Dag 4, siste dag i Barra

Som i går startet vi fisket i elvemunningen kl 06:00 og var veldig optimistiske før vi dro ut, siden vi så så mye fisk tidlig i går. Men ingen dager er helt like her og det var knapt en fisk å se. Det var også lite drag i elva og vi valgte casting. Cliff og Roy med Rappalas, mens jeg brukte flue og søkke. 

Etter en halvtimes fiske er Roy i kontakt med fisk, men klarer ikke å kroke den. I løpet av den neste halvtimen er både jeg og Cliff i kontakt med fisk uten at heller vi klarer å kroke dem. På på fjerde forsøk sitter den på et lite øyeblikk og sitter fremdeles etter å hå hoppet for første gang, men like etter å ha landet slipper den og vi kan se wobbleren flyte opp. Sena røk omkring 2 m ovenfor wobbleren. Hvordan dette kunne skje var vi usikre på…

Nestemann satt også, nokk en gang var det Roy som kroket den like ved båtripa. Det var en veldig akrobatisk Tarpon som jeg fightet like ved båtripa nesten hele tiden. Vi var ved flere anledninger redd for at den skulle hoppe opp i båten til oss. Selv om jeg aldri har opplevd at det har skjedd, så har guidende mine gjort det. Visstnok ikke ønskelig….

Fighten var morsom, men unormalt kort. I løpet av 20-25 minutter hadde vi en Tarpon på omkring 70kg hengende utenfor ripa 🙂 

Før lunsj hadde vi 2 gode fighter til og var totalt i kontakt med 8 eller 9 fisk. Disse to var knallharde fighter som varte over en halvtime hver av dem og Rappalane som vi kroket dem med kom opp igjen som noen filler. Den som du ser her har vi byttet ut bakre trippelkrok med en av mine fluer (med avklippet hale). I tilleg til at strengen var revet ut, så var alle krokene på den fremme trippelkroken delvis rettet ut, samt fluekroken som er en knallsterk 8/0 krok delvis rettet ut. For de som vet hva dette er så forstår dere hva slags krefter som skal til 🙂 

For øvrig så syntes både guidende og jeg at dette var en relativt treg og skuffende morgen. Når jeg tenker på det så er det ganske merkelig at man syntes det når man hjemme i Norge er vandt til å fiske laks i dagsavis uten napp til tider. Men når man er i Barra er jo forventningene unormalt høye, og det med god grunn 🙂 

Etter en fantastisk god lunsj dro Clifford og jeg ut for å gjøre unna denne turens siste fiskeøkt. Denne ble ikke så mye å skrive om… Så kun en håndfull fisk og hadde på en Tarpon som lot seg friste av flua mi. Den satt på lenge nokk til å rekke 3 flotte hopp før den takket for seg.

Til tross for at siste dagen ikke ble det helt store så er jeg relativt godt fornøyd med fisket. Totalt ble det 5 landa Tarpon, mange gode fighter hvor Tarponen gikk seirende ut, samt veldig mange hugg. Vi må jo ta med i betraktning at vi er utenom sesong med veldig dårlige forhold 🙂 

Oppholdet i denne fattige, men fantastiske landsbyen var som alltid veldig bra. Etter så mange turer hit føler jeg meg som hjemme her og har på følelsen av at folkene setter stor pris på at jeg kommer 🙂 

Pura Vida og Tight Lines! 

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s