16 stk!!!

Tight Lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s